Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΙΣΠΑΝΙΑ: Προεκλογικό βίντεο προειδοποιεί για μουσουλμανική Καταλονία


Το κόμμα Plataforma per Catalunyaπαρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει τρεις ελκυστικές νεαρές γυναίκες με μίνι φούστες να κάνουν σκοινάκι στην ισπανική πόλη Igualada, με τη συνοδεία ενός παραδοσιακού καταλανικού δημοτικού τραγουδιού. Ξαφνικά, η εικόνα αλλάζει και γίνεται «Igualada 2025» και παρουσιάζονται τρεις γυναίκες ντυμένες με μπούρκες να κάνουν σκοινάκι στο ρυθμό ενός αραβικού τραγουδιού.

"Μπορείτε να αποφύγετε αυτό τον εφιάλτη να γίνει πραγματικότητα. Στην Igualada, ψηφήστε ‘Plataforma per Catalunya’, καταλήγει το βίντεο.

Η Plataforma per Catalunya είναι ένα ακροδεξιό κόμμα που δημιουργήθηκε πριν από εννέα χρόνια από πρώην υποστηρικτές του στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο στην βορειοανατολική βιομηχανική επαρχία της Καταλονίας, και κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία.

Πέρυσι, το κόμμα κέρδισε σχεδόν 3 τοις εκατό των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές και τώρα αναμένει να αυξήσει τα τοπικά ποσοστά του πέντε φορές, στέλνοντας από 17 έως πάνω από 100 συμβούλους σε όλη την Καταλονία και ενδεχομένως να κερδίσει τον έλεγχο σε ορισμένες πόλεις.

Η δυναμική του ‘Plataforma per Catalunya’ στηρίζεται σε ένα αυξανόμενο κύμα αντι-μεταναστευτικού συναισθήματος, όπου πολλοί κατηγορούν τους ξένους - που αποτελούν το 12 τοις εκατό του ισπανικού πληθυσμού - για την αύξηση της εγκληματικότητας και την έλλειψη θέσεων εργασίας, σε μια χώρα με 20 τοις εκατό ανεργία επισήμως.

"Δεν είχαμε πολλά χρήματα οπότε έκανα αυτό το βίντεο για να δημιουργήσω ένα αντίκτυπο, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκα την τεράστια ανταπόκριση που θα προκαλούσε», δήλωσε στο ‘The Scotsman’, ο Roberto ​​Hernando, το νούμερο 2 υποψήφιος του κόμματος και δημιουργός του βίντεο.

"Συνεχίζουμε να παίρνουμε e-mail και επιστολές από ανθρώπους από όλη την Ισπανία που μας ζητάνε να κατέβουμε με το κόμμα μας σε εθνικό επίπεδο.

«Με αυτή την κρίση δεν πρέπει να επιτρέψουμε περισσότερους μετανάστες στη χώρα, ιδιαίτερα μουσουλμάνους που θέλουν να επιβάλουν τον πολιτισμό τους στους άλλους".

Βίντεο με τον αρχηγό του κόμματος και διαμαρτυρίες από μετανάστες

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: