Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αφγανοί κατέστρεψαν εικόνες στην Άρτα, στο τζαμί Φείκ Πασά


Στην Άρτα, συνελήφθη 18χρονος Αφγανός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, γιατί μαζί με 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, μπήκαν στο γνωστό μνημείο το τζαμί Φεΐκ Πασά στη θέση «Ιμαρέτ» και αφαίρεσαν 5 χριστιανικές εικόνες, τις οποίες πέταξαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, προξενώντας τους φθορές.

Το μεγαλόπρεπο Οθωμανικό αυτό μνημείο βρίσκεται στο δρόμο προς Γραμμενίτσα στη θέση Μαράτι. Το τζαμί αυτό το έχτισε στο τέλος του 15ου αιώνα ο Φαϊκ Πασάς, πρώτος Τούρκος διοικητής της Άρτας. Από τα αρκετά οθωμανικά-Ισλαμικά τεμένη της περιοχής της Άρτας είναι το καλύτερα διατηρούμενο σήμερα.

Λέγεται ότι είχε χτιστεί πάνω στα θεμέλια του Ναού του Τιμίου Προδρόμου. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά που πάρθηκαν από μνημεία της Άρτας και της Νικοπόλεως. Η εξωτερική του διακόσμηση περιλαμβάνει οδοντωτές ταινίες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ


3 σχόλια:

konion είπε...

Αὐτὰ περὶ πολυπολιτισμικότητος καὶ πολιτικῆς ὀρθότητας.

Τάσος είπε...

Ομολογώ ότι δεν κατέχω το θέμα αλλά...Χριστιανικές εικόνες μέσα σε τζαμί;
Από την άλλη βέβαια δεν πετάς οποιασδήποτε θρησκείας τα λατρευτικά σκεύη και εικονίσματα ακόμη κι αν θεωρείς ότι βρίσκονται σε λάθος χώρο.
Πόσο μάλλον αν εσύ ο ίδιος που θεωρείς ότι προσβλήθηκες βρίσκεσαι εκεί παρανόμως.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ Η΄ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;