Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Ρατσιστικό» βίντεο της Ε.Ε.;


Κι όμως δεν είναι αστείο. Μία ΕΕ που έχει ανοίξει διάπλατα τις πύλες της σε αναρίθμητο αριθμό μεταναστών και λαθρομεταναστών, (και ιδιαίτερα από χώρες της Αφρικής και της Ασίας) μια ΕΕ που οι πολίτες της αντιμετωπίζουν υψηλά νούμερα ανεργίας, μια ΕΕ που υποστηρίζει την πολυπολιτισμικότητα, να κατηγορείται για «ρατσισμό»;;

Το παρακάτω video που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Youtube έχει προκαλέσει λέει, έντονες αντιδράσεις για το περιεχόμενο του.

Πρόκειται για ένα video προώθησης της E.E. με σύνθημα "Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο ισχυροί είμαστε". Το βίντεο σχεδιάστηκε για να παροτρύνει νέες χώρες να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο clip εμφανίζεται μια μελαχροινή γυναίκα που φορά μια κίτρινη ολόσωμη φόρμα (αλά Kill Bill) και υποδύεται την ειρηνική Ευρώπη να περπατάει σε ένα έρημο σταθμό τρένου. Ξαφνικά φαίνεται έτοιμη να δεχθεί επίθεση από ένα σαμουράι, έναν αιωρούμενο σουλτάνο που κρατά ένα σπαθί και έναν έχγρωμο άνδρα που εισβάλει στο χώρο με κλωτσιές και κάνει κινήσεις που θυμίζουν Capoeira .

Η αντίδρασή της γυναίκας είναι με μία κίνησή της να αρχίζει να "πολλαπλασιάζεται" και έτσι τους περικυκλώνει και τους «αφοπλίζει». Στην συνέχεια όλοι κάθονται ήσυχα και ειρηνικά κάτω σε στυλ διαλογισμού.


Δείτε το:

Πολλοί χαρακτηρίζουν το βίντεο «ρατσιστικό» και «σεξιστικό» και υποστηρίζουν ότι παρομοιάζει τους λαούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν βάρβαρους και πολεμοχαρείς.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν πρόκειται για επίσημο video της καμπάνιας της Ε.Ε. καθώς δεν έχει ανέβει στο επίσημο κανάλι της. Ωστόσο στο τέλος εμφανίζει μήνυμα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε. και η ίδια δεν έχει αμφισβητήσει παρά τις αντριδράσεις τη γνησιότητα του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

2 σχόλια:

Τάσος είπε...

Πέφτουν οι μάσκες.
Γιατί όμως τα ΜΜΕ μας δεν μας ενημερώνουν.Για το BBC πρόκειται.

konion είπε...

Μία βλακεία καὶ μισὴ εἶναι.