Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ο Αρχιμουφτής της Ρωσίας ζητάει να γίνει η ημισέληνος μέρος του εθνικού συμβόλου


Από: Via RIA Novosti / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η μουσουλμανική ημισέληνος θα πρέπει να αποτελεί μέρος του εθνικού εμβλήματος της Ρωσίας μαζί με τον Ορθόδοξο σταυρό, δήλωσε ο Προϊστάμενος Μουφτής της Ρωσίας Talgat Tadzhuddin, την Παρασκευή σε συνέντευξή του στην Moskovskiye Novosti.

Ο Tadzhuddin, επικεφαλής της Κεντρικής Μουσουλμανικής Πνευματικής Διεύθυνσης στη νοτιοδυτική Ρωσική Δημοκρατία της Bashkiria και προϊστάμενος Μουφτής της Ρωσίας πρότεινε να προστεθεί η μουσουλμανική ημισέληνος πάνω από ένα από τα στεφάνια που κοσμούν το σύμβολο της Ρωσίας, το δικέφαλο αετό.

Τον Φεβρουάριο, ο Tadzhuddin έκανε γνωστή την ιδέα του στον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο πρόεδρος «άκουσε με προσοχή», είπε ο ιμάμης.

Δεδομένου ότι περίπου 18% του πληθυσμού της Ρωσίας (20 εκατομμύρια άνθρωποι) είναι μουσουλμάνοι, το εθνόσημο θα πρέπει να συμβολίζει εξίσου όλες τις θρησκευτικές μειονότητες που ζουν στη χώρα, είπε ο Tadzhuddin.

«Οι πρόγονοί μας έχουν ζήσει εδώ για πολύ καιρό. Έχουμε ενωθεί σε ένα κράτος από τη θεϊκή βούληση. Έτσι ο γείτονάς μας είναι σαν αδελφός», ανάφερε στην Moskovskiye Novosti ο Tadzhuddin.

Τον Φεβρουάριο, ο Tadzhuddin πρότεινε τη θέσπιση ενός «φόρου πνευματικότητας» προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την κατασκευή νέων τεμενών και καθεδρικών ναών. Ο φόρος θα έπρεπε να μαζευτεί από όλους τους κατοίκους της Bashkiria, ανεξάρτητα από την πίστη τους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: