Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Το Fox αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την δημοσκόπηση με το ερώτημα «Οι Εβραίοι σκότωσαν τον Χριστό;»


Το Fox της Λατινικής Αμερικής αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη εξ αιτίας μίας δημοσκόπησης στη σελίδα του στο Facebook, ως μέρος μιας αποτυχημένης διαφήμισης.

Σε μια αλλόκοτη προσπάθεια για την προώθηση του Christmas special στο κανάλι του National Geographic, ζητήθηκε από τους fans στη σελίδα του Facebook να απαντήσουν "Ποιος νομίζετε ότι είναι υπεύθυνος για το θάνατο του Χριστού;"

Οι επιλογές ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, οι Αρχιερείς και ο «εβραϊκός λαός».

Στο παρελθόν, το Fox έχει κατηγορηθεί για την κριτική του στους μουσουλμάνους και ότι παρουσίαζε διαστρεβλωμένα τους οπαδούς του Ισλάμ, και τακτικά θεωρείται υποστηρικτής της χριστιανικής πίστης.

Ο Εκπρόσωπος του ισπανόγλωσσου Fox, Guadalupe Lucero αμέσως ζήτησε συγγνώμη για αυτούς που προσβλήθηκαν από το λάθος και διαβεβαίωσε τους οπαδούς του καναλιού στο Facebook ότι θα ήταν η τελευταία φορά που τέτοια γκάφα έβγαινε στον αέρα.

Το Εβραϊκό ίδρυμα Simon Weisenthal Center, με βάση έξω από το Μπουένος Άιρες, λέει όμως, ότι δεν είναι τόσο εύκολο να απαλλαχτεί το κανάλι. Σε δήλωσή του προς το Associated Press, η ομάδα θεωρεί ότι η ένταξη των Εβραίων στην δημοσκόπηση έχει σχέση με την ξεπερασμένη καθολική προπαγάνδα που χαρακτηρίζει τον εβραϊκό λαό, ως τους δολοφόνους του Ιησού Χριστού. Και ότι εκείνη η εκστρατεία, λέει το κέντρο, "είχε ως αποτέλεσμα την καταδίωξη και η δολοφονία των Εβραίων για δύο χιλιετίες."

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ 'έχει επικρίνει την Καθολική Εκκλησία για την εκστρατεία, και στο βιβλίο του «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ Μέρος ΙΙ», λέει, δεν υπάρχει κείμενο στη Βίβλο που να δείχνει ότι οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι για τη θανάτωση του Χριστού.

Ο Ελάν Στάινμπεργκ, αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Σύναξης για το Ολοκαύτωμα, είχε πει ότι πρόκειται για "μείζον βήμα εμπρός" που, κατά τον ως άνω τρόπο επιχειρηματολογώντας, έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'.

Αποκηρύσσεται από τον Πάπα, προσωπικά, μία θεμελιώδης θεολογική ερμηνεία, που για πολλούς αιώνες στήριξε τον αντισημιτισμό". Ο Πάπας θεωρεί θεολογικό ψέμα την "πλαστή διάδοση", ότι οι Εβραίοι θανάτωσαν τον Ιησού Χριστό, κάτι καλοδεχούμενο, μετά τις παλινδρομήσεις των λίγων τελευταίων ετών".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

mnk είπε...

Καλέ, οι Αμπορίτζιναλς της Αυστραλίας τον σκότωσαν, σε συνεργασία με κάτι Εσκιμώους! Δεν το ηξεύρατε; τςτςτς...

konion είπε...

Πολιτικὴ ὀρθότης!!!

Ανώνυμος είπε...

Με τον πάπα την ίδια Αγία Γραφή δεν έχουμε;
"51σκληροτραχηλοι και απεριτμητοι τη καρδια και τοις ωσιν υμεις αει τω πνευματι τω αγιω αντιπιπτετε ως οι πατερες υμων και υμεις

52τινα των προφητων ουκ εδιωξαν οι πατερες υμων και απεκτειναν τους προκαταγγειλαντας περι της ελευσεως του δικαιου ου νυν υμεις προδοται και φονεις γεγενησθε" Πράξεων κεφ.7

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Πνευματικά ο Ιησούς Χριστός έπρεπε να σταυρωθεί για τις αμαρτίες των ανθρώπων.
Νομικά οι Αρχιερείς ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατό Του, παρασύροντας το λαό και παγιδεύοντας τον Πιλάτο.