Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ο Ζαν-Κλωντ Τρισέ κάνει λόγο για την ανάγκη μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης


Σε λόγο που απηύθυνε στο κλαμπ των ‘ελιτ’, το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council On Foreign Relations ή C.F.R.) στη Νέα Υόρκη στην αρχή αυτής της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ (Jean-Claude Trichet) έκανε λόγο για την ανάγκη επιβολής μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην οποία ηγετικό ρόλο θα έχει η ομάδα των 20 πλουσιότερων χωρών (G20) καθώς και η διεφθαρμένη Τράπεζα για Διεθνείς Διακανονισμούς (ΤΔΔ - Bank of International Settlements) που θα ταχθεί στην υπηρεσία της "θωράκισης της παγκόσμιας οικονομίας".


Στην προσφώνησή του που είχε τον τίτλο "Παγκόσμια Διακυβέρνηση σήμερα" (Global Governance Today) ο Τρισέ δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη η ‘ελίτ’ να οργανώσει "μια σειρά από κανόνες, θεσμούς, ανεπίσημες συσπειρώσεις και μηχανισμούς συνεργασίας τους οποίους αποκαλούμε "παγκόσμια διακυβέρνηση".


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τρισέ έκανε χρήση του όρου "παγκόσμια διακυβέρνηση" περισσότερες από δώδεκα φορές, περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους "η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι άκρως ουσιώδης" προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα οικονομική κρίση.


Το πρώτο μέρος της ομιλίας του Τρισέ είχε τον τίτλο "Γιατί χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση" (“Why we need global governance”) και από το δεύτερο μέρος και μετά δεν έπαψε να επικαλείται την οικονομική ύφεση ως δικαιολογία για την ενίσχυση μυστικών, μη δημοκρατικών και διεφθαρμένων οργανώσεων ώστε να έχουν την απαραίτητη ισχύ για να κυβερνήσουν τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του Τρισέ μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Θα τα βρείτε και στην επίσημη σελίδα του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στο You Tube.



Το πλήρες ακουστικό κείμενο δημοσίευσε επίσης η ιστοσελίδα της Τράπεζας για Διεθνείς Διακανονισμούς (ΤΔΔ), ενός διεθνούς οργανισμού τραπεζών που έχει αρχίσει εκστρατεία υπέρ ενός παγκόσμιου νομίσματος που θα αντικαταστήσει αυτά των μεμονωμένων εθνών-κρατών. Στην ομιλία του ο Τρισέ επαινεί την ΤΔΔ λέγοντας ότι έχει ήδη βρεθεί "μπροστά από τις περιστάσεις" στα πλαίσια αντιμετώπισης της οικονομικής χρήσης.


Την Συνέλευση για την Παγκόσμια Οικονομία (ΣΠΟ - Global Economy Meeting), η οποία συγκαλείται τακτικά στο κεντρικό κτήριο της ΤΔΔ στη Βασιλεία της Ελβετίας, κατονομάζει ο Τρισέ ως τον επόπτη των οργανισμών για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Η ομάδα αυτή εργασίας, σύμφωνα με τον Τρισέ, "έχει γίνει η σημαντικότερη ομάδα εργασίας για την παγκόσμια διακυβέρνηση ανάμεσα στις κεντρικές τράπεζες". Η ΣΠΟ είναι μια επιτροπή για τη χάραξη πολιτικών και λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Τράπεζας για Διεθνείς Διακανονισμούς.


Η ΤΔΔ είναι "υποπροϊόν" του οικονομικού συστήματος Bretton-Woods (που δημιούργησε μεταξύ άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα), και συνδέεται στενά με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Ελέγχεται κεντρικά από μια ελίτ που αντιπροσωπεύει τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.


Ο Τζων Μέιναρντ Κέινς (John Maynard Keynes), (φωτο), ο οικονομολόγος που επηρέασε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον την εξέλιξη του οικονομικού συστήματος, τάχθηκε υπέρ του άμεσου κλεισίματος της ΤΔΔ, αφού χρησιμοποιήθηκε για το ξέπλυμα χρημάτων των Ναζί στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.


Η οικονομική ιστοσελίδα ‘Investors Insight’ αναφέρεται στην ΤΔΔ ως "την ισχυρότερη τράπεζα που έχετε ποτέ φανταστεί", αποκαλώντας την "το ισχυρότερο οικονομικό θεσμό στον πλανήτη".

Η τράπεζα ασκεί εξουσία με το να ελέγχει τεράστια ποσά από τα νομίσματα διαφόρων κρατών. Η ΤΔΔ ελέγχει το 7% του διαθέσιμου κεφαλαίου σε ξένο συνάλλαγμα και έχει στην κατοχή της 712 τόνους ράβδους χρυσού.


"Με το να ελέγχει το ξένο συνάλλαγμα και το χρυσό, η ΤΔΔ έχει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση των οικονομικών συνθηκών σε οποιαδήποτε χώρα", γράφει ο Νταγκ Κέισυ.

"Θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που ο Ben Bernanke (Ο Μπεν Σαλόμ Μπερνάνκε - φωτο- είναι Αμερικανός οικονομολόγος - εβραικής καταγωγής - και ο νυν πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας - Federal Reserve των ΗΠΑ.) ή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ θα ανακοινώσει την επόμενη άνοδο των επιτοκίων. Να είστε βέβαιοι πως δεν έγινε δίχως την συναίνεση του ΔΣ της ΤΔΔ".


Βασικά η ΤΔΔ είναι για την παγκόσμια κυβέρνηση ό,τι η παράνομη χρηματοδότηση για ένα πολιτικό κόμμα. Μέσα από αυτήν περνάει ο πλούτος των πολιτών προτού γίνει η παράνομη παράδοσή του στο ΔΝΤ.

"Για παράδειγμα, ποσά που συγκεντρώθηκαν από τη φορολόγηση των Αμερικανών πολιτών διοχετεύονται μέσω της ΤΔΔ στο ΔΝΤ και από εκεί οπουδήποτε. Στην ουσία, η ΤΔΔ ξεπλύνει το χρήμα, μιας και δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγραφή από πού προέρχονται και που διοχετεύονται κάποιες καταθέσεις", γράφει ο Κέισυ.

"Η τράπεζα είχε σημαντικό ρόλο στην υιοθεσία του ευρώ ως κοινού νομίσματος της Ευρώπης. Φημολογείται ότι η επόμενη αποστολή της είναι να πείσει τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό να αλλάξουν νόμισμα, υιοθετώντας ένα κοινό, που ίσως να ονομαστεί “Αmero,” (Αμέρο). Είναι λογικό να υποθέτει κανείς ότι απώτατος στόχος της τράπεζας είναι η το ένα παγκόσμιο νόμισμα, το οποίο θα απλοποιήσει τις συναλλαγές και θα εδραιώσει πραγματικά τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας από την τράπεζα αυτή", προσθέτει ο Κέισυ.


Η Τράπεζα για Διεθνείς Διακανονισμούς δεν είναι υπόλογη σε καμία απολύτως τράπεζα κανενός έθνους. Η παραδοχή του Τρισέ ότι ένας κλάδος της διεφθαρμένης ΤΔΔ θα εποπτεύει τον μηχανισμό της παγκόσμιας κυβέρνησης είναι μια αποκάλυψη που σοκάρει και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η παγκόσμια κυβέρνηση είναι ένα εκ φύσεως αντιδημοκρατικό και δικτατορικό μόρφωμα.


Το γεγονός εξάλλου ότι ο Τρισέ αποκάλυψε τη νέα αυτή προσέγγιση στην πορεία προς την παγκόσμια διακυβέρνηση μπροστά σε ακροατήριο που απαρτίζονταν από μέλη του πυρήνα του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων είναι απόλυτα συμβατό με τις παρούσες συνθήκες.


Το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων απαρτίζεται από ισχυρούς ελίτ από όλο το φάσμα της κοινωνίας: κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ΜΜΕ. Είναι το ‘δημόσιο πρόσωπο’ της μυστικής Λέσχης Μπίντερμπεργκ. Το ΣΔΣ στρατολογεί αποκλειστικά μέλη που έχουν υιοθετήσει θετική στάση προς το σχέδιο για την παγκόσμια κυβέρνηση και τον αφανισμό του κράτους των ΗΠΑ.


Οι στόχοι της αποστολής του ΣΔΣ έχουν περιγραφεί με τον σαφέστερο και λακωνικότερο τρόπο από τον Στρόουμπ Τάλμποτ (Strobe Talbott), πρώην υφυπουργό εξωτερικών επί κυβέρνησης Κλίντον και επιφανές μέλος του ΣΔΣ. Τον Ιούλιο του 1992 ο Τάλμποτ είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό ‘TIME’: "Στον επόμενο αιώνα (21ο ) τα έθνη όπως τα γνωρίζουμε θα αποτελούν παρελθόν. Όλα τα κράτη θα αναγνωρίζουν μια και μοναδική παγκόσμια αρχή. Η εθνική κυριαρχία δεν ήταν τελικά πολύ καλή ιδέα".


Όπως έχουμε ήδη τονίσει, η παγκόσμια άρχουσα τάξη έχει ήδη ανακοινώσει την γένεση της παγκόσμιας κυβέρνησης καθώς και ποιός θα την διοικεί. Όσοι περίμεναν ότι ο ΟΗΕ θα βρίσκεται στο τιμόνι της κατάλαβαν ότι είχαν κάνει λάθος, αφού τόσο η ομάδα των 20 (G20) όσο και η ΤΔΔ ενισχύθηκαν με τους μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για τον συντονισμό της παγκόσμιας κυβέρνησης.


Στην ομιλία του ο Τρισέ αναγνωρίζει τον ρόλο της ομάδας των 20 στην χειραγώγηση της οικονομικής κρίσης προκειμένου να γίνει σαφής στις αναπτυσσόμενες χώρες η εντολή για "πλήρη ένταξη στους θεσμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης".

"Η ομάδα των 20 ήταν αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης. Βρισκόμαστε τώρα στο στάδιο όπου το φόρουμ αυτό πραγματοποιεί τη μετάβαση από τη δράση κατά την επίλυση μιας κρίσης στην διαμόρφωση συνθηκών για την πρόληψη μιας κρίσης", είπε ο Τρισέ.

Με άλλα λόγια, η τάξη των ισχυρών εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση για να επιτρέψει στα μέλη της ομάδας των 20 να εμφανιστούν σαν σωτήρες, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ο ρόλος τους με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβάλουν τους κανονισμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης με την πρόφαση αποφυγής μιας παρόμοιας κρίσης.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάυ σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, το 2009 ήταν επίσημα η πρώτη χρονιά άμεσης άσκησης εξουσιών της παγκόσμιας κυβέρνησης προκειμένου να ελεγχθούν οι οικονομίες των εθνών-κρατών.

"Το 2009 είναι επίσης η πρώτη χρονιά της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με την τοποθέτηση της ομάδας των 20 στο κέντρο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης. Η σύνοδος της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή είναι άλλο ένα βήμα προς την παγκόσμια διαχείρηση του πλανήτη μας", είπε ο Βαν Ρομπάυ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή στα Ελληνικά (με δυο τρεις αλλαγές): http://kostasxan.blogspot.com/

και στα Αγγλικά: http://info-wars.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: