Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ελβετία: Έρευνα εναντίον Μπαγίς για άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων


«Δεν υπάρχει γενοκτονία των Αρμενίων, ας έρθουν να με συλλάβουν», δήλωσε στη Ζυρίχη ο Τούρκος υπουργός

Η εισαγγελία της Ζυρίχης άρχισε έρευνα εναντίον του Υπουργού ΕΕ και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, για τις δηλώσεις του σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η δήλωση του κ. Μπαγίς «Δεν υπάρχει γενοκτονία των Αρμενίων, ας έρθουν να με συλλάβουν», που έκανε στην Ζυρίχη επιστρέφοντας από το Παγκόσμιο Φόρουμ Οικονομίας του Νταβός, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αρμενική κοινότητα στην Ελβετία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελικής Αρχής της Ελβετίας, η έρευνα αρχικά γίνεται για να διαπιστωθεί κατά πόσον έγινε τέτοια δήλωση η οποία αποτελεί άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και που αντιβαίνει το άρθρο 261 του ποινικού κώδικα της Ελβετίας, που αναφέρεται στο ρατσισμό. Στη συνέχεια, αν εξακριβωθούν οι δηλώσεις, υπάρχει πιθανότητα ο Τούρκος Υπουργός να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης αφού γίνει κατορθωτό να αρθεί η ιδιότητα της διπλωματικής του ασυλίας.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: