Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

‘Πολιτική Ένωση’ της Ευρώπης ζήτησε η Μέρκελ


Λειψία, Γερμανία

Μιλώντας για μία ιστορική πρόκληση απέναντι στην κρίση χρέους και ίσως τη δυσκολότερη ώρα της Ευρώπης από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανέβηκε τη Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ στο βήμα του συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στη Λειψία. Η καγκελάριος της Γερμανίας επέμεινε ενώπιον των 1.000 συνέδρων ότι «ήλθε η ώρα για ένα άνοιγμα προς μία νέα Ευρώπη, διότι εάν το ευρώ αποτύχει θα αποτύχει και η Ευρώπη».

Στην ομιλία της η Γερμανίδα καγεκλάριος ζήτησε την αναμόρφωση της ΕΕ, στην κατεύθυνση μίας πιο στενής πολιτικής ένωσης με αυστηρούς κανόνες για τα ελλείμματα και τα χρέη, ενώ απέρριψε, για μία ακόμα φορά, την έκδοση ευρωομολόγων.

Οι ηγέτες πρέπει να δημιουργήσουν μία «νέα Ευρώπη», ολοκληρώνοντας μία «πολιτική ένωση», σημείωσε, ενισχύοντας την ρητορική της, καθώς η κρίση χρέους που ξεκίνησε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 έχει ωθήσει σε επίπεδα-ρεκόρ τις αποδόσεις των ομολόγων σε Ισπανία και Ιταλία, ενώ απειλεί και τη γαλλική οικονομία, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρωζώνης.

«Η Ευρώπη ζει μία από τις πιο δύσκολες ώρες της, ίσως ακόμη και την πιο δύσκολη ώρα της μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας την τελευταία 11ετία.

«Κάθε γενιά έχει την πολιτική πρόκλησή της» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, σημειώνοντας ότι η σημερινή γενιά βρίσκεται αντιμέτωπη με «μια ιστορική δοκιμασία» και το θέμα είναι «να δείξει ότι η Ευρώπη μπορεί να φτάσει σε ένα ορόσημο» με αυτή τη χρηματοπιστωτική κρίση

Ενώπιον 1.000 συνέδρων της CDU που συνεδριάζουν μέχρι την Τρίτη, η Μέρκελ επέμεινε στο γεγονός ότι «ήρθε η ώρα για ένα άνοιγμα προς μια νέα Ευρώπη διότι αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη».

«Το ευρώ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα, είναι το σύμβολο μισού αιώνα ειρήνης, ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας» υπογράμμισε η Μέρκελ στην ομιλία της, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν αφιερωμένο στην Ευρώπη.

Το διήμερο συνέδριο επρόκειτο να επικεντρωθεί στην εκπαιδευτική πολιτική, όμως κυριάρχησε εξαρχής το θέμα της κρίσης του χρέους στην Ευρωζώνη.

Η Μέρκελ υπογράμμισε πως η Γερμανία έχει ευθύνη έναντι των εταίρων της και πως είναι και η ίδια ευάλωτη αν άλλες χώρες της Ευρωζώνης παρασυρθούν στην κρίση, καθώς, όπως υπενθύμισε στο κόμμα, το 60% των γερμανικών εξαγωγών γίνονται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα ιρλανδικά προβλήματα είναι σλοβακικά προβλήματα, τα ελληνικά προβλήματα είναι ολλανδικά προβλήματα και τα ισπανικά προβλήματα είναι δικό μας πρόβλημα. Η ευθύνη μας δεν τελειώνει στα σύνορά μας» δήλωσε.

Πηγή

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αν μία ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα περιμένουν τη παγκοσμιοποίηση να τα λύσει;
Κούνια που τους κούναγε που λέει η παροιμία.