Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ένας Σιχ γίνεται το πρώτο "μη λευκό" μέλος στο Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP)


Ένας Ινδός Σιχ ο οποίος ισχυρίζεται ότι το Ισλάμ βασίζεται στην "παραπλάνηση, την απάτη και την αιφνιδιαστική επίθεση" προρορίζεται να γίνει το πρώτο ‘μη-λευκό’ μέλος του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (British National Party ή BNP).

Ο Rajinder Singh, 78 ετών, που μετανάστευσε από την περιοχή του Punjab της Ινδίας το 1967, δήλωσε χθες ότι θα ήταν τιμή του να γίνει μέλος του BNP, επειδή είναι το «μόνο κόμμα που έχει το θάρρος να πει τη λέξη μουσουλμάνος».
«Ο φόβος για το Ισλάμ (στην Βρετανία) είναι βάσιμος, και πολύ δικαιολογημένος", δήλωσε στους The Times.
"Δεν μισώ τους μουσουλμάνους. Εκ των πραγμάτων, επειδή είμαι Σιχ, υποτίθεται ότι αγαπώ όλους - ακόμη και τους εχθρούς".
Ο Singh, συνταξιούχος δάσκαλος θα τεθεί ενώπιον του εκτελεστικού γραφείου του ακροδεξιού κόμματος ως το πρώτο μη λευκό μέλος, αφού γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό του.
Το BNP αναγκάστηκε να συμφωνήσει με τις αλλαγές αυτές, τον Σεπτέμβριο, αφότου η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε στην Δικαιοσύνη κατά του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι οι εσωτερικοί του κανόνες, που περιορίζουν την ένταξη μόνο σε «αυτόχθονες Καυκάσιους», ήταν μια παράβαση του Νόμου για τις σχέσεις των Φυλών (Race Relations Act).
(Βλέπε και ΕΔΩ).
Η σύνθεσή του κόμματος έχει παγώσει, προς το παρόν, εξαιτίας της νομικής δράσης, αλλά μόλις τα μέλη του BNP συμφωνήσουν με τις αλλαγές μέσα από εθνική ψηφοφορία, αναμένεται εντός των επόμενων τριών μηνών, ο κ. Singh θα τοποθετηθεί ως μέλος.
Το BNP, από την ίδρυσή του το 1982, έχει κάνει δεκτά μόνο λευκά μέλη, με αποτέλεσμα να δέχεται μεγάλες κατηγορίες ότι αποτελεί μια ρατσιστική οργάνωση. Ο αρχηγός του κόμματος, Nick Griffin, έχει ήδη μια καταδικαστική απόφαση για 'υποκίνηση φυλετικού μίσους'.
Όμως, ο κ. Singh, ο οποίος παραβρέθηκε στην δίκη του Griffin υποστηρίζοντάς τον, είπε ότι ήταν από πολύ καιρό υποστηρικτής του κόμματος και ήταν προετοιμασμένος για την παράβλεψη του ζητήματος του ρατσισμού.

«Νομίζω ότι αυτό που έχει την πιο μεγάλη σημασία είναι η Βρετανία και όχι εγώ. Πρέπει να βάλω εγώ το δικό μου στην άκρη και να σκεφτώ τη Βρετανία. Ήταν (ρατσιστές), αλλά αν περάσει αυτή η τροποποίηση δεν θα είναι. "

Το BNP συχνά κάνει εκστρατείες για την «Ισλαμοποίηση» της Βρετανίας, υποστηρίζοντας ότι η "αποικιοποίηση" από τους μουσουλμάνους καταστρέφει την αγγλοσαξονική κληρονομιά.
Ο κ. Σινγκ είπε στους Times ότι η Βρετανία κινδυνεύει να καταληφθεί από τους μουσουλμάνους και το BNP είναι το μόνο κόμμα που είναι διατεθειμένο να κάνει κάτι για αυτό.
Ο Σινγκ κατηγορεί το Ισλάμ για το θάνατο του πατέρα του κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού της Ινδίας το 1947, που οδήγησε στο θάνατο περίπου δύο εκατομμύρια Σιχ, Ινδουιστών και Μουσουλμάνων.
"Είμαι θύμα της Ισλαμικής επιθετικότητας. Ο μουσουλμάνος σαν άτομο, είναι καλός τύπος. Είναι γείτονας μου, εργάζεται σκληρά. Αλλά όταν είναι όλοι μαζί, θα πρέπει ο καθένας μας να νιώθει πολύ φοβισμένος. Τα άλλα κόμματα δεν έχουν ενδιαφερθεί για το εθνικό συμφέρον. "

Ο John Walker, εκπρόσωπος του BNP, είπε ότι ο Γκρίφιν είναι υπέρ της ένταξης του κ. Singh, εφόσον αλλάξει το καταστατικό.

"Δεν νομίζω ότι αυτό θα προξενήσει καμία τεράστια αλλαγή στο κόμμα. Δεν αλλάζει η στάση μας για τη μετανάστευση. Άνθρωποι σαν τον Rajinder δέχονται τις θέσεις του κόμματος. Είναι ένας καλεσμένος στην χώρα μας και συμφωνεί να τηρεί τους νόμους και τα έθιμά μας. "
Ο Σινγκ είπε ότι το ζήτημα του Ισλάμ δεν ήταν ο μόνος λόγος που τον έκανε να υποστηρίζει το BNP.

-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: