Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Απειλούν χριστιανούς στην Αιθιοπία: "ή θα γίνετε Μουσουλμάνοι ή θα σας σκοτώσουμε"


Σύμφωνα με δελτίο ειδήσεων του International Christian Concern Concern (ICC), οι χριστιανοί στην πόλη Besheno της Αιθιοπίας υφίστανται παρενοχλήσεις και σωματική κακοποίηση, αφότου οι μουσουλμάνοι κόλλησαν προκηρύξεις στις πόρτες των σπιτιών των χριστιανών με την προειδοποίηση ότι αν δεν αλλαξοπιστήσουν, να εγκαταλείψουν την πόλη αλλιώς θα θανατωθούν.

Τρεις χριστιανοί ηγέτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη, ενώ δύο χριστιανοί εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, αναφέρει η έκθεση του ICC. Στην πόλη όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία, το σύνολο του ευαγγελικών χριστιανών είναι περίπου 30 πιστοί.

Το ICC αναφέρει ότι ο ευαγγελιστής Kassa Awano παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχτηκε από μουσουλμάνους στις 29 Νοέμβρη 2010. Λίγες ημέρες μετά την επίθεση, περίπου 100 μουσουλμάνοι περικύκλωσαν ένα όχημα που μετέφερε χριστιανούς ηγέτες που προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν για την ειρήνη με τους μουσουλμάνους ηγέτες. Δύο άνδρες, ο Tesema Hirego και ο Niggusie Denano, τραυματίστηκαν σοβαρά και οι άλλοι ηγέτες υπέστησαν μικροτραυματισμούς. Στο δικαστήριο στις 2 Ιανουαρίου, μουσουλμάνοι επιτέθηκαν με μαχαίρι στον Temesgen Peteros, όταν κατέθεσε για τις επιθέσεις εναντίον αυτών των χριστιανών.

Οι χριστιανοί βρίσκονται στο στόχαστρο στο Besheno από μουσουλμάνους εδώ και πολλά χρόνια. Στις 21 Μαΐου του 2004, οι Μουσουλμάνοι δολοφόνησαν την 7χρονη κόρη του ευαγγελιστή Tesfaye Hobe. Οι μουσουλμάνοι κάνουν συνεχώς επιθέσεις στους Χριστιανούς, αν τους αντιληφθούν να ακούνε χριστιανικά τραγούδια και να βλέπουν χριστιανικά βίντεο.

"Ζητάμε το συνταγματικό μας δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας, που πρέπει να τηρείται. Θέλουμε αυτές οι απάνθρωπες πράξεις να σταματήσουν. Δεν είμαστε σε θέση να ζούμε στην δική μας πόλης, λόγω των απάνθρωπων πράξεων", είπε ένας από τους Χριστιανούς ηγέτες οι οποίοι εγκατέλειψαν την πόλη, στο ICC.

Η έκθεση του ICC έλεγε: «Οι τοπικοί μουσουλμάνοι αστυνομικοί της πόλης αρνούνται να προστατεύσουν τους Χριστιανούς. Οι υπάλληλοι αγνοούν εκκλήσεις για δικαιοσύνη, απορρίπτουν επανειλημμένες αιτήσεις για την κατασκευή ενός τόπου λατρείας και ενός νεκροταφείου. Στις 19 Ιανουαρίου, μια χριστιανή μητέρα αναγκάστηκε να θάψει τη νεκρή κόρη της σε μια πόλη πάνω από 20 μίλια από το Besheno, λόγω της απουσίας νεκροταφείου για Χριστιανούς. "

Το Besheno είναι μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία της Alaba στη νότια Αιθιοπία. Σύμφωνα με την εθνική απογραφή του 2007, 93,84% του πληθυσμού της επαρχίας είναι μουσουλμάνοι. Οι χριστιανοί αποτελούν το 5,82% του πληθυσμού.

"Ανησυχούμε για τις απειλές που τοιχοκόλλησαν σε χριστιανικά σπίτια και τις επιθέσεις κατά των χριστιανών στο Besheno. Προτρέπουμε τις αρχές της Αιθιοπίας να φέρουν τους δράστες των επιθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης, να προστατεύσουν τους χριστιανούς από περαιτέρω επιθέσεις και να χορηγήσουν άδειες για την κατασκευή ενός τόπου λατρείας, καθώς και ενός νεκροταφείου», δήλωσε ο Jonathan Racho, εκ μέρους του ICC για την Αφρική.

Οι Χριστιανοί στην γειτονική Αίγυπτο δεν έχουν συνέλθει ακόμη από την βομβιστική επίθεση την Πρωτοχρονιά στην Αλεξάνδρεια που σκότωσε δεκάδες προσκυνητές που έβγαιναν από μια κοπτική εκκλησία. Στο Ιράκ οι Χριστιανοί, για παράδειγμα, συνεχίζουν να φεύγουν κατά κύματα από τη χώρα τους - η οποία έχει μια από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες του κόσμου – αναζητώντας καταφύγιο μετά από συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες και σπίτια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: