Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Χριστιανοί που πιστεύουν σε φαντάσματα, αστρολογία και μετενσάρκωση


(Reuters Life!) - Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι χριστιανοί και πολλοί είναι ευσεβείς, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο, για κάποιους από το ποίμνιο, στο να πιστεύουν στην αστρολογία, στην μετενσάρκωση ή στην ικανότητα των δένδρων να «παγιδεύουν» πνευματική «ενέργεια».


Μια δημοσκόπηση του Pew Φόρουμ για την Θρησκεία & τον Δημόσιο Βίο (Pew Forum on Religion & Public Life) δείχνει έναν εκπληκτικό αριθμό ενηλίκων Αμερικάνων που ισχυρίζονται ότι είχαν υπερφυσικές εμπειρίες, όπως θεάσεις φαντασμάτων ή να έχουν υιοθετήσει δοξασίες που σχετίζονται με το κίνημα της Νέας Εποχής και με τις ανατολικές θρησκείες.


Και ορισμένοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι είναι πιστοί «παραδοσιακοί» θρησκευόμενοι, είτε Καθολικοί είτε Ευαγγελικοί Προτεστάντες.


"Στις αμερικάνικες θρησκευτικές κοινότητες υπάρχει μια ποικιλία απόψεων και ένας συγκερασμός πεποιθήσεων και πρακτικών. Πολλούς απλά δεν μπορούμε να τους βάλουμε σε ένα καλούπι», δήλωσε ο ερευνητής του Pew, Alan Cooperman.


Η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, έδειξε ότι οι τρεις στους δέκα Αμερικάνους λένε ότι έχουν αισθανθεί να έχουν έρθει σε επαφή με ένα νεκρό πρόσωπο και το 18% λέει ότι έχουν δει ή έχουν βρεθεί με ένα φάντασμα.


Άλλη έρευνα του Pew έχει δείξει ότι σχετικά λίγοι Αμερικανοί αποδέχονται τις Ανατολικές θρησκείες ή τη Νέα Εποχή σαν πυρήνα της πίστης τους. Αλλά περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει σε πτυχές των Ανατολικών θρησκειών.


Σχεδόν το 25% δήλωσε ότι πιστεύει στη μετενσάρκωση και 23% θεωρεί την γιόγκα μια «πνευματική» πρακτική. 26% είπε ότι πίστευε ότι η "πνευματική ενέργεια" θα μπορούσε να βρεθεί και σε αντικείμενα όπως τα δέντρα.


Το ένα τέταρτο είπε ότι πίστευε στην αστρολογία, ενώ το 16% των Αμερικανών ενηλίκων πιστεύει ότι υπάρχει το «κακό μάτι» ή ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ρίχνουν κατάρες ή ξόρκια στους άλλους. Μεταξύ των μαύρων προτεσταντών το ποσοστό ανεβαίνει στο 32% για το «κακό μάτι».


Ο αριθμός των Αμερικανών που πιστεύουν στην αστρολογία είναι περίπου ο ίδιος με τον αριθμό που ισχυρίζονται ότι είναι Ρωμαιοκαθολικοί. Σχεδόν το 30% από τους Καθολικούς που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι πίστευαν στην αστρολογία. Μεταξύ των καθολικών που πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε εβδομάδα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16%.


Τα ποσοστά αυτά θα έμοιαζε να μην ταιριάζουν στους ευαγγελικούς προτεστάντες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον ένα στους τέσσερις Αμερικανούς ενήλικες και οι οποίοι παίρνουν την Βίβλο πολύ στα σοβαρά.


Παρόλα αυτά, το 13% των λευκών ευαγγελικών δηλώνει ότι πιστεύει στην αστρολογία και περίπου το 10% αποδέχεται την θεωρία της μετενσάρκωσης. Αν και τα ποσοστά αυτά είναι χαμηλότερα από ό, τι σε άλλες ομάδες, είναι αρκετά υψηλά ώστε να σηκωθούν οι τρίχες ενός Νότιου Βαπτιστή ιεροκήρυκα!


Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ήταν προσεκτικοί στο να διευκρινίσουν (στους χριστιανούς) ότι η μετενσάρκωση σήμαινε να γεννηθούν ξανά και ξανά σε αυτόν τον κόσμο και δεν αναφέρθηκαν, ας πούμε, στην ανάσταση του Χριστού.


Οι Ευαγγελικοί που δίνουν περισσότερη έμφαση στην πνευματική μεταστροφή, είναι πολύ πιο πιθανό, να είχαν, περισσότερο από τους άλλους, «μια θρησκευτική ή μυστικιστική εμπειρία», που ερμηνεύεται ως μία στιγμή «θρησκευτικής ή πνευματικής αφύπνισης», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.


Περίπου οι μισοί από τους Αμερικάνους ισχυρίζονται ότι είχαν μία τέτοια εμπειρία, αλλά μεταξύ των λευκών ευαγγελικών ο αριθμός είναι 70% και για το μαύρους Προτεστάντες είναι 71%.


Η έρευνα σε εθνικό επίπεδο των περίπου 4.000 ενηλίκων διεξήχθη τον Αύγουστο. Οι συνεντεύξεις έγιναν στα αγγλικά και στα ισπανικά.


Πηγή: http://news.yahoo.com/


1 σχόλιο:

manos είπε...

Χτες δίάβαζα το συγκεκριμένο άρθρο σε ένα άλλο site.
Έχω να πω, Θεός να μας ΦΙΛΑΕΙ απο ψεύτικές διδασκαλίες και πλάνες!