Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τον Μάρτιο οι πρώτες ''ανέπαφες συναλλαγές'' στην Ελλάδα από την VISA


Τέλος στα μετρητά για μικροαγορές και συναλλαγές δευτερολέπτου λέει η Visa και από τον Μάρτιο φέρνει, αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο, τις ανέπαφες πληρωμές (contactless payments) και στην Ελλάδα.

Οι «ανέπαφες συναλλαγές» επιτρέπουν στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τις κάρτες τους για μικροαγορές αξίας έως 15 ή 20 ευρώ, αντί για κέρματα ή χαρτονομίσματα. Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, η κάρτα που έχει τσιπ, χρεώνεται για μια καθημερινή μικροσυναλλαγή, όπως π.χ. η αγορά καφέ, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί (μελλοντικά) να λειτουργεί ως «πάσο» για πρόσβαση π.χ. στο μετρό, τα λεωφορεία (στην Αγγλία θα υιοθετηθεί από τον Απρίλιο), ακόμη και για την πληρωμή του ταξί.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Visa Europe, κ. Νίκος Καμπανόπουλος "χρειάζονται επενδύσεις από πλευράς τραπεζών για να αλλάξουν POS και να λανσαριστούν οι νέες κάρτες, μπορεί το περιβάλλον να μην μας βοηθά, όμως είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αυτήν την υπηρεσία και στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι το Μάρτιο". Η Visa έχει ήδη έρθει σε επαφή με ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να κάνουν... ποδαρικό στην υπηρεσία και έχει καταλήξει και στις σχετικές συμφωνίες. Η αξία των ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη τριπλασιάστηκε το 2011 - με την Visa όμως να μην δίνει λεπτομερή στοιχεία- και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εφέτος θα κυκλοφορήσουν περί τα 50 εκατ. τέτοιες κάρτες.

Πώς λειτουργούν οι ανέπαφες συναλλαγές; Οι κάτοχοι των καρτών αυτών θα κρατούν το πλαστικό σε κοντινή απόσταση από την τερματική συσκευή και θα χρεώνεται αυτόματα η συναλλαγή, χωρίς να χρειάζεται πέρασμα ή εισαγωγή της κάρτας στο μηχάνημα (POS). Με τις ανέπαφες πληρωμές, ο κάτοχος δεν αφήνει την κάρτα από τα χέρια του, άρα είναι πιο ασφαλής, ενώ θα καλείται να πληκτρολογεί τον κωδικό ασφαλείας του (PIN) περιοδικά, για να επιβεβαιώνεται ότι η κάρτα βρίσκεται στα χέριά του νόμιμου κατόχου της.

Οι ανέπαφες συναλλαγές υπόσχονται οφέλη και για το τομέα του λιανεμπορίου, όπου η ταχύτητα και η ευκολία της χρήσης είναι απαραίτητα (για παράδειγμα, σε εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης, πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, χώρους ψυχαγωγίας και σε τοποθεσίες με αυτόματους πωλητές).

Σε δεύτερο χρόνο - εντός του 2012 θα λανσαριστούν στην υπόλοιπη Ευρώπη- αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας και οι πληρωμές μέσω κινητού (mobile payments), ωστόσο ακόμη σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας που πρέπει να διευθετηθούν μεταξύ των συστημάτων πληρωμών, όπως είναι η Visa, των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Visa είναι
ο περιορισμός των συναλλαγών με μετρητά, κάτι που είδε πέρυσι στην ελληνική αγορά με την αύξηση των πληρωμών μέσω χρεωστικών καρτών.

Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ : Ανταλλακτική οικονομία - Ζωή χωρίς χρήματα
http://www.youtube.com/watch?v=_v-OyBiZDNQ&feature=player_embedded#!
ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΑΕΡΕΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...
Το καερέτι προέρχεται από την τούρκικη λέξη “gayret” που σημαίνει προσφέρω μια μικρή βοήθεια σε κάποιον, και η ρίζα της είναι αραβική.
Βασική φιλοσοφία ενός τέτοιου συστήματος είναι η απευθείας ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των μελών των τοπικών δικτύων. Στις ανταλλαγές δε μεσολαβεί χρήμα, αλλά το εικονικό κοινωνικό νόμισμα που θεσπίζει η ίδια η ομάδα.
anaxios jerusalem.

Ανώνυμος είπε...

http://www.catastroika.com/naomi.php

Ανώνυμος είπε...

Τα θέλει κι ο κ***ς μας . Ακόμη και τώρα μετά από όσα έχουν γίνει στην οικονομία μας και στις ζωές μας ,υπάρχουν άτομα που δεν κόβουν απόδειξη ή μουτρώνουν όταν δουν ότι ζητάς . Κι ακόμη χειρότερα πολλοί συμπολίτες μας καταναλωτές είναι υψηλού επιπέδου και δεν ασχολούνται με τα...χαρτάκια .

Ο διανομέας γρήγορου φαγητού όλο την ξεχνάει . Και πάντα βασίζεται στο ότι δεν θα τον στείλω πίσω για την απόδειξη (αφού την κόβει πάντα αλλά και την ξεχνάει πάντα) .

Η φουρνάρισσα δε μου κόβει ποτέ (μια ,δυο ,τρεις μ'έχασε από πελάτη) .
Ο νέος φούρναρης είναι πιο μάγκας . Έκοβε λάθος αποδείξεις . Και πάντα προς τα κάτω . Μέχρι που τον έκοψα κι αυτόν .

Το στεγνοκαθαριστήριο μουτρώνει όταν κάθομαι με νόημα μπροστά στην μηχανή και περιμένω απόδειξη .

Ενώ στο συνεργείο ο βαρύμαγκας ιδιοκτήτης απλά δεν κόβει (και σιγά μην με ξαναδεί) .

Στο ζαχαροπλαστείο η κοπέλα μου δίνει κάποια από τις αποδείξεις που έχει κόψει σε ώρα αιχμής και δεν έχει παρθεί από πολλούς large συμπολίτες μας .

Στο βενζινάδικο ενώ με ξέρει με ρωτάει πάντα αν θέλω απόδειξη και συνήθως μου δίνει "ξεχασμένες" από άλλους πελάτες .

Στο εστιατόριο ,στη δουλειά , απόδειξη κόβεται μόνο σε εμένα τον "ανάποδο".

Στο μαγαζάκι της γειτονιάς η ταμειακή είναι μονίμως "εκτός λειτουργίας".

Ο λαστιχάς δεν κόβει αποδείξεις γιατί "πως κάνεις έτσι για πέντε ευρώ για ένα φούϊτ" . Αλλά ούτε και για τα λάστιχα που έκαναν 380 ευρώ "αφού σου έκανα ειδική τιμή".

Έχω εξηγήσει στην οικογένεια γιατί πρέπει να μαζεύουμε αποδείξεις αλλά όλο γκρινιάζουν .

Δεν φταίνε μόνο οι μεγάλοι , ο Παπανδρέου , ο Παπαδήμος , ο Βενιζέλος , οι βουλευτές κοκ .
Βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και μας βάζουν στην πρέσσα .
Στην καταβαρραθρωση της χώρας συμμετέχουμε ο καθένας με τον τρόπο του.

Άρα τα θέλει κι ο κ***ς μας που θα οδηγηθούμε στην αχρήματη κοινωνία .

Προσωπικά θα ησυχάσω από όλο αυτό το χαρτομάνι με τις αποδείξεις και θα σταματήσω να φαίνομαι σπασίκλας , αγενής και καταπιεστικός επειδή ζητώ και μαζεύω χαρτάκια .
Και δεν το κάνω μόνο για να μην πληρώσω πρόστιμο λόγω έλλειψης αποδείξεων αλλά και γιατί πιστεύω (ο μ@λ@κ@ς) ότι όπως πληρώνω εγώ τους φόρους μου έτσι πρέπει και οι άλλοι .

Έτσι όπως γνωρίζει τις προτιμήσεις μου η "μαμά" Google , έτσι θα μάθει και το Ελληνικό κράτος και οι τράπεζες τι προτιμήσεις έχω ακόμη και σε προφυλακτικά .

Εμείς θα είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα και κουνούπια στραγγισμένα από το λίπος αλλά οι μεγαλοκαρχαρίες πχ Energa κι Ελλάς Power θα συνεχίσουν να βγάζουν τα χρήματα μας έξω και να καλύπτονται πίσω από τη νομοθεσία και τις συμβάσεις .

konion είπε...

Ξέρετε γιατὶ πρῶτα ἐδῶ;

Ἡ Ἑλλάδα ἔχει κάποιες καλὲς στατιστικὲς ἰδιότητες, δηλαδὴ ὅπως πάει ἕνα προϊὸν ἐδῶ τὰ ἴδια ποσοστὰ θὰ πάρη καὶ στὶς Η.Π.Α.

Θυμάστε τὴν κόκα κόλα βανίλια; Ἐδῶ πρῶτα κυκλοφόρησε στὴν ἀγορὰ πιλότο, μᾶλλον δὲν πῆγε καλὰ καὶ καταργήθηκε.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Από την κάρτα μέχρι το χάραγμα του αντίχριστου πόσες τεχνολογικές εφαρμογές θα πειραματιστούν;