Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Όλα τα σκυλάκια θα έχουν τσιπάκια


Οι αρμόδιοι υπουργοί ετοιμάζουν σχέδιο για να γίνει υποχρεωτικό το μικροτσίπ στα σκυλιά σε απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες για επιθέσεις σκύλων.

Πέρυσι, μία έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν περίπου 8.30 εκατομμύρια σκυλιά στη Βρετανία.

Διάβασε: ένα πιτ μπουλ υπεύθυνο για τον θάνατο 83χρονου

Περισσότερα από τα μισά έχουν μικροτσίπ που έχουν εμφυτευτεί στο σώμα τους, που τα επιτρέπει να αναγνωρίζονται και οι ιδιοκτήτες τους να τα εντοπίζουν ηλεκτρονικά.

Οι νόμοι για τα σκυλιά στην Αγγλία δέχονται αυξανόμενες πιέσεις λόγω της ανησυχίας για τα επικίνδυνα σκυλιά χωρίς τσιπ που χρησιμοποιούνται ως όπλα και σύμβολα status.

Διάφορες ομάδες συμπεριλαμβανομένης της RSPCA έχουν ζητήσει να τσιπαριστούν όλα υποχρεωτικά ώστε να δημιουργηθεί μια σαφής σύνδεσης μεταξύ όλων των σκύλων και των ιδιοκτητών τους.

Στο τσιπ υπάρχουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, καθώς και ένας μοναδικός αριθμός ταυτότητας. Η εγκατάστασή του μπορεί να κοστίσει μόνο 5 λίρες.

Οι υπουργοί έχουν κατηγορηθεί για αναποφασιστικότητα σχετικά με τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα σκυλιά, αλλά ο Λόρδος Τέιλορ του Holbeach, υπουργός περιβάλλοντος, υποσχέθηκε χθες ότι θα γίνει μια ανακοίνωση σύντομα.

«Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση ενός πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση των ανεύθυνων ιδιοκτητών σκυλιών», είπε στην Βουλή των Λόρδων. "Βλέπουμε το μικροτσίπ ως μέρος των μέτρων που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε ένα αυξανόμενο πρόβλημα."

Εντωμεταξύ, υπάρχουν περίπου 125.000 αδέσποτα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Περίπου 6.000 υγιή ζώα θανατώνονται κάθε χρόνο επειδή δεν έχουν μόνιμη κατοικία.

Ο Λόρδος Renton του Mount Harryι, πρώην υπουργός των Συντηρητικών, κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί προσεκτικά πριν προτείνει ως υποχρεωτικό το μικροτσίπ, επειδή πολλά σκυλιά "δεν τα πάνε καλά" όταν τους τοποθετείται τσιπ.

«Σίγουρα όποιος δεν μπορεί να ελέγξει το σκυλί του δεν πρέπει να έχει σκυλί», είπε.

Ομάδες προστασίας των ζώων από την κακομεταχείριση λένε ότι ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων ζώων συντροφιάς έχει αυξηθεί εξαιτίας της πρόσφατης οικονομικής ύφεσης.

Η RSPCA έλαβε περισσότερες από 28.000 κλήσεις για εγκαταλελειμμένα ζώα το περασμένο έτος, μια αύξηση πάνω από το 1/3 μέσα σε πέντε χρόνια.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων δήλωσε: «Εργαζόμαστε για μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των ανεύθυνων ιδιοκτητών σκύλων και έχουμε εξετάσει τα πλεονεκτήματα της υποχρεωτικής τοποθέτησης μικροτσίπ σε σκύλους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: