Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σύλληψη Ιμάμη που δίδασκε τους πιστούς πώς να δέρνουν την γυναίκα τους για να γίνει «πειθαρχική»


(Προσφορά στην Ημέρα της Γυναίκας…)

ThinkSpain / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένας ιμάμης στην καταλανική πόλη Τεράσα της Ισπανίας, έχει συλληφθεί επειδή καλούσε τους οπαδούς του να «πειθαρχήσουν τις περιπλανώμενες γυναίκες» στην κοινότητά τους, οι οποίες δεν τηρούν τις εντολές του συζύγου τους ή του αυστηρού ισλαμικού νόμου.

Στα κηρύγματά του, ο ιμάμης, Abdeslam Laaroussi, που είναι Μαροκινός, παρέδιδε παραδείγματα στους συζύγους για το πώς να χτυπάνε τις γυναίκες τους και να τις απομονώνουν, και αποθάρρυνε τους άνδρες να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Laaroussi είπε στους πιστούς του ότι ήταν καλύτερο να χτυπούν με γροθιές τις γυναίκες τους ή να τις χτυπούν χρησιμοποιώντας ένα ραβδί σε διάφορα μέρη του σώματός τους, «χωρίς να σπάσουν τα οστά τους ή να τις κάνουν να αιμορραγούν».

Η καταλανική αστυνομία, κλήτευσε τον άνδρα να δώσει μια δήλωση, μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν ότι προσπαθούσε να ενθαρρύνει τη διαφυλική βία.

Ενώ αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, κατηγορήθηκε από ερευνητές που διαπίστωσαν ότι οι ομιλίες και τα κηρύγματά του, που περιέχουν στοιχεία που προωθούν τη βία και τις διακρίσεις.

"Έδινε συγκεκριμένα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο οι άνδρες πρέπει να χτυπούν τις γυναίκες, πώς να τις απομονώνουν μέσα στο σπίτι και πώς να τους αρνούνται τις σεξουαλικές σχέσεις ", δήλωσε η αστυνομία, λέγοντας ότι είχε λάβει μαρτυρίες από πολλούς μάρτυρες.

Μια δήλωση της αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψή του για «διάδοση μηνυμάτων διάκρισης και παραβίαση της αρχής της ισότητας και του δικαιώματος των γυναικών στη σωματική και ηθική ακεραιότητα».

Στην Terrassa, μια πόλη με πληθυσμό περίπου 200.000, βρίσκεται μια μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα. Τα κηρύγματα της Παρασκευής του Laaroussi παρακολουθούν περίπου 1.500 άτομα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: