Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Newt Gingrich : «Ένας λαός που έχει εφευρεθεί είναι οι Παλαιστίνιοι»


Ο Newt Gingrich, ο επικρατέστερος Ρεπουπλικάνος υποψήφιος και πρώην πρόεδρος της Βουλής, χθες το βράδυ έκανε την πιο θερμή κίνηση για την εβραϊκή υποστήριξη οποιουδήποτε Ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψήφιου μέχρι σήμερα, περιγράφοντας τους Παλαιστίνιους ως ένα «εφευρεμένο» λαό (“inventedpeople).

Η δήλωση αυτή και μάλιστα εν μέσω των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή, είχε ως συνέπεια την έντονη αντίδραση του επικεφαλής των Παλαιστινίων διπλωματών Σαέμπ Ερακάτ, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην αμερικανική πολιτική “απεχθή” και επεσήμανε ότι “τέτοιες λογικές είναι επικίνδυνες, ενώ πρόκειται για το πιο ρατσιστικό σχόλιο που είχε ακούσει”.

Μέλος του Απελευθερωτικού Κινήματος των Παλαιστινίων ανέφερε ότι ο Γκρίνγιτς έχει “χάσει επαφή με την πραγματικότητα”.

Η ισραηλινή πλευρά, αντίθετα, χαιρέτησε θετικά τις δηλώσεις του Ρεπουπλικανού υποψηφίου.

Ο 68χρονος πρώην Πρόεδρος Βουλής ανέφερε ότι θα σπάσει τη μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ που λέει ότι η εδαφική διαφωνία της περιοχής θα πρέπει τελικά να τελειώσει με μια λύση δύο κρατών.

Ο Γκρίνγιτς κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι «ευνοεί τους τρομοκράτες» της περιοχής και είπε ότι η πολιτική του θα είναι «πολύ κοντά» σε αυτή του Βενιαμίν Νετανιάχου, του σκληροπυρηνικού ισραηλινού πρωθυπουργού του οποίου οι σχέσεις με τον Αμερικάνο πρόεδρο έχουν παγώσει.

Ο κ. Ομπάμα έχει έρθει κάτω από έντονη πίεση στις ΗΠΑ από τότε που έκανε έκκληση το Μάιο για μια ειρηνευτική συμφωνία με βάση τα σύνορα του Ισραήλ πριν από τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο του 1967. Περιγράφοντας την τρέχουσα ειρηνευτική διαδικασία ως "παραισθητική", ο Gingrich είπε ότι ο Ομπάμα δεν δείχνει καμία δικαιοσύνη για «μια πολιτική δημοκρατία που υπακούει στο κράτος δικαίου» και σε "μια ομάδα τρομοκρατών που εκτοξεύει πυραύλους κάθε μέρα" κάτι που τελικά σημαίνει ότι «ευνοεί τους τρομοκράτες».

Τονίζοντας ότι «ο εβραϊκός λαός έχει το δικαίωμα σε ένα κράτος», ο ίδιος απέρριψε την ιδέα ότι οι προσδοκίες των Παλαιστινίων για ένα δικό τους κράτος θα μπορούσαν να είναι νόμιμες.

«Να θυμάστε ότι δεν υπήρχε Παλαιστίνη ως κράτος», είπε. "Είχαμε έναν επινοημένο παλαιστινιακό λαό, που στην ουσία αποτελείται από Άραβες και ιστορικά μέρος της αραβικής κοινότητας. Και είχαν την ευκαιρία να πάνε σε πολλά μέρη".

Οι παρατηρήσεις δημιούργησαν έκπληξη μεταξύ εμπειρογνωμόνων και σχολιαστών για τη Μέση Ανατολή. Ο David Harris, ο επικεφαλής του Εθνικού Εβραϊκού Δημοκρατικού Συμβουλίου, είπε ότι οι θέσεις του κ. Gingrich ήταν "πολύ πιο δεξιά" από το κόμμα Λικούντ του κ. Νετανιάχου. Ο Hussein Ibish, Ανώτερος Συνεργάτης για την Αμερικανική Ομάδα Εργασίας για την Παλαιστίνη, δήλωσε: «Δεν υπήρχε το Ισραήλ και δεν υπήρχε κανένας "ισραηλινός λαός", πριν το 1948».

Δημοκρατικοί βουλευτές έκαναν λόγο για απεχθή προσπάθεια του Γκρινγιτς να προσελκύσει την προσοχή και να κερδίσει τη στήριξη του πανίσχυρου στην Αμερική εβραϊκού λόμπι.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Γκρίνγιτς εμμένει στις απόψεις του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο κ. Gingrich υποσχέθηκε να διορίσει τον Τζον Μπόλτον, πρώην πρεσβευτή του Τζορτζ Μπους στα Ηνωμένα Έθνη, ως Υπουργό Εξωτερικών, εάν εκλεγεί πρόεδρος. Ο κ. Μπόλτον έχει κάνει μακρά εκστρατεία για την αμερικάνικη εισβολή στο Ιράν για να αποτραπεί η Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και για να προστατευθεί το Ισραήλ.

ΣύνδεσμοςΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή : ΕΔΩ και ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ιδανικός σιχαμένος ασπρουλιάρης για να εκπληρωθούν επιτέλους οι προφητείες περί Αρμαγεδώνα...

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Κάποτε θα καταλάβουν οι Εβραίοι οτι πρέπει να δεχτούν τον Ιησού Χριστό ως Μεσσία και τότε θα ελευθερωθούν από τις πλάνες που πιστεύουν.