Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Ο Σόρος συγκεντρώνει 200 ισχυρούς και συγκαλεί το "Bretton Woods 2"


Από American Free Press (AFP) / Μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

O διεθνιστής δισεκατομμυριούχος, Τζορτζ Σόρος (George Soros), διοργανώνει διεθνές συνέδριο από τις 8 έως τις 11 Απριλίου, στο Bretton Woods του New Hampshire, το μέρος, που γεννήθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου πρόκειται να "αναδιατάξει το σύνολο της χρηματοπιστωτικής τάξης", όπως είχε τονίσει και σε άρθρο του στην εφημερίδα ‘The Japan Times Online’, το Νοέμβριο του 2009.

Στο ίδιος μέρος που θα λάβει χώρα το “Bretton Woods II” θα συνεδριάσει και η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission), με εμφανή στόχο να δημιουργήσει, τίποτα λιγότερο, από μια νέα παγκόσμια οικονομία, με τον Σόρος να δαπανά 50 εκατομμύρια δολάρια στο New Hampshire, για να συγκεντρώσει πάνω από 200 ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και ηγέτες στο πλαίσιο κυβερνητικής πολιτικής στο Ινστιτούτο του για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (‘Institute for New Economic Thinking’ ή INET).

Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται: ο πρώην πρόεδρος της Fed, Πολ Βόλκερ, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν και ο οικονομολόγος, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών, Joseph Stiglitz.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Mount Washington Hotel, χώρος της ιστορικής διάσκεψης του Μπρέτον Γουντς, το 1944, το οποίο ίδρυσε το μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διεθνές οικονομικό οικοδόμημα.

Ο Σόρος επέλεξε αυτό το μέρος, γιατί αναμένει, οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις του να είναι τόσο ριζικές, όσο εκείνες που προωθήθηκαν από τον Βρετανό οικονομολόγο, John Maynard Keynes, που θεωρήθηκε το ‘μυαλό’ του αυθεντικού σχεδίου του Bretton Woods.

Η Kευνσιανή οικονομία παρουσιάστηκε ως η οικονομική θεραπεία, για τη μεταπολεμική καταστροφή του δυτικού κόσμου, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις απελευθερώθηκαν από τους περιορισμούς δημιουργίας χρήματος, που επιβάλλονταν από τον κανόνα του χρυσού, ενώ ακόμη και οι παγκόσμιοι χρηματοδότες είχαν υπό τον έλεγχό τους, μεγάλο μέρος του χρυσού του κόσμου.

Οι κυβερνήσεις, υπό το νέο πρότυπο, μετά τον πόλεμο, ενθαρρύνθηκαν στο να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και τη μακροοικονομική σταθερότητα με τη δημιουργία περισσότερων χρεών, που έφεραν τις περισσότερες από τις οικονομίες, του κόσμου, στο χείλος της χρεοκοπίας.

Τώρα ο Σόρος, έρχεται ως ‘ο νέος Keynes’ για να σώσει τα κράτη, σε μια μέρα, προτείνοντας μια άλλη θαυματουργή λύση στα προβλήματά μας, διατυπωμένη με υψηλή διγλωσσία, όπως η λέξη "μεταρρύθμιση", "συνεργασία" και "ισότιμη συμμετοχή". Ο Σόρος προτείνει το τέλος της εθνικής κυριαρχίας όπως τη γνωρίζουμε.

"Η αναδιοργάνωση της παγκόσμιας τάξης θα πρέπει να επεκταθεί πέραν του χρηματοπιστωτικού συστήματος", είχε, πριν λίγο καιρό.

Ο Σόρος λέει ότι μία ξοφλημένη Αμερική πρέπει να αντικατασταθεί από μια παγκόσμια κυβέρνηση με ένα παγκόσμιο νόμισμα υπό την διακυβέρνηση του ΟΗΕ. Υποστηρίζει επίσης ότι η Κίνα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή, ενώ οι ΗΠΑ να έχουν έναν υποδεέστερο ρόλο. Αυτό που ο Σόρος δεν λέει είναι για τις δύο δεκαετίες υποβιβασμού της αμερικάνικης βιομηχανίας, το άνοιγμα των συνόρων και την πτώχευση της οικονομίας με τους άσκοπους πολέμους και άλλες καταρρεύσεις που ήταν τόσο εκ προθέσεως ενορχηστρωμένες ώστε τώρα να έρχονται οι διεθνείς τραπεζίτες και να λένε στον κόσμο ότι το σύστημα είναι διαλυμένο και ότι είναι οι άνθρωποι που το διέλυσαν και χρειάζονται τώρα αυτοί για να μας δείξουν πώς μπορεί να διορθωθεί.

Ο Georgy Schwartz, γνωστός και ως George Soros είναι ένας Ουγγρο-Εβραίος που έχει χαρακτηριστεί ως αντίθετος με τον Θεό, την οικογένεια και την Αμερική. Με ιστορικά γεγονότα βοήθησε ακόμα και την κατάσχεση σπιτιών των συμπατριωτών τους Εβραίων στην Ουγγαρία το 1944. (βλ. άρθρο ΕΔΩ)

Σε μια συνέντευξη με τον Steve Kroft της εκπομπής ‘60 Minutes 60’ είπε ότι το 1944 ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής του. Ερωτηθείς από τον Kroft αν αισθάνθηκε τυχόν τύψεις, απάντησε, "Οχι, καθόλου. Μάλλον μου άρεσε."

"Δεν υπάρχουν καθόλου αισθήματα ενοχής;" ρώτησε ο Kroft. «Όχι» απάντησε ο Σόρος, "μόνο αισθήματα δύναμης."

Ο Σόρος έκανε το πρώτο του δισεκατομμύριο ως κερδοσκόπος το 1992 με την υποτίμηση της βρετανικής λίρας και προκάλεσε δυστυχία σε εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους Βρετανούς πολίτες. Πήγε να προκαλέσει το 1999 το σκάνδαλο Russiagate, όπου σχεδόν θα κατέρρεε η ρωσική οικονομία. Είχε χαρακτηριστεί ως «μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ληστείες στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Έκανε το ίδιο στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία το 1997, προκαλώντας την ασιατική οικονομική κρίση εκείνης της εποχής. Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Mahathir Mohamad τον αποκάλεσε «κακοποιό και βλάκα», ενώ ένας βουλευτής της Ταϊλάνδης τον ανέφερε ως "Δράκουλα". Επίσης, βοήθησε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Ιαπωνία, την Ινδονησία, τη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Βιρμανία με τις επιδρομές του στην οικονομία αυτών των χωρών.

Επίσης, ο Σόρος περιθάλπει την πολιτιστική παρακμή, υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην άμβλωση, τον αθεϊσμό, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την ευθανασία, τον φεμινισμό, τον έλεγχο των όπλων, την παγκοσμιοποίηση, τη μαζική μετανάστευση, τους γκέι γάμους κλπ. Χρηματοδότησε και την καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα και επισκέπτεται συχνά τον Λευκό Οίκο.

Στα 81 του, το γονάτισμα της Αμερικής φαίνεται να είναι το τελικό του σχέδιο. «Το κύριο εμπόδιο για μια σταθερή και δίκαιη παγκόσμια τάξη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ήρθε η ώρα για μια πολύ σοβαρή αναπροσαρμογή», έχει πει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

- Στο Μπρέτον Γουντς του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ τέθηκαν το 1944 οι βάσεις για τη μεταπολεμική οικονομική σταθερότητα, με τη δημιουργία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας το 1945. Επηρεασμένοι από τις ιδέες του Βρετανού οικονομολόγου Τζον Μέιναρτ Κέινς, που μετείχε στη διάσκεψη, για μεγαλύτερη παρέμβαση του κράτους στο οικονομικό γίγνεσθαι, μετά τις τρομακτικές επιπτώσεις που άφησε το κραχ του '29 και τα ερείπια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, οι τότε ηγέτες του κόσμου κατέληξαν στη δημιουργία ενός νομισματικού συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών. (βλ. ΕΔΩ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο πειρατής σόρος αυτοπροσδιορίζεται καλύτερα από οποιοδήποτε περιγραφή του έχει επιφυλλάξει ο υπόλοιπος κόσμος όταν δηλώνει ότι το 1944 αισθανόταν ''μόνο αισθήματα δύναμης''. ο σόρος, άλλος ένας ψυχωσικός με την εξουσία και το χρήμα. με τη μόνη διαφορά από τους υπόλοιπους ότι είναι και ξεδιάντροπος και το δηλώνει απερίφταστρα ενώ οι υπόλοιποι πολυδυσεκατομμυριούχοι πέρα του ότι ειναι ...φιλάνθρωποι, διατηρούν και τη σεμνοτυφία και τη χαμηλοβλεποσύνη της απόμπροςπαρθένα.

αλλά γράφω για ένα άλλο κωμικοτραγικό στοιχείο του παραμυθιού: από τον εμφύλιο του 1945 μέχρι σήμερα μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού αριστερή και δεξιά εύχεται στα σώψυχά της να δει την αμερικη να σπάει τα μούτρα της. μια ο εμφύλιος, μια η χούντα, μια η κύπρος, είχαμε κάποιους λόγους ως έθνος να κακιώσουμε με τη μαμά αμερική. τώρα που διαφαίνεται έστω και αχνά αυτή η προοπτικη του τέλους της αμερικανής ηγεμονίας, δια στόματος και σχεδίων σόρος, αντί να του πούμε μπράβο του ανθρωπάκου την ευχή μας να χεις, του ρίχνουμε και το ανάθεμα από πάνω;

αχ καραέλληνα μάγκα, αχ καραέλληνα μάγκα, είσαι άπαιχτος τελικά

Ανώνυμος είπε...

Οταν σε βιασουν πχ ομαδικα δεκα Αφγανοι και μεινεις εγκυος δεν πρεπει να εχεις το δικαιωμα εκτρωσης;

Πολιτιστικη παρακμη το δικαιωμα στην αθεια;

Απο τη στιγμη που υπαρχει σεξ προ γαμου και μαλιστα σε ανηλικους δεν πρεπει να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση ωστε να υπαρξουν λιγοτερες εκτρωσεις αλλα και κρουσματα AIDS κι αφροδισιων

Ή μηπως ειναι κακο να ελεγχει η διεθνης κοινοτητα το πυρηνικο προγραμμα της Βορειου Κορεας;

Δε μας τα λεει καλα ο αρθρογραφος.

Παντως ο Σορος πριν προχωρησει συμβουλευτηκε τον Γιωργο:)))

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε ΚΟ. Ένας φίλος βρήκε και το site τους http://ineteconomics.org/initiatives/conferences/bretton-woods

Αλιεύς

Ανώνυμος είπε...

Δεν εβρισκα καποια σχετικη αναρτηση (περι αστεροιδων κλπ) και το ριξα εδω.Αν εχεις καποια σχετκοτερη αναρτηση υποψην σου μετακινησε το εκει αν θες.

http://blog.physics4u.gr/?p=3279

http://earthsky.org/space/asteroid-2010-so16-is-following-earth-in-its-orbit-around-sun