Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μελέτη που δείχνει άνοδο ‘ξενοφοβικών’ απόψεων στους νέους μεταξύ 16 και 19 ετών δημιουργεί ανησυχία σε φιλομεταναστευτικά κινήματα



Κοινωνιολόγοι, σχολιαστές εφημερίδων, ειδήμονες σε θέματα ενσωμάτωσης μεταναστών και παρουσιαστές ραδιοφωνικών εκπομπών έχουν εμπλακεί σε μια έντονη συζήτηση σχετικά με την έκβαση της τελευταίας εξέτασης από το Αυστριακό Ινστιτούτο Έρευνας για την κουλτούρα των νέων. Η οργάνωση διαπίστωσε ότι το 43,6 τοις εκατό των εφήβων στη Βιέννη συμφώνησαν ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί Τούρκοι στην Αυστρία». (Στην φωτογραφία: Τούρκοι νεαροί της Αυστρίας).

Η δημοσκόπηση - στην οποία συμμετείχαν Αυστριακοί ηλικίας μεταξύ 16 και 19 ετών – διαπίστωσε επίσης, ότι το
11,2 τοις εκατό ήταν της γνώμης ότι ο Αδόλφος Χίτλερ "έκανε επίσης πολλά καλά πράγματα."

Ο
Bernhard Heinzlmaier, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα, είπε ότι το 37 τοις εκατό των Αυστριακών νεαρών ισχυρίστηκε ότι η έλλειψη αποφασιστικότητας και την τεμπελιά ήταν οι κύριες πτυχές της αποτυχίας τους να τα βγάλουν πέρα.

Ο κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου της Βιέννης Paul Scheibelhofer είπε στην Die Presse ότι είδε μέσα από την έρευνα την αύξηση του ρατσισμού και των διακρίσεων. Ωστόσο, ο Scheibelhofer προειδοποίησε επίσης ότι αυτό είναι ένα "σύνθετο φαινόμενο που χρειάζεται διαφοροποιημένες αναλύσεις". Ο κοινωνιολόγος έθεσε επίσης το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης σε αμφισβήτηση, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε σε απευθείας σύνδεση.

Άλλοι εμπειρογνώμονες ενσωμάτωσης μεταναστών και ακτιβιστές υπέρ της μετανάστευσης επέκριναν τη διατύπωση ορισμένων ερωτήσεων του Ινστιτούτου - και ισχυρίστηκαν ότι ορισμένα αυστριακά μέσα ενημέρωσης θα «ενισχύσουν τις τάσεις για διακρίσεις» κατά των αλλοδαπών. Εκφράζουν την αποδοκιμασία τους που ορισμένα έντυπα υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει μια ευρέως διαδεδομένη άποψη των Αυστριακών, ότι τα περισσότερα εγκλήματα διαπράττονται από τους νέους μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, ο Γραμματέας Ενσωμάτωσης του Λαϊκού Κόμματος (ÖVP)
Sebastian Kurz ξεκίνησε μια εκστρατεία για περισσότερη κατανόηση μεταξύ Αυστριακών και μεταναστών. Η νέα πρωτοβουλία του αποκαλούμενη «Österreich Zusammen» στέλνει 100 αλλοδαπούς που πέτυχαν στα αυστριακά σχολεία να μιλήσουν με τους μαθητές από διάφορα εθνοτικά υπόβαθρα για τις προκαταλήψεις και τα προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή. Αστέρες του αθλητισμού, διευθυντές και παρουσιαστές τηλεόρασης συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία.

Ο Kurz ορκίστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Είπε ότι μια από τις βασικές φιλοδοξίες του ήταν η κατάργηση των φραγμών μεταξύ Αυστριακών και μεταναστών. Ο αντιπρόεδρος του ÖVP στη Βιέννη, δήλωσε ότι οι αλλοδαποί που ζουν στην Αυστρία θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για το εθνοτικό υπόβαθρό τους, αλλά και για την Αυστρία ως νέα πατρίδα τους. Ο Kurz ισχυρίστηκε ότι η εκμάθηση των γερμανικών ήταν μια πάρα πολύ σημαντική πτυχή της επιτυχημένης ένταξης και υπογράμμισε τις μεγάλες δυνατότητες που είχαν οι μετανάστες.

Περίπου
ένας στους τρεις κατοίκους της Βιέννης έχουν μεταναστευτικό παρελθόν. Οι περισσότερες από τις εκατοντάδες χιλιάδες των αλλοδαπών που διαμένουν στην πρωτεύουσα προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Η Βιέννη έχει το μεγαλύτερο μερίδιο μεταναστών μεταξύ των εννέα επαρχιών της Αυστρίας. Οι Γερμανοί είναι η μεγαλύτερη ομάδα αλλοδαπών σε πέντε επαρχίες. Ωστόσο, η συζήτηση για καλά και κακά παραδείγματα σχετικά με την ένταξη των μεταναστών αφορά τους Τούρκους και τους ανθρώπους από την αραβική περιοχή.

Περίπου 96.000 από τα 248.000 μέλη της εγχώριας τουρκικής κοινότητας έχουν γεννηθεί στην Αυστρία. Οι Τούρκοι έχουν γίνει το επίκεντρο της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής κομμάτων όπως το δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ). Ο αρχηγός του FPÖ, Heinz-Christian Strache ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εναντίον της επιτυχούς ενσωμάτωσης, αλλά προειδοποιεί για την αυξανόμενη κυριαρχία του Ισλάμ, την ίδια στιγμή.

Η έρευνα δείχνει ότι η ανεργία των Τούρκων είναι περίπου διπλάσια σε σχέση με τους Αυστριακούς. Στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ότι οι Τουρκάλες έχουν 2,41 παιδιά κατά μέσο όρο, σημαντικά περισσότερα από τις Αυστριακές (1,27). Η Αυστρία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές ΕΔΩ και ΕΔΩ

5 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Τι περίμεναν δηλαδή, να τους υποδεχτούν με κόκκινα χαλιά και ανοιχτές αγκάλες

mnk είπε...

Είμαι περίεργη...
Για την πολιορκία της Βιέννης και τα... κρουασάν, τι να λένε άραγε τα αυστριακά βιβλία ιστορίας; Πως οι Τούρκοι συνωστίζονταν στις πύλες της πόλης, για στρούντελ και βιενέζικο καφέ;

Ανώνυμος είπε...

Δανεικά τα άλευρα.Κάποτε οι Τούρκοι σταμάτησαν στα σύνορά τους.Κι εμάς που απελευθερωθήκαμε από αυτούς μας χλεύαζαν.Τώρα η επαρχία της Γερμανίας αλώνεται εκ των έσω από τους Τούρκους.Τι ωραία που εκδικείται η ιστορία!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΝΚ :πετυχημένο το σχόλιο σου περί συνωστισμού για ...βιεννεζικο καφέ .
Κάποιος Αυστριακός "Ρεπουσης" έγραψε για τον καφέ και την ιστορία του στην Βιέννη ότι το πρώτο καφεπωλειο λειτούργησε μετά την δεύτερη πολιορκία της από τους Τούρκους . Ιδιοκτήτες ήταν δύο πρώην τούρκοι στρατιώτες κι ετσι οι απόγονοι αυτών σήμερα "καμαρώνουν" για το ότι υπαιτιότητα του "έθνους" τους υπάρχει η φήμη του βιεννεζικου καφέ .Τα παραπάνω είναι ...αλήθεια εκτός από δύο λεπτομέριες . Ο στρατός δεν ήταν Τουρκικός αλλά ,οθωμανικός και τα ονόματα των οθωμανών υπηκόων δεν ήταν τούρκικα αλλά ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ

mnk είπε...

Ώστε ελληνικός, ο βιενέζικος καφές...

Αλλά και τα κρουασάν, διότι τα αρτοποιεία ήσαν στον ελληνικό μαχαλά, δίπλα στο τείχος. Οι φουρνάρηδες, που ζύμωναν ολονυχτίς, άκουσαν τους κρότους απ' τα λαγούμια που έσκαβαν οι εισβολείς κι ειδοποίησαν την φρουρά. Και εις ανάμνησιν, έψησαν ημισελήνους. :D