Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: Δύο Τούρκοι οπλισμένοι με σπαθί προσπάθησαν να δολοφονήσουν καθολικό ιερέα την Μ. Πέμπτη


Ισλαμόφοβος καθολικός παπάς αρνείται να συμμετάσχει σε γόνιμο διαθρησκευτικό διάλογο με δύο αδελφούς μας - παιδιά του ίδιου Θεού - Τούρκους μουσουλμάνους. Οι δύο νεαροί, ένθερμοι υποστηρικτές της διαφορετικότητας, είχαν προσέλθει περιχαρείς στον διάλογο, μετά σπάθας ενός μέτρου, την οποία σκόπευαν να δωρίσουν στον αγνώμονα ιερέα ως σύμβολο θρησκευτικής ανεκτικότητας και αποδοχής του άλλου, στοιχεία τα οποία, ως γνωστόν, από παλαιόθεν χαρακτηρίζουν την γείτονα χώρα.


Και τώρα η είδηση πιο... πεζά από την Hurriyet / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ:

Καθολικός ιερέας στα Άδανα αποφεύγει τελευταία στιγμή πιθανή επίθεση με σπαθί από δύο Τούρκους.

Ο Francis Dondu, ιερέας της ιταλικής ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Aziz Pavlus στα Άδανα της νότιας Τουρκίας, άφησε την εκκλησία του την Πέμπτη, μετά την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτη για να επισκεφθεί μια τοπική οικογένεια.

Όταν έφυγε, δύο άτομα οπλισμένα με σπαθιά και μαχαίρια, ο 26χρονος Serhat Ε. και ο 26χρονος Ιμπραήμ Κ., χτύπησαν την πόρτα της εκκλησίας, με σκοπό από ότι φαίνεται, να σκοτώσουν τον Dondu.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι κουβαλούσαν ένα μακρύ σπαθί ενός μέτρου και λεπίδες, ζήτησαν τον ιερέα, αλλά ο επίτροπος τους είπε ότι δεν ήταν εκεί.

Οι ύποπτοι στη συνέχεια, φέρεται ότι μπήκαν δια της βίας στην εκκλησία, έσπασαν τα αγάλματα του Χριστού και της Παναγίας και καταστρέψανε άλλα αντικείμενα της εκκλησίας με το σπαθί και τις λεπίδες που κουβαλούσαν μαζί τους.

Σύμφωνα με πηγή, κατά την διάρκεια της επίθεσης και οι δύο φώναζαν: "Είμαστε μουσουλμάνοι, εδώ είναι Τουρκία, ο Αλλάχ είναι μεγάλος."

Ο επίτροπος κάλεσε την αστυνομία, που έφθασε στην περιοχή και τελικά συνέλαβε τους δύο νεαρούς.

«Περπατούσαμε, όταν ένας άνδρας μας πρόσφερε μια δουλειά, να μοιράζουμε Βίβλους. Διαφωνήσαμε με τον άντρα, μετά αρνηθήκαμε τη δουλειά, και στη συνέχεια πήραμε τις λεπίδες μας και πήγαμε στην εκκλησία», φέρεται να είπαν στην αρχική τους κατάθεση οι ύποπτοι.

Η επίθεση στην εκκλησία δεν είχε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο κυβερνήτης των Αδάνων İlhan Atış.

"Οι ύποπτοι ήταν πολύ μεθυσμένοι που ήταν εκτός εαυτού", είπε ο κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Το αλκοτέστ στο αστυνομικό τμήμα έδειξε ποσοστό 0,018 για τον Serhat Ε. και 0,029 για τον Ιμπραήμ Κ (δηλαδή καθόλου μεθυσμένοι δεν ήταν!).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: