Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Επιλήψιμο», «αξιοθρήνητο» και «αηδιαστικό»


Του Peter Sprigg (LifeSiteNews.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Έφορος των Δημόσιων Σχολείων της κομητείας του Montgomery, Joshua Starr, το αποκάλεσε «επιλήψιμο», «αξιοθρήνητο» και «αηδιαστικό».

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Έφορο να απαντήσει έτσι; Σεξουαλική κακοποίηση παιδιού από δάσκαλο; Διακίνηση ναρκωτικών στα γυμνάσια; Ένας μεθυσμένος οδηγός που σκότωσε μαθητές;

Όχι - ήταν ένα μονοσέλιδο φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές σε διάφορα Γυμνάσια του Montgomery του Maryland, ως μέρος ενός προγράμματος που βοηθάει τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να προσεγγίσουν τους μαθητές στα σχολεία. Το φυλλάδιο περιείχε "αηδιαστικές" δηλώσεις όπως, «Όλα τα άτομα αξίζουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ευτυχία," όπως και "κατακριτέες" συμβουλές του τύπου "Σημαντικές αποφάσεις δεν πρέπει να γίνονται με βάση τα συναισθήματα μόνο."

Η διαμάχη δεν προέκυψε λόγω του σχετικά αβλαβούς περιεχομένου του φυλλαδίου, αλλά λόγω της πηγής του: μια οργάνωση που ονομάζεται ‘Γονείς και Φίλοι πρώην Ομοφυλόφιλων και Ομοφυλόφιλων’, (‘Parents and Friends of Ex-Gays and Gays’ ή PFOX). Το φυλλάδιο γράφει: "Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι με ανεπιθύμητη έλξη προς άτομα του ίδιου φύλου κάνουν την προσωπική τους απόφαση να αφήσουν την γκέι ταυτότητα», και υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να "ζητήσουν βοήθεια και πληροφορίες σχετικά με την υπέρβαση των συναισθημάτων τους."

Ίσως το φυλλάδιο προκάλεσε θυμό, διότι θέτει υπό αμφισβήτηση ένα ευρέως διαδεδομένο μύθο – αυτόν του “born gay («γεννήθηκα ομοφυλόφιλος»). Ακόμη και η Αμερικάνικη Ένωση Ψυχολόγων - American Psychological Association (APA) παραδέχθηκε ότι, "δεν προέκυψαν ευρήματα που να επιτρέπουν στους επιστήμονες να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός καθορίζεται από κάποιον συγκεκριμένο παράγοντα ή παράγοντες".

Είναι αναμφισβήτητο ότι ορισμένα άτομα εμφανίζουν μια ανεπιθύμητη έλξη προς άτομα του ιδίου φύλου και είναι αποδεδειγμένο ότι κάποια άτομα έχουν την εμπειρία της αλλαγής σε ένα ή περισσότερα στοιχεία του σεξουαλικού προσανατολισμού (έλξη, συμπεριφορά και αυτο-προσδιορισμός) με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και ο Δρ Ρόμπερτ Σπίτζερ, (Dr. Robert Spitzer), ένας γνωστός φιλο-ομοφυλοφιλικός ψυχίατρος, που έκανε την έρευνα επιβεβαίωσε αυτό.

(Διάβασε σχετικό άρθρο: Robert Spitzer: Ο άθεος μη ‘πολιτικά ορθός’ ψυχίατρος που δηλώνει ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να αλλάξουν)

Η πιο δυσφημιστική κατηγορία για το φυλλάδιο της PFOX είναι ότι είναι «αντι-γκέι». Αυτό είναι λάθος. Το φυλλάδιο δηλώνει, "Η PFOX υποστηρίζει την ανοχή." Αυτό σημαίνει ανοχή για όλους - τους ομοφυλόφιλους και τους πρώην ομοφυλόφιλους. Προφανώς για κάποιους ανθρώπους, η «ανοχή» είναι δρόμος προς μια κατεύθυνση.

Το φυλλάδιο επικρίνει ανοιχτά κάποια συμπεριφορά – όπως το να "βάζεις ταμπέλα σε ένα άτομο" και "να του κολλάς ονόματα". Οι διακρίσεις που βασίζονται στην αντίληψη του γενετήσιου προσανατολισμού ενός ατόμου είναι ένα από τα πράγματα που απαγορεύεται σε πολλούς κωδικούς "μη διάκρισης", που περιλαμβάνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σίγουρα, η αντίδραση στην «ταμπελοποίηση» θα έπρεπε να είναι μια πηγή για κοινό έδαφος, όχι για διαίρεση.

Το μήνυμα ότι «η αλλαγή είναι δυνατή» σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό σημαίνει ακριβώς αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή είναι υποχρεωτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή είναι εύκολη. Αυτό δεν σημαίνει ακόμη ότι η αλλαγή είναι επιθυμητή για όσους δεν το επιθυμούν. Επίσης, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι «επιλέγουν» να βιώσουν την έλξη για άτομα του ιδίου φύλου. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν μια επιλογή για το τι θα κάνουν με αυτή την έλξη – ή θα συμμετάσχουν σε ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, ή θα αυτοπροσδιορίζονται ως "gay" και, ναι, ή θα ζητήσουν βοήθεια για να αλλάξουν αυτήν την έλξη.

Το πρόγραμμα σπουδών της κομητείας για τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν αναγνωρίζει ούτε καν ότι υπάρχουν πρώην ομοφυλόφιλοι. Στην πραγματικότητα, πριν εγκριθεί το πρόγραμμα το 2007, το Διοικητικό Συμβούλιο Παιδείας πρόσθεσε σε αυτό μια δήλωση για την οποία ποτέ δεν έγινε κάποια αξιολόγηση από την Συμβουλευτική Επιτροπή των Πολιτών και δεν εγκρίθηκε από το προσωπικό των δημόσιων σχολείων – την προφανώς ψευδή δήλωση, σε αντίθεση με την παραπάνω διαπίστωση της APA, ότι η ομοφυλοφιλία είναι «έμφυτη». Ήταν κάτι σκόπιμο και προσβλητικό συγκεκριμένα για τους πρώην γκέι παντού.

Παρόλο που η PFOX επιτρέπεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, διότι τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί, όπως κάθε μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις ως προς το περιεχόμενο ή την άποψή της, το Εκπαιδευτικό Διοικητικό Συμβούλιο της κομητείας σκέφτεται την κατάργηση του προγράμματος συνολικά – μόνο και μόνο για να λογοκρίνει ένα μήνυμα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης του κάθε ατόμου.

Αυτό είναι σίγουρα «κατακριτέο», «αξιοθρήνητο» και «αηδιαστικό».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αισχρη ανευθυνοτητα και απανθρωπο λαθος θεωρω την προσπαθεια καποιων να προσανατολισουν { και οχι να... αλλαξουν} εναν ομοφυλοφιλο προς την ετεροφυλοφιλια.
Τετοιες προσπαθειες απο γιατρους η ψυχιατρους εχουν γινει απο τις αρχες του 20 αιωνα με τραγικα αποτελεσματα για τα δυστυχα ''πειραματοζωα''.
Ειναι αδυνατον ενας αποκλειστικα ετεροφυλοφιλος η ομοφυλοφιλος να αλλαξει.Τοσο αδυνατον οσο να γινει λευκος ενας μαυρος της Νιγηριας.
Αυτα που θεωρουνται ως αλλαγες σεξουαλικοτητας ειναι απλως αναπροσανατολισμοι αμφισεξουαλικων ατομων , δηλαδη των ατομων που ελκονται και απο τα δυο φυλα σε ποικιλες ποσοστωσεις .
Φυσικα οι αμφιφυλοφιλοι συνηθως επικεντρωνονται σε ατομα του ιδιου φυλου σε διαφορες περιοδους της ζωης τους , εφ'απαξ η εναλλαξ.
Εννοειται οτι ειναι δικαιωμα τους να προσπαθουν να προσανατολιστουν σεξουαλικως στο φυλο που επιλεγουν {εδω μπορουμε να μιλησουμε για επιλογη} , γιατι οχι με τη βοηθεια ενος ψυχολογου.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ η εν λογω αμερικανικη οργανωση θα επρεπε να αποκαλειται ''Γονεις και Φιλοι πρωην αμφιφυλοφιλων και αμφιφυλοφιλων'' .
Οσον αφορα ''τον ευρεως διαδεδομενο μυθο'' του γεννηθηκα ομοφυλοφιλος ειναι τοσο μυθος οσο και ο μυθος του γεννηθηκα ετεροφυλοφιλος.
Αχιλλεας Πατροκλος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πάτροκλε, μην συγχέετε την ομοφυλοφιλία με τα γενετικά χαρακτηριστικά, γιατι ουδεμία σχέση έχει το πρώτο με το δεύτερο! Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε εκείνο το πλήθος των μετανοημένων, το οποίο καίτοι ομοφυλοφιλικό σε κάποια περίοδο της ζωής τους, κατέληξε να διατελεί μια φυσιολογική ετεροφυλοφιλική ζωή, όντας πλέον οικογενειάρχες. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παρά ένα πάθος όπως το μίσος, ο φθόνος η πλεονεξία κλπ., που αμαυρώνουν το καθ' ομοίωσιν του ανθρώπου και τον απομακρύνουν από την Θεία Χάρη - χώρια τη ζημιά που προκαλεί στην υγεία του. Ασφαλώς και θα πρέπει, για τους ανωτέρω λόγους, να παροτρύνουμε κάθε ομοφυλόφιλο να απαλείψει από την ζωή του αυτήν την τάση και εμείς οι χριστιανοί θα πρέπει με ενδιαφέρον και αγάπη να συμπαραστεκόμαστε σε αυτόν τον αγώνα τους. Συνεπώς τα μόνα πράγματα που χρειάζεται ένας ομοφυλόφιλος είναι η μετάνοια και ένας εξομολόγος ιερέας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κυριε της 7 Μαρτιου 2012 9.47 μ.μ., κατανοητη η αποψη σας για τους ομοφυλοφιλους ...
Ομως δε νομιζετε οτι δεν εχετε το δικαιωμα να επιβαλλετε τον τροπο που δυναται ενας ανθρωπος να εκφραζεται ερωτικα η να συζει με καποιον ?
Δοξα τω Θεω οι ομοφυλοφιλοι ειναι το ιδιο εξυπνοι με τους ετεροφυλοφιλους ,ουτε ειναι τρελλοι { αν και μερικους τους εχουν τρελλανει καλοπροαιρετοι οπως εσεις...} η παιδακια , επομενως μπορουν να γνωριζουν τι τους αρεσει η τι τους κανει ευτυχισμενους.
Ας τους αφησετε ησυχους με την ιδιαιτεροτητα η το κουσουρι τους , οπως προτιματε, να ζησουν τη ζωη τους οπως αυτοι επιθυμουν η δυνανται.
Οσο για τους χριστιανους {κι εγω χριστιανος ειμαι}μηπως θα επρεπε καλυτερα να συμπαραστεκομαστε στους πλουσιους να απαλλαχτουν απο το παθος του πλουτου? Ξεχνατε οτι ο Χριστος μας ειπε πως ευκολωτερα θα περασει καραβοσχοινο απο την τρυπα της βελονας παρα πλουσιος απο την πυλη του παραδεισου ?Ενω αντιθετως ποτε μα ποτε δεν καταδικασε τους ομοφυλοφιλους παρα τη εντονη παρουσια τους στην εποχη Του ?
Αχιλλεας Πατροκλος

Τάσος είπε...

Ο Χριστος δεν καταγραφηκε να ειπε κατι για τους αρσενοκοιτες αλλα ειπαν οι αποστολοι του. Εκτος κι αν οταν ειπωθηκαν αυτα,το Αγιο Πνευμα ειχε εκτος επιρροης τους αποστολους .

"Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. σοδομίτες, αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με την επίκληση του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11).
"

Και σε τελευταια αναλυση ολοι μας μεσα μας νοιωθουμε τι ειναι κακο και τι καλο και δε χρειαζεται ο λογος του Χριστου ή κανενος αλλου για να το καταλαβουμε.
Ομως ειμαστε δεσμιοι των παθων μας και προσπαθουμε να δικαιολογηθουμε.

Για μενα προβλημα οντως ειναι οταν καποιος γεννηθει σε ενα φυλο αλλα απο παιδι νοιωθει οτι ανηκει στο αλλο.