Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της, η Μητέρα Τερέζα τα έζησε στην Μακεδονία». Δεν μας τα λένε καλά τα παιδιά από την Πάτρα….


Η πατρινή ιστοσελίδα http://www.thebest.gr/ είχε άρθρο (14/10/2009) σχετικά με την επιθυμία της Αλβανικής κυβέρνησης να επιστραφούν οι στάχτες της Μητέρας Τερέζας (αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Ουσκούμπ σημερινά Σκόπια), η οποία τελικά, απορρίφθηκε από την Ινδία .


Το άρθρο (μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ) αναφέρει: «Η Ινδία απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης της Αλβανίας για την επιστροφή των σταχτών της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Μητέρας Τερέζας, θαμμένη σήμερα στην Καλκούτα.


«Η Μητέρα Τερέζα ήταν πολίτης της Ινδίας και αναπαύεται στην δική της χώρα, τη δική της γη» αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Βισκού Πρακάς.


Η ίδια είχε πει για την καταγωγή της: ‘Στο αίμα είμαι αλβανίδα, υπηκοότητα έχω ινδική, είμαι καθολική καλόγρια’».


Και καταλήγει το άρθρο: «Ανταποκριτές δηλώνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια για το χώρο ανάπαυσής της που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα άσχημο καυγά μεταξύ της Ινδίας όπου εργάστηκε σχεδόν όλη της ζωή της, την Αλβανία απ’ όπου προέρχονται οι γονείς της και την Μακεδονία που έζησε τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της».


Τι μαθαίνει κανείς…. Να που δεν το ξέραμε…Οπότε εφόσον η Μητέρα Τερέζα είναι από την Μακεδονία (σκέτη χωρίς καν εισαγωγικά!), απομένει να μάθουμε από ποια ακριβώς περιοχή ή πόλη καταγόταν. Σέρρες; Δράμα; Καβάλα; Κοζάνη; Βέροια; Ή μήπως Θεσσαλονίκη; Λέτε να ήταν και παοκτζού;;;;;



4 σχόλια:

π. Γ. Θ. είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΟΥ!
ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Δ.Γ.Θ.

SkyWatcher είπε...

Αληθώς Ανέστη και Ευχαριστώ. Εύχεσθε..

Anastasios είπε...

Καλημέρα, Καλό Μήνα και Καλό Σ/Κ!

Δημήτρης είπε...

Καλή μέρα και καλό μήνα κι από μένα, αν και δεν άρχισε και τόσο καλά με τα νέα που διαβάζουμε...
Μπορεί να μην γράφω συχνά, αλλά μπαίνω σχεδόν καθημερινά και σε διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον.