Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Μαντούκα: «Πάντα αισθανόμουν την παρουσία του Θεού δίπλα μου»


Ο Γκουστάβο Μαντούκα ευχαρίστησε τον Θεό καθώς πριν από 1,5 μήνα δεν μπορούσε να περπατήσει και 1,5 μήνα μετά πέτυχε το κρίσιμο γκολ εναντίον της Λιόν.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Α.Π.Ο.Ε.Λ. έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο balla.com.cy, μιλώντας για το θρίαμβο επί της Λιόν, για τις συνθήκες... παραδείσου που βρήκε στον ΑΠΟΕΛ, ενώ εξέφρασε ανοιχτά τους φόβους του σε περίπτωση αποχώρησης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όλη τη συνέντευξη του Μαντούκα στο balla.com.cy μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Εδώ είναι κάποια αποσπάσματα που έχουν σχέση με την πίστη του Μαντούκα στον Θεό:

Κατάφερες να κοιμηθείς μετά τον αγώνα;

Λίγο, όχι πολύ. Τελείωσε πολύ αργά το παιχνίδι, φτάσαμε αργά στο σπίτι, υπήρχε πολλή ένταση ακόμη, πολλή αδρεναλίνη στο σώμα, μεγάλη ευτυχία. Κοιμήθηκα λίγο, αλλά σήμερα είμαι καλά, ευτυχισμένος, χαρούμενος.

Μέχρι πού θα φτάσει ο ΑΠΟΕΛ;

Σε εμάς δεν κοστίζει τίποτα, δεν χρειάζεται να πληρώσουμε για να κάνουμε όνειρα. Εχουμε όνειρα. Κι αυτή η ομάδα έχει αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι είναι μία ομάδα με ποιότητα, πολύ καλά οργανωμένη, με μεγάλη ενότητα. Εχουμε παίξει μέχρι τώρα με μεγάλες ομάδες, έχουμε κάνει μεγάλα παιχνίδια, καλά αποτελέσματα κι αυτό μας δίνει ελπίδες για να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Αλλά σ’ αυτή τη διοργάνωση έχεις απέναντί σου ομάδες που έχουν παίξει πολύ περισσότερες φορές από εμάς στο Τσάμπιονς Λιγκ, με πολύ μεγαλύτερη ιστορία, με πολύ μεγαλύτερο όνομα, με πολύ περισσότερα χρήματα...

Οπως η Λιόν...

Οπως η Λιόν. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Είναι δύο παιχνίδια. Εμείς θα σκεφτούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα εστιάσουμε στον επόμενο αντίπαλό μας και θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Θα πάμε μέχρι εκεί που θέλει ο Θεός.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη τρέλα στα αποδυτήρια;

Η μεγαλύτερη τρέλα; Εχουμε πολλούς τρελούς εδώ (γέλια).

Οπως;

Πολλούς (γέλια). Εγώ είμαι κάπως πιο ήρεμος...

Τι έκανες εσύ;

Εγώ ευχαρίστησα το Θεό για τη στιγμή. Η πιο σημαντική στιγμή για μένα ήταν που πανηγύρισα μαζί με την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου, τα παιδιά μου. Περίμενα αυτή τη στιγμή, να βρεθώ μαζί τους, γιατί είναι τα άτομα που και στις καλές και στις κακές στιγμές κλαίνε μαζί μου όταν κλαίω και είναι ευτυχισμένοι όταν είμαι κι εγώ ευτυχισμένος. Περίμενα να βρεθώ μαζί τους, σκεφτόμουν πολύ την οικογένειά μου, γιατί ήταν μία ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου, σκεφτόμουν επίσης τον πατέρα μου και τη μητέρα μου στη Βραζιλία. Ευχαρίστησα το Θεό γι’ αυτή τη στιγμή.


[www.online-soccer.ru] APOEL Nicosia 1-0 Lyon από all-goals

Φαντάζομαι δεν θα ξαναπανηγυρίσεις γκολ σου όπως χθες, βγάζοντας τη φανέλα. Τουλάχιστον όχι πριν τον τελικό για να μην κινδυνεύεις να χάσεις άλλο ματς...

(γέλια) Εγώ μ’ αυτό ήθελα να περάσω ένα μήνυμα, πολύ σημαντικό για μένα. Είναι αυτό που με ωθεί, η πίστη μου στο Θεό, στον Ιησού Χριστό. Η πίστη μου στην Βίβλο, στο Λόγο του Θεού, σε όλα. Εδειξα μία παραπομπή από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, στο 8:12, όπου ο Ιησούς Χριστός λέει: «Εγώ είμαι το φως της ζωής. Οποιος με ακολουθήσει δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής». Είναι ένα μήνυμα που ήθελα να περάσω, ένα μήνυμα που πιστεύω. Θα το ξαναέκανα, γιατί πιστεύω ότι ζω αυτή τη στιγμή, επειδή το θέλει ο Θεός, είναι η ευλογία του Θεού. Τον ευχαριστώ για όλα όσα έχω ζήσει. Είναι ένα δώρο στη ζωή μου.

Επιστρέφουμε στην αποβολή. Εδειχνες σκασμένος εκείνη τη στιγμή. Η πρόκριση το άλλαξε αυτό;

Σίγουρα. Ημουν στενοχωρημένος, γιατί έμεναν άλλα 5-6 λεπτά και είναι δύσκολο να μένεις με έναν παίκτη λιγότερο εκείνη τη στιγμή. Σκενοχωρήθηκα, γιατί άφησα τους συμπαίκτες μου με παίκτη λιγότερο και ήταν ήδη όλοι κουρασμένοι. Επίσης θα ήθελα να εκτελέσω πέναλτι. Αλλά δόξα τω Θεώ εγώ δεν χτύπησα κι αυτοί που εκτέλεσαν, ήταν τέλειοι. Είμαι ευτυχισμένος λοιπόν.

Για σένα βέβαια η απόφαση να έρθεις στον ΑΠΟΕΛ ήταν η ενδεδειγμένη. Βρήκες τον παράδεισό σου στον ΑΠΟΕΛ;

Σίγουρα ναι. Μπορούμε να δούμε σήμερα ότι ήταν η καλύτερη απόφαση, χαίρομαι που πήρα αυτή την απόφαση για την εξέλιξη της καριέρας μου, για όλα όσα έχουν συμβεί. Σήμερα απολαμβάνω το πλάνο που είχε ο Θεός για τη ζωή μου, ήταν αυτό που είχε φυλάξει ο Θεός για μένα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ.

Μίλησες για τον τραυματισμό σου. Πώς ήταν εκείνες οι μέρες;

Ηταν κάτι πολύ δύσκολο αυτό που πέρασα. Πήγα μόνος μου στο Μόναχο για την επέμβαση, έπρεπε να κάνω εγχείρηση και στους δύο προσαγωγούς και μετά από αυτή δεν μπορούσα να περπατήσω. Ονειρευόμουν αυτά τα παιχνίδια, ήθελα να επιστρέψω γρήγορα για να βοηθήσω την ομάδα, γιατί ήξερα ότι δεν ήταν σε καλή περίοδο στο πρωτάθλημα, διεκδικούσαμε πολλά. Ηθελα να είμαι στην ομάδα για να βοηθήσω. Οταν ήμουν στο Μόναχο είχα δύναμη μόνο για να προσευχηθώ στο Θεό και να Του ζητήσω να μου δώσει δύναμη και να με βοηθήσει να αποθεραπευτώ. Πάντα αισθανόμουν την παρουσία του Θεού δίπλα μου, μου έδινε ελπίδα και ονειρευόμουν ότι όλα θα πάνε καλά. Χάρη στο Θεό η αποθεραπεία πήγε πολύ καλά και γύρισα πολύ γρήγορα, και γύρισα καλά. Και σήμερα αισθάνομαι πάλι καλά, δυνατός, αποθεραπευμένος.

Διάβασε και: Κώστας Χαραλαμπίδης : «Ο Θεός είναι Έλληνας!»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Oι Χριστιανοί Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές δεν ντρέπονται να ομολογήσουν με τον τρόπο τους τη πίστη τους στον Ιησού χριστό
Οι δικοί μας απλώς παίζουν μπάλα.