Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η χριστιανική πίστη του Τζέρεμι Λιν εμπνέει τους διωκόμενους χριστιανούς στην Κίνα


Ο Τζέρεμι Λιν, το πιο «καυτό όνομα» σήμερα στο ΝΒΑ και ηγέτης της ομάδας των ακριβοπληρωμένων New York Knicks, παραμένει ταπεινός, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα, και το σπίτι του δεν μοιάζει με τις σπιταρώνες άλλων αστέρων του ΝΒΑ.

Ο 24χρονος Λιν (κανονικό όνομα Jeremy Shu-How Lin), είναι ευαγγελικός Χριστιανός. Πιστεύει ότι η επιτυχία του στο ΝΒΑ οφείλεται ότι παίζει «χωρίς πίεση». «Έχω παραδοθεί στο Θεό. Δεν είμαι σε μια μάχη πια για το τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι», δήλωσε ο Lin. Ελπίζει να γίνει πάστορας και να ηγηθεί χριστιανικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, είτε στις ΗΠΑ είτε στο εξωτερικό, για να εργαστεί βοηθώντας μη προνομιούχα παιδιά.

Η φήμη του Jeremy Lin έχει γίνει η αιτία να εμπνευστούν πολλοί Κινέζοι χριστιανοί και ιδιαίτερα εκείνοι που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές διώξεις στην κομμουνιστική πατρίδα τους.

Ο Jeremy Λιν δεν είναι Κινέζος – στην οικογένειά του θεωρούν τους εαυτούς τους Ταϊβανέζους – αλλά έχει κλέψει τις καρδιές πολλών ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών οι οποίοι διώκονται συχνά. Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τις θρησκευτικές δραστηριότητες στην Κίνα, απαιτώντας από τις εκκλησίες να εγγραφούν και να παρακολουθείται η θρησκευτική τους διδασκαλία.

Ακόμη και η χριστιανική πίστη του τελευταίου ήρωα της Κίνας κρύβεται από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Από τα 1,4 εκατομμύρια micro-blogging μηνύματα σε ιστοσελίδες της Κίνας που αναφέρουν τον Λιν, μόνο 1.500 αναφέρουν την χριστιανική του πίστη. Τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καλύπτουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τα παιχνίδι του Λιν, αλλά παραλείπουν να πουν κάτι για την πίστη του.

Παρά τις προσπάθειες λογοκρισίας των κινεζικών κυβερνήσεων, η επιτυχημένη ιστορία του Λιν, και της χριστιανικής του πίστης, έχει αγγίξει τους χριστιανούς στην Κίνα, σύμφωνα με τους New York Times.

«Η φυσική σου ευκινησία δείχνει τη δόξα και την παντοδυναμία του Θεού», γράφει ένας χρήστης του Διαδικτύου.

«Πώς πρέπει οι Χριστιανοί νέοι να ζουν τη ζωή του Κυρίου»; Ρωτάει ένας άλλος μπλόγκερ. "Έχουμε ένα καλό παράδειγμα στη θαυμαστή απόδοση του Lin Shuhao και πρέπει να τον επευφημήσουμε."

Ο καθηγητής Yan Ronghui του Θεολογικού Κολλεγίου Zhejiang στη Hangzhou, είπε στους New York Times ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη θρησκευτική πίστη του Λιν και την επιτυχία του στο μπάσκετ ως μοντέλο για τους φοιτητές του στο αγγλόφωνο θεολογικό τμήμα.

Ο Hu Shubang, 25 ετών, φοιτητής στο κολέγιο, δήλωσε ότι ο Λιν θα μπορούσε να γίνει ένα σύμβολο για τους Χριστιανούς στην Κίνα στην αναζήτηση νέων πιστών.

"Το να είναι αυτός χριστιανός, είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μεταδώσεις τον δρόμο του Χριστού," δήλωσε ο Shubang.

Ο Χου πιστεύει ότι μόνο πέντε άνδρες από τους 180 μαθητές στην ιερατική σχολή, και σχεδόν καμία γυναίκα, δεν ξέρει ακόμη τίποτα για την πίστη του Λιν, λόγω της αποσιώπησης από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και της λογοκρισίας σε θρησκευτικά θέματα.

Οι Προτεσταντικές εκκλησίες στην Κίνα έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 60 τοις εκατό κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά το ότι μετά την διαταγή του Μάο Τσε Τουνγκ το 1958, όλες οι προτεσταντικές ομολογίες έχουν συγχωνευθεί. Η κινεζική κυβέρνηση επιτρέπει μόνο μία προτεσταντική σχολή ανά επαρχία ως ένα μέτρο για να ελεγχθεί η εξάπλωση του Χριστιανισμού.

Εκτιμάται ότι από τα 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους της Κίνας, 100 εκατομμύρια είναι Προτεστάντες Χριστιανοί. Ο Jeremy Lin είναι Ταϊβανο-Αμερικανός. Οι γονείς του μετανάστευσαν από την Ταϊβάν. Η γιαγιά του είναι από την Κίνα, αλλά έφυγε για την Ταϊβάν το 1940 για να ξεφύγει από τον εμφύλιο πόλεμο της Κίνας. Ο προπάππους του Λιν είχε μεταστραφεί στον Χριστιανισμό από Αμερικανούς ιεραποστόλους Προτεστάντες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Μὴν ξεχνᾶμε, ὅτι ὅσοι ἔχουν πίστη συνήθως ἀφήνουν καὶ περισσοτέρους ἀπογόνους.
Ἔχει γίνει ποτέ τέτοια ἔρευνα;
Τὸ λέγω διότι τὸ ἀνωτέρω συμπέρασμα τὸ βγάζω βάσει λογικῆς, δεῖτε π.χ. τοὺς μουσουλμᾶνους. Πᾶσα ἀντίρρησις ἢ ἐπιχείρημα δεκτά.