Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ομοφυλόφιλος αστυνομικός συλλαμβάνει και οδηγεί στην φυλακή χριστιανό που τόλμησε να πει σε συζήτηση ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία


Ο Dale McAlpine κατηγορήθηκε για πρόκληση "παρενόχλησης, τρόμου ή στενοχώριας", όταν ένας ομοφυλόφιλος αστυνομικός (της υπηρεσίας «υποστήριξης της κοινότητας» - PCSO) τον άκουσε να απαγγέλλει μια σειρά από «αμαρτίες» που αναφέρονται στη Βίβλο, συμπεριλαμβανομένης της βλασφημίας, της μέθης και της σχέσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.


Ο 42χρονος, Βαπτιστής στο θρήσκευμα, που κηρύττει για πολλά χρόνια, για τον Χριστό στους δρόμους του Workington της Cumbria, είπε ότι δεν ανέφερε την ομοφυλοφιλία, όταν κήρυττε από την κορυφή μίας σκάλας, αλλά παραδέχθηκε ότι είπε σε έναν περαστικό ότι πίστευε ότι είναι κάτι (η ομοφυλοφιλία) που είναι αντίθετη με τον Λόγο του Θεού.


Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι το σχόλιο αυτό το έκανε με αρκετά δυνατή φωνή για να ακουστεί από άλλους και τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιούσε υβριστική ή προσβλητική γλώσσα, κάτι που είναι αντίθετο με το νόμο περί ‘Δημόσιας Τάξης’ (Public Order Act).


Ο κ. McAlpine, (φωτο) ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με την ‘κλούβα’ της αστυνομίας και έμεινε φυλακισμένος σε ένα κελί για επτά ώρες, στις 20 Απριλίου, δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής του.


"Ένιωσα βαθιά συγκλονισμένος και ταπεινωμένος που με είχαν συλλάβει μέσα στην πόλη μου και με αντιμετώπιζαν σαν ένα κοινό εγκληματία μπροστά σε ανθρώπους που ξέρω", είπε.


"Η ελευθερία μου είχε αφαιρεθεί επειδή ‘κάτι’ άκουσε κάποιος που δεν χωνεύει αυτά που είπα, και με κατηγόρησε με έναν νόμο που δεν ισχύει."


Πολλοί χριστιανοί έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι ο νόμος περί ‘Δημόσιας Τάξης’ που θεσπίστηκε το 1986 για την αντιμετώπιση των βίαιων ταραξιών και των χούλιγκανς των ποδοσφαιρικών γηπέδων, χρησιμοποιείται τώρα για τον περιορισμό της θρησκευτικής ελευθερίας του λόγου.


Ο Sam Webster, δικηγόρος που εργάζεται για το Christian Institute (Νομική Εταιρία που αναλαμβάνει υποθέσεις χριστιανών που υφίστανται διακρίσεις και διωγμούς στην σύγχρονη πολυπολιτισμική, ‘πολιτικά ορθή’ και μετά- χριστιανική Μ. Βρετανία), ο οποίος υπερασπίζεται τον κ. McAlpine, είπε ότι δεν αποτελεί έγκλημα το να εκφράσει κάποιος την πεποίθησή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία.


"Η αστυνομία έχει καθήκον να διατηρήσει τη δημόσια τάξη, αλλά έχει επίσης την υποχρέωση να υπερασπίζεται τη νόμιμη ελευθερία έκφρασης των πολιτών», είπε.


«Η Νομολογία έχει αποφανθεί ότι η ορθόδοξη χριστιανική άποψη ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι

αμαρτία είναι μία πίστη που είναι άξια σεβασμού σε μια δημοκρατική κοινωνία."


Ο κ. McAlpine μοίραζε φυλλάδια εξηγώντας τις Δέκα Εντολές και προσφέροντας το μικρό φυλλάδιο «εισιτήριο για τον ουρανό» μαζί με ένα άλλο μέλος της εκκλησίας του, στις 20 Απριλίου, όταν μια γυναίκα ήρθε και του άνοιξε συζήτηση σχετικά με την πίστη του.


Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, λέει ότι ήσυχα απαρίθμησε και την ομοφυλοφιλία μεταξύ πολλών αμαρτιών που αναφέρονται στην Α΄ Κορινθίους, μεταξύ των οποίων είναι η βλασφημία, η πορνεία, η μοιχεία και η μέθη.


Αφού η γυναίκα έφυγε, την πλησίασε ένας αστυνομικός της PCSO που αφού μίλησε με συντομία μαζί της, στη συνέχεια πήγε πάνω στον κ. McAlpine και του είπε ότι μόλις έγινε μια καταγγελία και ότι θα μπορούσε να συλληφθεί για τη χρήση ‘ρατσιστικής ή ομοφοβικής γλώσσας’.


Ο ιεροκήρυκας των δρόμων είπε στον αστυνομικό: «Δεν είμαι ομοφοβικός, αλλά μερικές φορές πράγματι λέω ότι η Αγία Γραφή γράφει ότι η ομοφυλοφιλία είναι έγκλημα κατά του Δημιουργού".


Ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός τότε είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος και παρουσιαζόταν ως ο σύνδεσμος της αστυνομίας της Cumbria. για την κοινότητα των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ατόμων. Ο κ. McAlpine όταν άκουσε τι είναι ο αστυνομικός απάντησε: "Συνεχίζει να είναι αμαρτία."


Ο ιεροκήρυκας τότε ξεκίνησε να κάνει ένα δημόσιο κήρυγμα 20 λεπτών, στο οποίο ανέφερε την μέθη και τη μοιχεία, αλλά όχι την ομοφυλοφιλία. Τρεις ένστολοι αστυνομικοί έφθασαν κατά τη διάρκεια του κηρύγματος συνέλαβαν τον McAlpine και τον έβαλαν στο πίσω μέρος ενός βαν της αστυνομίας.


Στο τμήμα του είπαν να αδειάσει τις τσέπες του, να δώσει το κινητό του τηλέφωνο, να βγάλει τη ζώνη και τα παπούτσια του τα οποία κατασχέθηκαν. Η Αστυνομία πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα, το αποτύπωμα παλάμης, του σάρωσαν τον αμφιβληστροειδή και του πήραν δείγμα από το DNA του (δηλ φακελώθηκε κανονικά και για πάντα στην τεράστια Βάση Δεδομένων του ‘Μεγάλου Αδελφού’ της Μ. Βρετανίας).


Όταν αργότερα εξετάστηκε, κατηγορήθηκε για παραβίαση του άρθρου 5 παρ. 1 και 6 του νόμου περί Δημόσιας Τάξης και αποφυλακίστηκε με εγγύηση με την προϋπόθεση ότι δεν θα ξανακηρύξει δημόσια.


Ο κ. McAlpine δεν ομολόγησε την ενοχή του κατά την προκαταρκτική συνεδρίαση του Δικαστηρίου, την Παρασκευή στο δικαστήριο του Workington και αναμένει τώρα μια δικάσιμο.


Ο Νόμος περί Δημόσιας Τάξης, ο οποίος απαγορεύει την αδικαιολόγητη χρήση προσβλητικών εκφράσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν δυσφορία, έχει χρησιμοποιηθεί για τη σύλληψη θρησκευόμενων ανθρώπων σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις.


Ο Harry Hammond, ένας συνταξιούχος, καταδικάστηκε για το άρθρο 5 του νόμου το 2002, γιατί κρατούσε μία μικρή πινακίδα που έλεγε "Stop στην ανηθικότητα. Σταματήστε την ομοφυλοφιλία. Σταματήστε τον λεσβιασμό. Ο Ιησούς είναι ο Κύριος", ενώ κήρυττε στο Bournemouth.


Ο Stephen Green, ένας Χριστιανός ακτιβιστής, συνελήφθη και κατηγορήθηκε το 2006 γιατί μοίραζε θρησκευτικά φυλλάδια σε φεστιβάλ Gay Pride στο Κάρντιφ. Η κατηγορία εναντίον του αργότερα κατερρίφθη.


Η αστυνομία της Cumbria ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι κανείς δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει κάτι για την περίπτωση του κ. McAlpine.


ΣΧΟΛΙΟ: Θυμηθείτε και την υπόθεση του μουσουλμάνου αστυνομικού που συνέλαβε χριστιανούς που τόλμησαν να μιλήσουν για τον Χριστό σε γειτονιά που κατοικείται από μουσουλμάνους!

Ο μουσουλμάνος αστυνομικός υπάγεται στην ίδια υπηρεσία, PCSO, που υποτίθεται, λειτουργεί ως σύνδεσμος με ιδιαίτερες ή ‘ευπαθείς’ κοινωνικές ομάδες.


Ισλάμ και ‘δικαιώματα ομοφυλόφιλων’ αποτελούν ξεκάθαρα σήμερα τον ‘βαρύ οπλισμό’ των ανθρώπων της Νέας Τάξης που ενοχλούνται από κάθε τι χριστιανικό και έχουν αποφασίσει να φιμώσουν ‘δημοκρατικά’ τους ενοχλητικούς. Οι ομοφυλόφιλοι και οι μουσουλμάνοι αστυνομικοί έχουν πλέον, το 'νόμο' στα χέρια τους!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: