Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αρχιραβίνος του Τελ Αβίβ σε τούρκικο κανάλι: «Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας, Τούρκοι και Εβραίοι είχαμε άριστες σχέσεις» (βίντεο)


Παρακάτω είναι απόσπασμα από τη ζωντανή τηλεοπτική συνομιλία του Τούρκου συγγραφέα και παρουσιαστή Adnan Oktar με τον Αρχιραββίνο Yisrael Meir Lau, στο τουρκικό δορυφορικό κανάλι A9, στις 18 Οκτωβρίου 2011.

Ο Αρχιραββίνος Yisrael Meir Lau μιλά για τις καλές σχέσεις των Εβραίων και των Τούρκων στην ιστορία

Ραββίνος Yisrael Meir Lau: Είχαμε άριστες σχέσεις δια μέσου των αιώνων. Από την εποχή του Σουλτάνου, τις μέρες του Αμίρ. Είχαμε άριστες σχέσεις ακόμα και πριν αυτή η πόλη ονομαστεί Ιστανμπούλ. Ονομαζόταν Kushta [Κωνσταντινούπολη] τότε. Ακόμα και στις ημέρες της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης, η φιλία μας χρονολογείται από τόσο μακριά.

ADNAN OKTAR: Masha'Allah, (με το θέλημα του Αλλάχ/Θεού) έτσι θα είναι πάντοτε. Θα είναι πάντοτε έτσι μέχρι την τελευταία ημέρα με το θέλημα του Αλλάχ.



Ο Yisrael Meir Lau είναι ο αρχιραβίνος του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, και πρόεδρος του Yad Vashem, του επίσημου Μνημείου για τα θύματα του ολοκαυτώματος. Έχει διατελέσει Ασκενάζι αρχιραβίνος του Ισραήλ τα έτη 1993 - 2003. Έχει τιμηθεί πολλές φορές και ψηφίστηκε το 2005, ως ένας από τους 200 πιο μεγάλους Εβραίους όλων των εποχών (στην θέση 54). Το 2011, τον τίμησε και ο σαρκοζί για τις προσπάθειες που κάνει για τον "διαθρησκευτικό διάλογο".

Ο Adnan Oktar, γνωστός και ως Harun Yahya, είναι Τούρκος συγγραφέας και μουσουλμάνος δημιουργιστής. Το 2007, έστειλε χιλιάδες αντίτυπα του βιβλίου του, ‘Ο Άτλας της Δημιουργίας’, υποστηρίζοντας τον μουσουλμανικό δημιουργισμό σε Αμερικάνους επιστήμονες, μέλη του Κογκρέσου και μουσεία. Ο Oktar διοικεί δύο οργανισμούς, το Bilim Araştırma Vakfı, που προωθεί τον δημιουργισμό και το Milli Değerleri Koruma Vakfı («Ίδρυμα για την Προστασία των Εθνικών Αξιών»), που προωθεί τον τουρκικό εθνικισμό. Παλαιότερα ήταν γνωστός για τις θέσεις του κατά του Μαρξισμού, της Μασονίας και του Σιωνισμού, αλλά τελευταία και αυτός το έχει γυρίσει στις "διαθρησκευτικές προσπάθειες".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

7 σχόλια:

mnk είπε...

"πρόεδρος του επίσημου Μνημείου για τα θύματα του ολοκαυτώματος

Ποιο καλέ;
Αυτό που πάνε οι δικοί μας και κοψομεσιάζονται με το κεσεδάκι στο κεφάλι;
Αφού πρώτα έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο μνημείο του Κεμάλ, εννοείται.
(ένας είναι ο Κεμάλ και προφήτης αυτού ο Μπουτάρης)

Ανώνυμος είπε...

Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα. Τι περιμένατε να πουν οι εκπρόσωποι λαών που ζουν παρασιτικά εις βάρος της ανθρωπότητος από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν;;; Πλην των εβραϊκών ηλιθιοτήτων περί θεού και κόσμου και της τουρκικής θηριωδίας, τι άλλο έχουν να επιδείξουν;;;; Όποιος το βρει κερδίζει ένα δωρεάν ταξίδι στην Φαλαιστίνη για να κοπανάει το κεφάλι του στο "τείχος των δακρύων"

Ανώνυμος είπε...

http://www.pentapostagma.gr/2012/01/o-michael-jackson.html
Ποιος ξέρει τι φρικιαστικο του ζητουσαν να κανει, το οποιο αρνηθηκε!

Ανώνυμος είπε...

Την συγκεκρινη αναρτηση την θεωρω τελειος ανουσια... εβραιοι και τουρκοι ειναι φιλοι?ε και? οπως οιελληνες θεωρουμε φιλους π.χ τους Σερβους, ετσι και οι εβραιοι θεωρουν τους τουρκους.Δικαιωμα τους...
(καλο θα ηταν επισης να μην γενικοποιούμε γιατι ξερω και Τουρκους που δεν πανε καθολου τους Εβραιους και αντοιστοιχα)




Κοκκινες Ουρανε καποις αναρτησεις ειναι πολυ ενδιαφερων αλλα που και που πετας τις ρατσιστικες σου ανοησειες.

Ανώνυμος είπε...

Που τον βρήκες αυτόν τον χάρτη ; ΤουρκοΙσλαμική ένωση που θα φέρει την αγάπη και την ειρήνη στον κόσμο ! Και δεν περιλαμβάνει όλη την Ελλάδα !! Αλλά έχει και Παπούα-Νέα Γουϊνέα !!!

Ανώνυμος είπε...

είναι μια προσπαθεια ""ἑπανασύνδεσης", είναι γνωστό ότι οι σχέσεις Ισραήλ Τουρκίας είναι εξαιρετικά τεταμένες τα 3 τελευταία χρόνια. Αντιθετα, για δεκαετίες το Ισραήλ είχε άριστες συμμαχικές θεσεις με την Τουρκία. Αυτά επί κεμαλιστών.Τώρα με τον Ερντογάν και την φιλο αραβική ῑσλαμική πολιτική του, αυτή η συμμαχία έχει διαλυθεί. Συμφωνώ στο ότι η ανάρτηση αυτή δεν είναι κάτι το εξαιρετικό

SkyWatcher είπε...

Η ανάρτηση λέει αυτό που λέει. Σχόλια και σχολιανά δεν κάνει.
Αν είναι "ανούσια" ή όχι, αυτό το κρίνει ο καθέ αναγνώστης.
Ο Τούρκος μπορεί να μην λέει και πολλά σαν όνομα, αλλά το ότι από την άλλη μεριά είναι ο βραβευμένος Αρχιραββίνος του Τελ Αβίβ, σε κάποιους μπορεί να μην φαίνεται και τόσο... ανούσιο.

Τα περί "ρατσιστικών ανοησιών" σου τα επιστρέφω ανώνυμε.