Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ομπάμα: Οικογένεια είναι ένας πατέρας και μία μητέρα, ένας μόνο πατέρας, δύο πατέρες....


Για μια ακόμη χρονιά ο πρόεδρος Obama γιόρτασε τον Ιούνιο ως «Μήνα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας» ("Gay Pride Month"), όμως έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε σε πολλές ομάδες που υπερασπίζονται τον θεσμό της οικογένειας, η πρόσφατη διακήρυξη του Ομπάμα επ’ ευκαιρίας της Ημέρας του Πατέρα, που περιελάμβανε την ακόλουθη πρόταση: «η δημιουργία οικογένειας έχει πολλές μορφές, και τα παιδιά μπορούν να ανατραφούν από ένα πατέρα και μία μητέρα, από μόνο ένα πατέρα, από δύο πατέρες, από ένα θετό πατέρα, από ένα παππού, ή από ένα κηδεμόνα. "


Ήταν η αναφορά σε «δύο πατέρες» στη λίστα των οικογενειών που προκάλεσε επικρίσεις. Ο Tom Minnery του CitizenLink είπε ότι με την προσθήκη "δύο πατέρες", ο Πρόεδρος ενέκρινε ως αποδεκτή την "ορφάνια από μητέρα". Μία ανάλογη αναφορά σε «δύο μητέρες» σε μια διακήρυξη για την Ημέρα της Μητέρας, είπε, έδειξε έγκριση για "ορφάνια από πατέρα".


«Ο άνθρωπος έχει ταχθεί υπέρ της ορφάνιας από πατέρα και ορφάνιας από μητέρα», δήλωσε ο Minnery.


"Ένα παιδί χρειάζεται μια μαμά και έναν μπαμπά, ή τουλάχιστον μια ευκαιρία σε μια μαμά ή ένα μπαμπά. Αλλά όταν η πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης λέει ότι οι δύο πατέρες είναι εξίσου καλοί με μια μητέρα και έναν πατέρα ή δύο μητέρες είναι εξίσου καλές όπως μια μητέρα και ένας πατέρας, αυτό θα συμβάλει στην διάβρωση αυτού που κατανοούμε ως οικογένεια. "


Όταν ρωτήθηκε στα σχόλια του blog του για τις άλλες οικογένειες που υπάρχει απουσία μητέρας, που αναφέρονται στην διακήρυξη, ο Jenny Tyree της CitizenLink δήλωσε: «η διαφορά μεταξύ μίας κατάστασης με «δύο πατέρες» και όλων των άλλων ... είναι ότι η κατάσταση συν-ανατροφής των παιδιών από δύο άνδρες είναι μία κατάσταση που είναι σκόπιμα ορφανή από μητέρα».


Μία ημέρα μετά την διακήρυξη της Ημέρας του Πατέρα, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε μια νομικά δεσμευτική διευκρίνιση σχετικά με το Family and Medical Leave Act (FMLA), ένα νόμο που επιτρέπει στους γονείς να λάβουν έως και 12 εβδομάδες κάθε χρόνο για τη φροντίδα ενός παιδιού. Η πράξη αυτή έχει ένα ευρύ ορισμό της έννοιας ‘γονιός’. Περιλαμβάνει κάθε άτομο που αναλαμβάνει τη γονική ευθύνη, ακόμη και αν δεν είναι κατά το νόμο γονείς ή κηδεμόνες. Για παράδειγμα, θα περιλαμβάνονται παππούδες και γιαγιάδες που φροντίζουν τα παιδιά των γονέων που απουσιάζουν ή έχουν αναπηρία. Το Υπουργείο ανέφερε ότι στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια πρέπει επίσης να δοθεί χρόνος για να φροντίσουν ένα παιδί, εφόσον έχουν λάβει σχετικά τον ρόλο και τις ευθύνες ως γονείς του παιδιού.


Η Υπουργός Εργασίας Hilda L. Solis λέει «Η πράξη αυτή του Υπουργείου Εργασίας σήμερα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες: Όλες οι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤ οικογενειών, προστατεύονται από το FMLA."


Σύμφωνα με τον Tony Perkins, πρόεδρο του ‘Family Research Council’ (FRC), η δήλωση αυτή αποσκοπεί στο να αναγκάσει τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα να επεκτείνουν τα οφέλη και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρι, παραβιάζοντας την Defense of Marriage Act (DOMA).


«Οι οικογένειες σχηματίζονται μόνο δια αίματος, ή νόμιμου γάμου (ο οποίος σύμφωνα με το DOMA νοείται μόνον η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας), είτε διά της υιοθεσίας με δικαστική απόφαση», είπε ο Perkins. «Η νέα αυτή πράξη θα μπορούσε για πρώτη φορά να πιέσει τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ - ακόμη και αυτές που έχουν τροποποιήσει το σύνταγμα τους για να απαγορεύσουν τη νομική αναγνώριση των σχέσεων ατόμων του ίδιου φύλου - να επεκτείνουν τα οφέλη σε αυτές τις σχέσεις. Μόνο το Κογκρέσο έχει την εξουσία να κάνει μια τόσο δραματική αλλαγή, όπως την ορίζει η FMLA. "


Εν τω μεταξύ, η Association American Family Association (AFA), κάλεσε τους Χριστιανούς να επικοινωνήσουν με το Home Depot και να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για τις χορηγίες του σε κάποιες εκδηλώσεις του gay pride στο Μέιν και τη Μασαχουσέτη.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλλω το Μπλογκ VETO 300 για έλλειψη στοιχειώδους ηθικής, δημοκρατίας και δεοντολογίας. Είναι ο Δούρειος Ίππος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της πληροφόρησης.
Το VETO 300 είναι ένα μπλογκ, που δεν κρύβει την συμπάθειά του για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αντιπάθειά του για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, για του λόγου το αληθές, δημοσιεύει άρθρα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ΝΕΑ, ΒΗΜΑ και της εφημερίδας του Αλαφούζου Καθημερινής. Μέχρι εδώ τίποτα μεμπτόν, πρέπει όλοι να σεβόμαστε την διακίνηση των ιδεών όσο και αν δεν συμφωνούμε με αυτές, όσο και αν τις βρίσκουμε εχθρικές για τα συμφέροντα του λαού. Το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή, που ενώ το μπλογκ αυτό σου δίνει την δυνατότητα να αφήσεις σχόλιο, δεν το δημοσιεύει καθόλου εφ’ όσον δεν τους βολεύει. Έχω στείλει επανειλημμένα σεμνότατα, σοβαρότατα σχόλια (χωρίς ύβρεις και χαρακτηρισμούς) με τα οποία διαφωνώ σε κάποιες κραυγαλέες αντιλαϊκές και φιλοκυβερνητικές τοποθετήσεις του και τα οποία δεν δημοσιεύονται.
Καταγγέλλω το μπλογκ σε όλους τους φίλους της μπλογκόσφαιρας!