Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σπίτι - φρούριο, ιδανικό για τον Αρμαγεδδώνα, επίθεσεις ζόμπι και άλλες χρήσεις


Το Safe House, στα προάστια της Βαρσοβίας, στην Πολωνία, είναι το απόλυτο του ασφαλούς σχεδιασμού. Με το πάτημα ενός αριθμού από κουμπιά, ολόκληρο το κτίριο κλείνει και γίνεται ένας κύβος.


Από Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ανησυχείτε για την ώρα της Αποκάλυψης, για επιθέσεις ζόμπι ή απλώς για ανεπιθύμητους επισκέπτες το καλοκαίρι; Το «Safe House» («Ασφαλές Σπίτι») μπορεί να σας ταιριάζει απόλυτα.

Όλοι γνωρίζουμε για το δωμάτιο πανικού, αλλά μια ομάδα αρχιτεκτόνων προχώρησε τη σκέψη της και παρουσίασε την τέλεια ζώνη ασφαλείας για όσους τους βασανίζουν σκέψεις ολοκληρωτικής καταστροφής.

Το Safe House, χτισμένο στις παρυφές της Βαρσοβίας στην Πολωνία, είναι περίπου τόσο ασφαλές όσο οποιοδήποτε σπίτι πάνω από το έδαφος θα μπορούσε ποτέ να είναι - με το πάτημα μιας επιλογής από κουμπιά, το σπίτι κλείνει και μετατρέπεται σε ένα απόρθητο κύβο.

Οι πόρτες και τα παράθυρα σφραγίζονται από τον έξω και ο μόνος τρόπος για να μπείτε μέσα όταν όλα έχουν κλείσει είναι μέσω της κεντρικής εισόδου του δεύτερου ορόφου που προστατεύεται από μία ανασηκωμένη κινητή γέφυρα.

Μάλλον άσκοπα, το ακίνητο περιβάλλεται επίσης, από ένα τείχος.

Το Πολωνέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο KWK Promes και οι αρχιτέκτονες πίσω από το σχεδιασμό, έγραψαν στην ιστοσελίδα του: «Το πιο ουσιαστικό στοιχείο για τους πελάτες μας είναι να αποκτούν το αίσθημα της μέγιστης ασφάλειας».

Όποιος εξακολουθεί να αισθάνεται απειλή και αφού κλειστεί στο Safe House θα πρέπει να σκεφτεί να ζητήσει την επαγγελματική βοήθεια.

Η μετατροπή του σπιτιού σε φρούριο επιτυγχάνεται με μια σειρά από κινούμενους τοίχους και παντζούρια. Όταν είναι «ανοικτό»,οι τσιμεντένιες πλάκες είτε ταλαντεύονται ή βγαίνουν έξω για να αποκαλύψουν τα παράθυρα και τις πόρτες που αφήνουν μια αξιοσημείωτη ποσότητα φωτός.

Όταν κλείνουν, τα μεταλλικά παραθυρόφυλλα προσφέρουν πρόσθετη ασφάλεια.

Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να θυσιάσετε την άνεση για την ασφάλεια – υπάρχουν όλα τα μοντέρνα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και όλα αυτά που μία μοναχική οικογένεια μπορεί να επιθυμεί.

Οι αρχιτέκτονες δεν αποκαλύπτουν πόσο διάστημα χρειάζεται για να κλείσει όλο το οίκημα (προφανώς για λόγους ασφαλείας), και δεν αποκαλύπτουν τι θα συμβεί αν ο ‘κύβος’ παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία και γίνει ένας άρτια εξοπλισμένος τάφος.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει αναμφίβολα άφθονος αποθηκευτικός χώρος για τροφή και νερό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: