Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Τουρκικά Γκέτο στην Γερμανία


Στην Γερμανία διαμένουν 7,3 εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι αποτελούν το 9% του συνολικού πληθυσμού της.


Οι μουσουλμάνοι στην Γερμανία είναι περίπου 3,2 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 2,5 εκατομμύρια είναι τουρκικής καταγωγής.


Η οικογενειακή επανένωση και η αυξημένη γεννητικότητα των μεταναστών οδήγησαν τους αριθμούς στα σημερινά τους επίπεδα. Λόγω απουσίας συγκεκριμένης στρατηγικής ενσωμάτωσης των μεταναστών έχουν δημιουργηθεί «παράλληλοι κόσμοι».


Ακόμα και ο ίδιος ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαντ Σρέντερ μίλησε για επερχόμενο κίνδυνο «πολιτισμικής σύγκρουσης» και κάλεσε τους μουσουλμάνους να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου να ενταχθούν στην γερμανική κοινωνία. Ζήτησε από τους μουσουλμάνους να σέβονται τους δημοκρατικούς κανόνες τονίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί την ύπαρξη «παράλληλων κοινωνιών».


Η νυν καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ είχε δηλώσει τότε ότι «Βρισκόμαστε μπροστά στα συντρίμμια της πολυπολιτισμικής κοινωνίας».


Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή προτίθεται να κάνει υποχρεωτική την συμμετοχή σε μαθήματα γερμανικής γλώσσας, την εκμάθηση των στοιχείων του Συντάγματος της γερμανικής Ιστορίας και των γερμανικών αξιών για όσους θα επιθυμούσαν να λάβουν την γερμανική υπηκοότητα.


Μάλιστα, ο νέος μεταναστευτικός νόμος της χώρας δίνει έμφαση στην εισροή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού (και όχι ανειδίκευτων εργατών), προβλέπει κρατικώς χρηματοδοτούμενα μαθήματα εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας, του νομικού συστήματος, του πολιτισμού και της Ιστορίας της χώρας. Τέλος, προβλέπει ότι πριν εγκριθεί μία άδεια μόνιμης διαμονής οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες θα κάνουν έναν έλεγχο του κάθε αιτούντος, ενώ όσοι είναι ύποπτοι για δεσμούς με Ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις ή διακίνηση ανθρώπων θα απελαύνονται.


Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμίντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Hamburger Abendblatt’ παραδέχθηκε ότι «η έννοια της πολυπολιτισμικότητας δύσκολα ταιριάζει με μία δημοκρατική κοινωνία» ενώ προσέθεσε ότι ήταν λανθασμένη απόφαση το «στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 φέραμε φιλοξενούμενους εργάτες από ξένους πολιτισμούς στην χώρα».

Ο Σμίντ ήταν ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας από το 1974 ως το 1982 και παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα που προέρχονται από την εισροή κυρίως Τούρκων ‘gatsarbeiter’ (‘gatsarbeiter’ είναι οι ‘προσκεκλημένοι εργάτες’, οι οποίοι εισήλθαν στην Γερμανία κατά την περίοδο 1955-1973), είχαν παραμεληθεί τόσο στην Γερμανία όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα πρόσθεσε ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να επιλυθούν μόνο από αυταρχικές κυβερνήσεις, όπως για παράδειγμα η Σιγκαπούρη!


Ίσως το πιο σημαντικό λάθος, ήταν η δυνατότητα που παρείχε η Γερμανική κυβέρνηση στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 για οικογενειακή επανένωση. Το γεγονός ότι επετράπη σε συζύγους και οικογένειες η νόμιμη είσοδος και παραμονή στην χώρα στην ουσία ακύρωσε την όποια δυνατότητα της κυβέρνησης να μειώσει σύννομα τον αριθμό αυτών των εργατών με τον επαναπατρισμό των άνεργων. Πλέον η παρουσία τους στην χώρα έλαβε χαρακτήρα μόνιμης εγκατάστασης (και όχι απλής φιλοξενίας) λόγω ακριβώς της εισόδου και εγκατάστασης στην χώρα των οικογενειών των εργατών αυτών.


Ο υφυπουργός Παιδείας της Γερμανίας Τόμας Ράχελ παραδέχεται ότι «Το πρόβλημα είναι μία μεγάλη μερίδα των Τούρκων.

Γειτονιές ολόκληρες γίνονται γκέτο, στο σπίτια οι οικογένειες μιλούν μόνο τουρκικά, πάνε μόνο σε τουρκικά μαγαζιά, διαβάζουν τουρκικές εφημερίδες και παρακολουθούν τουρκικά δορυφορικά κανάλια. Αρνούνται να αφομοιωθούν από τη νέα χώρα, στην οποία ζουν, ενώ ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων μαθητών δεν τελειώνει καν το σχολείο».


Δείτε ένα βίντεο



Για το ίδιο θέμα ο Σμίντ υπογραμμίζει ότι «Υπάρχουν ορισμένοι πνευματικοί άνθρωποι στη Γερμανία που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν ... [τους Τούρκους μετανάστες]... να προσαρμοστούν, αλλά στην πραγματικότητα αυτοί δεν αφομοιώνονται. Η πρώτη γενιά των Τούρκων, που ήρθε στη Γερμανία στα τέλη του ‘50 και του ‘60, κατάφερε τρόπον τινά να αφομοιωθεί. Τα παιδιά που γεννήθηκαν σε γερμανικό έδαφος πήγαν σε γερμανικά σχολεία. Αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στις μέρες μας. Τα νέα παιδιά από Τούρκους γονείς, που πάνε σε γερμανικά σχολεία, φορούν τη μαντίλα. Κι αυτό το κάνουν για πρώτη φορά σήμερα. Δεν το έκαναν το ‘60 και το ‘70. Και πιέζονται από κάποιες Ισλαμικές οργανώσεις να το κάνουν».


Χαρακτηριστικό δείγμα αποτυχίας της ενσωμάτωσης των μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς στην χώρα αποτελεί το Επαγγελματικό Λύκειο Ρούτλι, το οποίο βρίσκεται στο προάστιο Νόικολν του Βερολίνου και όπου το 80% των μαθητών είναι απόγονοι μεταναστών - κυρίως Τούρκων και Λιβανέζων. Μαθητές πετούν αντικείμενα εναντίον καθηγητών στην διάρκεια του μαθήματος, πετούν αντικείμενα ο ένας στον άλλον από τα παράθυρα ή στους διαδρόμους, εκστομίζουν προσβολές ή απειλές και επικρατεί πλήρης αταξία.

Δείτε ένα σοκαριστικό βίντεο για το τι γίνεται στο Σχολείο Ρούτλι. (Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα...Καθηγητές που πάνε στο νοσοκομείο επειδή τους ξυλοφορτώνουν 'μαθητές', κλοπές και βιοπραγίες κάθε ημέρα, καθηγητές που αρνούνται να μιλήσουν στην τηλεόραση από φόβο, μαθητές που υπερηφανεύονται για τις βιαιότητές τους, που λένε ότι οι Γερμανοί μαθητές δεν αντιδρούν γιατί τους φοβούνται, 'μαθητές' που το όνειρό τους όταν βγουν από το σχολείο είναι μόνο κλοπές... Ω! τι όμορφος πολυπολιτισμικός κόσμος μπαμπά... Καληνύχτα σας.)


Αξίζει να παρατεθεί η περιγραφή της συνοικίας αυτής από Έλληνα ανταποκριτή μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας, ενάμισυ χρόνο νωρίτερα: «Σε ορισμένες γερμανικές πόλεις οι Τούρκοι έχουν στήσει εξ ιδίων ιδιότυπα γκέτο. Παράδειγμα, η συνοικία Νοικέλν του Βερολίνου, μία από τις πολλές «μικρές Ιστανμπούλ» με σήμα κατατεθέν τις μαντιλοφορούσες γυναίκες. Εδώ είναι σχεδόν τα πάντα τουρκικά - περίπτερα, κομμωτήρια, σουπερμάρκετ, τράπεζες. Τα σχολεία, αν και γερμανικά, είναι επίσης λίγο πολύ «τουρκοκρατούμενα».

Επόμενο έτσι να ακούει κανείς παντού τουρκικά. αυτό ενισχύεται τόσο από τις τοπικές εκδόσεις των τουρκικών εφημερίδων όσο και από τη δορυφορική σύνδεση με δεκάδες τουρκικά κανάλια. Και αυτό πάλι και αυτό πάλι ευνοεί φαινόμενα ανωμαλίας, όπως τη διολίσθηση στο ισλαμικό δίκαιο (Sharia)».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Απόσπασμα από το βιβλίο – ντοκουμέντο «Το Τέλος Μίας Ουτοπίας – Η κατάρρευση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Δυτική Ευρώπη» του Γιάννη Κολοβού (Εκδόσεις Πελασγός), σελ. 438 – 440.

Με πηγές από :

http://archive.enet.gr/

http://www.tovima.gr/

http://www.telegraph.co.uk/


9 σχόλια:

mnk είπε...

Λέει: 83% από τους 200 μαθητές του σχολείου είναι αλλοδαποί. Αυτό σημαίνει 34 Γερμανοί μαθητές αγράμματοι, χαντακωμένοι, καταπιεσμένοι κι εξαγριωμένοι.

.....................

Ανώνυμος είπε...

γιατί ζητάμε από τους μετανάστες να αφομοιωθούν; αν ήταν έλληνες μετανάστες δε θα κάναμε όλοι προσπάθεια για να μην αφομοιωθούν αυτοί οι άνθρωποι από τη χώρα που τους φιλοξενεί; τι νομίζετε ότι ήταν οι παροικίες των ελλήνων στις παραδουνάβιες ηγεμονίες,στην Αυστρία, στην Ιταλία τον 18ο και 19ο αιώνα; κάτι σα κι αυτό που περιγράφετε ως γκέτο!
υπάρχει και ένα ντοκυματέρ του Κούλογλου που περιγράφει τη στάση της αμερικανικής κοινωνίάς απέναντι στους έλληνες μετανάστες: μας θεωρούσαν ύποπτους για κλοπές και άλλες αξιόποινες πράξεις. όπως βλέπουμε και εμείς σήμερα τους αλλοδαπούς.
γιατί κάποιοι υπερπατριώτες βδελύσσονται αλβανούς και αιγύπτιους αλλά ευχαρίστως ξεπουλάνε την ελληνινική γη των νησιών μας και θυσιάζουν τις ψυχές των παιδιών τους μέσω του τουρισμού σε γερμανούς, άγγλους και αμερικάνους, που ευθύνονται για τόσα δεινά που πέρασε και περνάει τώρα η ελλάδα; πολύ απλά γιατί οι πρώτοι έρχονται φτωχοί και ζητάνε ενώ οι δεύτεροι δίνουν... φράγκα! ε ρε φραγκοκρατία..
G.

SkyWatcher είπε...

Οπότε ας πούμε, ο Ρήγας Φεραίος στην Αυστρία, είναι το ίδιο ακριβώς με τον ιμάμη του κρυφού τζαμιού της Αθήνας, που διδάσκει την τζιχάντ, το κόψιμο των χεριών και και την βία κατά των γυναικών. Υπέροχα!

Ανώνυμος είπε...

δεν εχετε καμια πραγματικη ιδεα για την γερμανικη κοινωνια εκτος απο τις ναζιστικες μπαρουφες και διαφορα ασχετα αποσπασματα καποιων γερμανων πολιτικων (δηλωσεις που πρεπει κανεις να τις δει γνωριζωντας το ποτε ειπωθηκαν και το ρολο που εξυπηρετουν).Για την ιστορια στο νοικελν (εστι λεγεται)κατοικουν κυριως μεταναστες αλλα οχι μονο τουρκοι.Το βερολινο ειναι μια ακετα ανεχτικη κοινωνια που εχει καταφερει να ενσωματωσει πολλες κουλτουρες και πολιτισμους και ειναι και ενα απο τα ελαχιστα κρατιδια με μικρη ανεργια.Απο την αλλη οι δηθεν γειτονιες γκετο οπως λετε ειναι σημερα μια απο τις πιο τουριστικες περιοχες (οπως το κροιτσμπεργκ) με ελαχιστη εγκληματικοτητα,οπως παραδεχονται και το ιδιο το κρατος,αντιθετα με καποια προαστεια που οι συμμοριες των νεοναζι κανουν κουμαντο.

Επισης ειστε τοσο γελιοι που μιλατε για γειτονιες που το ελληνικο στοιχειο ειναι αρκετα μεγαλο εδω και χρονια και συμβιωνει με τουρκους και γερμανους.Που να δειτε τι γινεται σε πολεις οπως η Στουτγαρδη που η πλειοψηφια σε αρκετα σχολεια ειναι ελληνες και αυτους βεβαια οι γερμανοι ναζι τους θεωρουν ξενους και μαυριδερους...

SkyWatcher είπε...

Προς G (ή όπως αλλιώς)

Εδώ και μέρες επισκέφτεσαι τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ.
Ξεκίνησες καλά αλλά τώρα έχεις αρχίσει να ξεφεύγεις.
"Γελοίο" ή "γελοία" δεν σε χαρακτήρισα, ούτε ότι σου είπα ότι λες "μπαρούφες".
Όσο για τα περί "ναζισμού" στα επιστρέφω πάραυτα. Και σβουριχτά...

Απο εκεί και πέρα ότι άλλο και να γράφεις για μένα δεν μετράει, γιατί εκτός ότι μιλάς με εμπάθεια, το λεξιλόγιό σου αρχίζει να γίνεται υβριστικό. Όπως διαβάζεις, δέχομαι κάθε σχόλιο φυσικά και αρνητικό, εκτός από ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ. Συνεπώς εάν συνεχίσεις τα σχόλιά σου θα κόβονται.
Κράτα ένα επίπεδο, αν θέλεις να ακούγεσαι. Αλλιώς πάνε αλλού ή φτιάξε ένα μπλογκ και γράψε ό,τι πιστεύεις.

Ανώνυμος είπε...

δε στο έστειλα εγώ το δεύτερο μήνυμα. με λένε G δηλαδή γεωργία. το δεύτερο μήνυμα ας μας πει ποιος το έστειλε. πάντως θα περίμενα λιγότερη εμπάθεια για ...την αντίθετη άποψη και από τους/τις δυο σας.

σχετικά με το μέγεθος της ''αμαρτίας'' μη κρίνεις σύμφωνα με το πόσα χέρια έκοψε κάποιος. εξάλλου ο Ιούδας και ο Άρειος δεν έκοψαν κανένα χέρι αλλά τώρα δε ξέρω αν κάνουν παρέα με τα αγγελουδάκια ή με τον εξα 'πόδω.
και δε ξέρω αν γνωρίζεις την αίρεση του εθνοφυλετισμού. για ψάχτο λίγο.

SkyWatcher είπε...

Συγνώμη Γεωργία που σε μπέρδεψα.

Vater Panajiotis είπε...

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά τα γκέτο στην Γερμανία είναι γεγονός. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν για προγράμματα ενσωμάτωσης, όλα απέτυχαν. Μένω κοντά στο Duisburg, το οποίοι είναι 35% ισλαμικό και δυστυχώς η μόνη απάντηση στην επικράτηση του Ισλάμ είναι κάποιοι ανεγκέφαλοι νεοναζί που ούτε το όνομά τους δεν μπορούν να γράψουν σωστά. Η αμορφωσιά όλων είναι γεγονός. Αυτά αντιμετωπίζονται μόνο με κρατικές πολιτικές και όχι με "αγανακτισμένους ιθαγενείς". Άλλωστε, ποτέ κανένας αλλοδαπός δεν θέλησε να αλλάξει το πολιτισμικό υπόβαθρο της Γερμανίας-πλην των Τούρκων.

SkyWatcher είπε...

Vater Panagiotis παρακαλώ να επεμβαίνετε!
Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες είναι η μεγαλύτερη ουτοπία.. Για να μην πω πατάτα. Και "καυτή" μάλιστα. Δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι που προσπαθούν να επιβάλλουν - ντε και καλά - αυτά τα πολυφυλετικά, πολυθρησκευτικά, πολυπολιτισμικά γκετοποιημένα μωσαϊκά, με τα νεοταξικά καμώματά το μόνο που κάνουν είναι να πολλαπλασιάζουν τους ανεγκέφαλους νεοναζί.