Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Οι εξωγήινοι μπορεί να μας κοιτάζουν ήδη κατά πρόσωπο"


Είναι πολύ πιθανό ότι δεν έχουμε ακόμα δει εξωγήινους στο διάστημα ή στη Γη, επειδή απλούστατα η νοήμων εξωγήινη ζωή βρίσκεται πέρα από τις δυνάμεις κατανόησής μας και δεν μπορούμε να την αναγνωρίσουμε. Στην πραγματικότητα, δεν αποκλείεται οι εξωγήινοι να μην "κοιτούν ήδη κατά πρόσωπο".

Η σοκαριστική αυτή δήλωση δεν προέρχεται από κάποιον …τρελαμένο με τα UFO, αλλά από τον κορυφαίο βρετανό επιστήμονα, τον λόρδο Μάρτιν Ρις, επικεφαλής (βασιλικό) αστρονόμο της χώρας και πρόεδρο του πλέον αξιοσέβαστου επιστημονικού ιδρύματος στον κόσμο, της Βασιλικής Εταιρίας της Βρετανίας.

Ο Ρις έκανε τις δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", λίγες μέρες μετά τη διοργάνωση από την επιστημονική ακαδημία της χώρας της πρώτης διεθνούς συνδιάσκεψης για τη δυνατότητα εξωγήινης ζωής με τίτλο "Η ανίχνευση εξωγήινης ζωής και οι συνέπειες για την επιστήμη και την κοινωνία".

"Μπορεί να μας κοιτάζουν κατά πρόσωπο και απλώς να μην τους αναγνωρίζουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνουμε για κάτι που μοιάζει πολύ με μας, υποθέτοντας ότι τουλάχιστον έχουν παρόμοια μαθηματικά και τεχνολογία", τόνισε ο κορυφαίος επιστήμων.

"Υποπτεύομαι ότι μπορεί να υπάρχει ζωή και νοημοσύνη εκεί έξω με μορφές που δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Όπως ακριβώς ένας χιμπατζής δεν μπορεί να καταλάβει την κβαντική θεωρία, μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν πτυχές της πραγματικότητας που βρίσκονται πέρα από τις δυνατότητες των εγκεφάλων μας", πρόσθεσε.

Από την άλλη, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που διατύπωσε στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της Βασιλικής Εταιρίας, ο αμερικανός επιστήμων Φράνσις Ντρέικ, ο κορυφαίος "κυνηγός" εξωγήινων στον κόσμο, ο οποίος έχει ιδρύσει -μαζί με τον μακαρίτη Καρλ Σέιγκαν- το γνωστό πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινων σημάτων SETI. Όπως είπε, η δορυφορική και ψηφιακή "επανάσταση" των τελευταίων δεκαετιών ουσιαστικά κάνει σταδιακά τον πλανήτη μας αόρατο στους εξωγήινους, μειώνοντας δραματικά την εκπομπή των γήινων ραδιοσημάτων προς το διάστημα.

Σήμερα η Γη περιβάλλεται από ένα "κέλυφος" παλαιότερης ακτινοβολίας, που εκτείνεται σε απόσταση 50 ετών φωτός, το οποίο προέρχεται από τα παλαιότερα αναλογικά σήματα των τηλεοράσεων, των ραδιοφώνων, των ραντάρ κλπ. Όμως, αν και τα σήματα αυτά έχουν εξαπλωθεί αρκετά για να έχουν πια φτάσει σε πολλά γειτονικά αστρικά συστήματα, εξαφανίζονται γρήγορα, λόγω της νεότερης ψηφιακής τεχνολογίας που αφήνει σχεδόν ανεπαίσθητα γήινα "ίχνη" στο διάστημα. Σύμφωνα με τον Ντρέικ, τα ψηφιακά σήματα της σύγχρονης τηλεόρασης θα φαίνονται πιο πολύ σαν "θόρυβος" σε τυχόν παρατηρητές εξωγήινους.

Τι γίνεται όμως αν ο Ρις έχει δίκαιο και οι εξωγήινοι βρίσκονται ήδη στη Γη, μπροστά στη μύτη μας;


ΚΟΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://health.ana-mpa.gr/news.php?id=6848

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κόκκινε Ουρανέ

Είμαι καθημερινός αναγνώστης του ιστολογίου σου τη θεματολογία του οποίου θεωρώ πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Επειδή απ' ότι έχω διακρίνει μέσα απ' τις αναρτήσεις σου είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος, θέλω μ' αυτό το σχόλιο να σου επισημάνω πως η θέση της Εκκλησίας μας σχετικά με το θέμα των UFO και των εξωγήινων είναι ξεκάθαρη. Αρνείται την ύπαρξή τους με απόλυτο τρόπο. Παραθέτω ένα μικρό σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο "UFO -Ξένα Όντα: ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ -
Εκδοσεις: Νεκτ. Παναγόπουλος":
«Νέα Εποχή» και UFΟ λοιπόν πάνε μαζί. Είναι οι καλύτεροι φίλοι, ή πρώτα ξαδέρφια, αν προτιμάτε. Πάμπολλες «νεοεποχίτικες» αιρετικές ομάδες εμπεριέχουν στις διδασκαλίες τους, είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό, τούς εξωγήινους. Ορισμένες από αυτές τις ομάδες (όπως π.χ. η ομάδα του Βέορ) πραγματοποιούν και τελετές επίκλησης σε υπαίθριες τοποθεσίες, τελετές που απευθύνονται σε «ανώτερα πνευματικά εξωγήινα όντα», ώστε αυτά να παρουσιαστούν ή να μεταδώσουν τηλεπαθητικά τη γνώση τους. Και πολλές άλλες ομάδες, όπως οι Σαηεντόλογοι, έχουν συμπεριλάβει στη διδασκαλία τους το θέμα των εξωγήινων, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Γίνεται έτσι φανερό το πόσο εύκολα ανάγεται το θέμα αυτό σε παραθρησκεία.

Έντεχνα λοιπόν πολλές φορές παρουσιάζεται το θέμα ως επιστημονικό και όχι ως παραθρησκευτικό. Στην πραγματικότητα οδηγεί σε μία νέα θρησκευτική συνείδηση, αν δεν κρατάμε «αποστάσεις ασφαλείας», μία συνείδηση που συμβαδίζει με τις επιταγές της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Περισσότερα μπορείς να βρεις εδώ: http://www.egolpion.net/C8268822.el.aspx

Με εκτίμηση
Δημήτρης

SkyWatcher είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη,
Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και για την ενημερωτική σελίδα από το Egolpion που αναφέρεις.
Εννοείται ότι συμφωνούμε...!

Αν προσέξεις την θεματολογία του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (Ετικέτες), θα δεις στην ενότητα UFO ιστορίες
υπάρχουν αναρτήσεις σχετικές με τις ιστορίες περί ΟΥΦΟ (ή ΟΥΦΟ ιστορίες όπως επέλεξα να τις αναφέρω).
Εκεί θα δεις π.χ. το άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Εμφανίσεις UFO και Νέα Εποχή
και
Το σχέδιο "απειλή από εξωγήινους" σε τελική φάση;
και
Η καταιγίδα της "ουφολογίας" και η Νέα Παγκόσμια Τάξη
και άλλα.

Κάτω από το πρίσμα αυτό, θα συνεχίσω να ανεβάζω άρθρα σχετικά με το θέμα, όπου όλο και πιο "επίσημα" χείλη θα μιλάνε για τα ΟΥΦΟ, (όπως και το πρόσφατο συγκεκριμένο άρθρο, όπου έχουμε δήλωση από κορυφαίο βρετανό επιστήμονα), πράγμα που, κατά τη γνώμη μου σημαίνει, ότι "το παιχνίδι χοντραίνει" και θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μεγάλες "αποκαλύψεις".
Σε χαιρετώ.