Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΗΠΑ: Παραβιάζει τη νομοθεσία περί παιδικής πορνογραφίας η νέα σειρά του MTV ‘Skins’ ;


Το MTV είναι γνωστό για τα προκλητικά, ακόμη και αμφιλεγόμενα τηλεοπτικά ‘ριάλιτι σόυ’ του. Τώρα, ορισμένοι ανησυχούν ότι το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο, έχει ξεπεράσει τα όρια προβάλλοντας παιδική πορνογραφία και αισχρολογίες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η σειρά "Skins". Το MTV περιγράφει το νέο show του ως «μια άγρια βόλτα μέσα από τις ζωές μιας ομάδας φίλων γυμνασίου που περνάνε από το ναρκοπέδιο της εφηβείας ... και περνάνε μέσα από τα περισσότερα ναρκοπέδια, καθώς προχωράνε". Οι χαρακτήρες της σειράς περιλαμβάνουν τον Τόνι, ο οποίος είναι ελκυστικός, πνευματώδης και εκμεταλλευτής, την Μισέλ, η οποία είναι όμορφη και έξυπνη, και η δυσλειτουργική Cadie.

Τη Δευτέρα, η οργάνωση ‘Morality in Media’ (Ηθική στα Media) ζήτησε από το MTV και τη Viacom να σταματήσουν να προβάλλουν την εκπομπή για να αποφευχθεί η εκμετάλλευση των παιδιών και επειδή μπορεί να παραβιάζεται η νομοθεσία των ΗΠΑ περί παιδικής πορνογραφίας και οι νόμους περί αισχρολογίας. Την έκκληση της ‘Morality in Media’ ακολούθησε μια κίνηση από την ομάδα ‘Parents Television Council’ (‘Συμβούλιο Γονέων για την Τηλεόραση’ - PTC). Η PTC υπέβαλε αναφορές προς τον πρόεδρο των Η.Π.Α., την Γερουσία και τη Βουλή των Δικαστικών Επιτρόπων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κινήσει αμέσως έρευνα σχετικά με την παιδική πορνογραφία στη σειρά ‘Skins’.

Οι New York Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το ίδιο το δίκτυο ανησυχεί για παραβίαση των νόμων περί παιδικής πορνογραφίας. Εκτός από το σεξουαλικό περιεχόμενο στην εκπομπή, όπου συμμετέχουν ως μέλη του cast παιδιά ηλικίας 15 ετών, το PTC μέτρησε 42 σκηνές και αναφορές σε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στο επεισόδιο της πρεμιέρας. Ο χρόνος λειτουργίας ήταν μόνο 41 λεπτά χωρίς διακοπές για διαφημίσεις.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες για σεξουαλική συμπεριφορά ανηλίκων που έχουν γίνει στα δελτία ειδήσεων και από τους διανομείς της εκπομπής, το MTV και η Viacom, κάποιο υλικό μπορεί να συνιστά παιδική πορνογραφία, δυνάμει της νομοθεσίας των ΗΠΑ, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις», λέει ο Patrick Trueman, Διευθύνων Σύμβουλος της ‘Morality in Media’. Ο Trueman είναι πρώην Αρχηγός του Τμήματος Εκμετάλλευσης Παιδιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και του Τμήματος Χυδαίου Περιεχομένου στην Ουάσιγκτον, DC

"Η Νομοθεσία των ΗΠΑ απαγορεύει οποιαδήποτε απεικόνιση παιδικής πορνογραφίας που αφορά παιδιά κάτω των 18 ετών που έχουν σχέση με «σεξουαλική συμπεριφορά», η οποία ορίζεται βάσει των νόμων αυτών ως «πραγματική ή προσομοιωμένη συνουσία, συμπεριλαμβανομένης της «σεξουαλικής επαφής γεννητικών οργάνων, ή του στόματος και των γεννητικών οργάνων» και ποικίλες άλλες σεξουαλικές πράξεις», λέει ο Trueman, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ τα βρετανικά επεισόδια του"Skins" απεικονίζουν καταφανώς σεξουαλική συμπεριφορά από ανήλικους.




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα η Αμερικάνικη TV είναι...προχώ και δείχνει το μέλλον της τηλεοπτικής διασκέδασης για τον υπόλοιπο κόσμο κάνοντας τις παλιές εκπομπές να φαίνονται καθυστερημένες και βαρετές.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ, όπως θα έλεγε η Σαπφώ Νοταρά. Και θα είχε δίκιο!