Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Βρετανός βουλευτής ζητάει από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εκκλησίες να τελούν γάμους, αν δεν δεχτούν να τελούν και ‘γάμους’ ομοφυλόφιλων!


Ένα μέλος της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ζητά να απαγορεύονται οι γάμοι στις χριστιανικές εκκλησίες, αν αυτές αρνούνται να τελούν επίσης και ‘γάμους’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Στην φωτο: Ο Mike Weatherley και ο πρωθυπουργός Κάμερον

"Όσο οι θρησκευτικές ομάδες μπορούν να αρνηθούν να τελέσουν τελετές ‘γάμου’ για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, θα υπάρχει ανισότητα», έγραψε ο Mike Weatherley, ο Συντηρητικός (sic) βουλευτής Hove και Portslade, σε επιστολή του προς τον Κάμερον, στις 21 Αυγούστου. (Σχ. ΚΟ: Αφελής ερώτηση προς τον κον βουλευτή: Η απαγόρευση θα ισχύσει και για τις άλλες θρησκείες; Θα αναγκάζεται ο μουφτής ή ιμάμης να παντρεύει ομοφυλόφιλους; Ή ο ‘τσαμπουκάς’ ισχύει μόνο για τους χριστιανούς;)

Ενώ η πρόταση Weatherley είναι σήμερα μια «άποψη της μειοψηφίας», αυτό "θα μπορούσε να γίνει γρήγορα μία κύρια άποψη", προειδοποίησε ο Neil Addison, εθνικός διευθυντής της Νομικής Εταιρίας Thomas More Legal Centre του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Πράξη του 2004 περί Αστικών Ενώσεων (Civil Partnership Act) στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία νομιμοποίησε τις ενώσεις των ατόμων του ιδίου φύλου, τους απαγόρευσε αυτές να πραγματοποιούνται σε θρησκευτικούς χώρους ή να κάνουν χρήση θρησκευτικών εικόνων και αναπαραστάσεων.

Αλλά κυβέρνηση συνασπισμού του Κάμερον έχει προτείνει την τροποποίηση του νόμου του 2010 για την ισότητα που θα επιτρέπει εκκλησίες και άλλους θρησκευτικούς χώρους να εκτελούν ‘γάμους’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου εάν το επιθυμούν.

Οι κριτικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το μέτρο θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους θρησκευτικούς θεσμούς που αρνούνται να εκτελέσουν τις τελετές, όπως η Καθολική Εκκλησία και η Εκκλησία της Αγγλίας. Σημειώνουν ότι η ίδια η κυβέρνηση παραδέχτηκε το κοινό έγγραφο διαβούλευσης σχετικά με την τροποποίηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μηνύσεις εναντίον εκκλησιών που αρνούνται να εκτελέσουν τους ‘γάμους’ μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Ο Weatherley λέει ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα παραμείνει "άδικη", εάν στους θρησκευτικούς χώρους επιτρέπεται να αρνηθούν να εκτελέσουν τους ‘γάμους’, ενώ εξακολουθούν να παντρεύουν ζευγάρια του αντίθετου φύλου.

"Κοιτάζοντας πίσω, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνείτε ότι δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ό, τι παράξενο ότι ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν αποκλειστεί από το να τελούν τις αστικές τους ενώσεις στους θρησκευτικούς χώρους», λέει στον πρωθυπουργό.

"Θεωρώ ότι δεν έχει μεγάλη σημασία, αν οι ενώσεις καλούνται γάμοι, αστικές ενώσεις ή κάποιος άλλος όρος (όπως απλά «ενώσεις»)," γράφει. "Μέχρι να ξεμπερδέψουμε τις ενώσεις και τη θρησκεία στη χώρα αυτή, θα δυσκολευτούμε να βρούμε μια δίκαιη διευθέτηση."

Ο Addison, δήλωσε ότι όταν οι ενώσεις για τα άτομα του ιδίου φύλου εισήχθησαν για πρώτη φορά, "εκείνοι που είπαν ότι εκκλησίες, συναγωγές, τζαμιά, κ.λπ. τελικά θα αναγκαστούν να εκτελέσουν τους γάμους ομοφυλοφίλων είχαν γελοιοποιηθεί ως κινδυνολόγοι, αλλά τώρα είμαστε μπροστά σε μια άποψη που γίνεται επικίνδυνα mainstream".

"Η πολιτική συζήτηση μας φαίνεται δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το σημείο ότι η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι εξίσου σημαντική με την προώθηση της ισότητας", πρόσθεσε.

«Με αυτό που ο βουλευτής Mike Weatherley προτείνει τώρα, δείχνει ότι αγνοεί εντελώς την ιδέα της ανοχής και της ισορροπίας και θα καταλήξει να αναγκάζει τους πιστούς να πρώτα απ 'όλα έχουν μία νόμιμη αστική τελετή γάμου και μετά να ακολουθείται μια μη νόμιμη θρησκευτική τελετή», είπε. "Το σημερινό σύστημα βασίζεται στην ανοχή και την ανεκτικότητα και είναι κάτι που ο κ. Weatherley σαφώς δεν καταλαβαίνει."

O Επισκόπος Kieran Conry του Arundel και του Μπράιτον, του οποίου η επισκοπή περιλαμβάνει το Weatherley, είπε στην Catholic Herald ότι ο βουλευτής "έχει ξεπεράσει τα όρια".

"Η Εκκλησία είναι ένας εθελοντικός οργανισμός και αν ανήκεις σε αυτήν τότε θα συμμορφωθείς με τους κανόνες της", είπε. "Ο νόμος στη χώρα αυτή αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει ισοτιμία μεταξύ αστικής συμβίωσης και του γάμου.... Αυτό που θέλει (ο βουλευτής) είναι μια αλλαγή στο νόμο γιατί δεν είναι σε θέση να πει στην Καθολική Εκκλησία τι να κάνει".

! Σχ. ΚΟ: Ο 53χρονος βουλευτής Mike Weatherley είχε δημιουργήσει σάλο πέρσι, όταν αποκαλύφθηκε, ότι η 39χρονη γυναίκα του Carla, δούλευε ως πόρνη για 70 λίρες την ώρα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση του επισκόπου Conry αποστομώνει αυτόν τον ανόητο.
Όμως πλησιάζει η ώρα που κάποιος...ψευτοκουλτουριάρης και δυστυχώς επονομαζόμενος αριστερός θα πετάξει την ίδια κοτσάνα και στη χώρα μας.