Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Καθηγητής Βιοηθικής: Δώστε φάρμακα στους ανθρώπους για να αποδεχτούν την «Πράσινη Τάξη Πραγμάτων»


«Η φαρμακευτική ενίσχυση της ενσυναίσθησης και του αλτρουισμού» απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένα νέο άρθρο που θα δημοσιευθεί στο ‘Ethics, Policy & Environment (Ηθική, Πολιτική & Περιβάλλον) υποστηρίζει ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η μαζική νάρκωση του πληθυσμού για να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον, ενώ προτείνει επίσης ότι τα μωρά θα πρέπει να τροποποιηθούν γενετικά ώστε να είναι μικρότερα για να μειωθεί το αποτύπωμα του άνθρακά τους.

Σε μια συνέντευξη στο The Atlantic ο επικεφαλής συγγραφέας του άρθρου, καθηγητής βιοηθικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης S. Matthew Liao, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι πρέπει να υποβάλλονται σε «τροποποιήσεις βιοϊατρικής» προκειμένου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι προτάσεις του Liao ξεπερνούν αυτά που έγραψε ο Aldous Huxley στο Brave New World, το δυστοπικό μυθιστόρημα του 1932 για τη μελλοντική επιστημονική δικτατορία που επιδιώκει με τα φάρμακα, να χειραγωγήσει γενετικά, και να επιφέρει μέσω της ιατρικής την πλήρη δουλική υποταγή στην ανθρωπότητα.

Εκφράζοντας τη λύπη του ότι οι φόροι άνθρακα δεν θα κάνουν τίποτα για να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο Liao προτείνει άλλες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων μιας «φαρμακευτικώς επαγόμενης μη ανοχής στο κρέας», όπου οι άνθρωποι θα παίρνουν φάρμακα που θα προκαλούν ακραία ναυτία ή θα φορούν επιθέματα που θα "τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα στο να απορρίψει τις κοινές πρωτεΐνες από βοοειδή. "

Προκειμένου να μειωθεί το "αποτύπωμα άνθρακα" ενός ατόμου και να βεβαιωθεί ότι καταναλώνει λιγότερο, ο Liao προτείνει την εισαγωγή μιας πολιτικής παρόμοιας αλλά πιο ευέλικτης με την πολιτική του ενός παιδιού της Κίνας, όπου οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του να έχουν ένα μεγάλο παιδί, δύο παιδιά μεσαίου μεγέθους ή τρία μικρά παιδιά.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την «προεμφυτευτική γενετική διάγνωση», όπου τα έμβρυα θα εμφυτεύονται με βάση το ύψος, ή με τη χρήση "φαρμάκων που μειώνουν ή αυξάνουν το αποτύπωμα των πατρικών ή μητρικών γονιδίων, προκειμένου να επηρεάσουν το ύψος."

Ερωτηθείς εάν γενετική χειραγώγηση των βρεφών είναι ηθική ή δίκαιη, ο Liao απαντά επικαλούμενος την ανάγκη να αντιμετωπισθεί η «κλιματική αλλαγή» ως πιο πιεστικό ηθικό ζήτημα.

Ο Liao προτείνει στη συνέχεια ότι η χορήγηση φαρμάκων στους ανθρώπους θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά την «θέληση» τους να δωρίσουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, όπως η Oxfam, η οποία υποστηρίζει την ατζέντα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μέσω της «φαρμακολογικής ενίσχυσης της ενσυναίσθησης και του αλτρουισμού».

«Για παράδειγμα, μπορεί να ξέρω ότι θα έπρεπε να στείλω μια επιταγή στην Oxfam, αλλά λόγω της αδυναμίας του ποτέ δεν θα μπορέσω να γράψω την επιταγή. Αλλά αν αυξηθεί η κατανόηση των ικανοτήτων μου με τα φάρμακα, τότε ίσως θα μπορούσα να ξεπεράσω την αδυναμία μου και να έγραφα την επιταγή», λέει ο Liao.

Φυσικά, για τον ίδιο λόγο τα φάρμακα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν κάποιον να έχει διάθεση να κάνει το οτιδήποτε. Ανάλογα με ποια εξουσία έχει τον έλεγχο, αυτό αποτελεί ουσιαστικά μια ευκαιρία να ευνουχιστεί χημικά η ελεύθερη βούληση.

Ο Liao καθιστά σαφές στο τέλος της συνέντευξης ότι η φαρμακευτική βιομηχανία είναι ενθουσιώδης για τα δυνητικά οικονομικά οφέλη από τις "βιοϊατρικές τροποποιήσεις".

"Έκανα πρόσφατα μια ομιλία σχετικά με αυτά στο Yale και υπήρξε ένας άνθρωπος από το κοινό που εργάζονταν σε φαρμακευτική εταιρία. Φάνηκε να σκέφτεται ότι ίσως να υπάρξει μια τεράστια αγορά για τροποποιήσεις, όπως αυτές", δηλώνει.

Ο Ross Andersen του Atlantic δεν αντέδρασε στις ιδέες του Liao για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν - τα εργαλεία μιας σκληρής επιστημονικής δικτατορίας τυλιγμένα σε μια μοντέρνα, φιλελεύθερη, ευαίσθητη συσκευασία.

Οι συντάκτες του εγγράφου τονίζουν ότι όλα αυτά θα είναι «εθελοντικά» και όχι καταναγκαστικά. Ωστόσο, όπως είδαμε με την ατζέντα του εμβολίου, οι γονείς που προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από επικίνδυνους εμβολιασμούς, ή οποιαδήποτε ιατρική τάση που είναι στη μόδα, αντιμετωπίζουν τέτοιες συνέπειες από το κράτος και το ιατρικό κατεστημένο, σαν να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Η συνηγορία του Liao σε μια φαρμακολογική "ενίσχυση" του πληθυσμού δεν είναι καθόλου καινούργια. Ήδη από το 1977, ο σημερινός ‘τσάρος’ της επιστήμης του Λευκού Οίκου John P. Holdren έγραψε στο βιβλίο του ‘Ecoscience’ ότι ο πληθυσμός θα πρέπει να αποστειρωθεί με φάρμακα υπογονιμότητας για να βοηθήσουμε «να σωθεί ο πλανήτης».

Η χρησιμότητα της μαζικής χορήγησης φαρμάκων ως μέσο δημιουργίας ενός πειθήνιου πληθυσμού έχει επίσης προωθηθεί από τα μέσα media, όπου η ιδέα της τοποθέτησης λιθίου στην παροχή του νερού ως "σταθεροποιητικό της διάθεσης" έχει γίνει δεκτό ως κάτι το αξιόπιστο. Άλλοι εξέχοντες καθηγητές και ψυχίατροι έχουν επίσης κάνει έκκληση για να προστεθούν στο πόσιμο νερό ψυχοτρόπα φάρμακα.

Αυτό σηματοδοτεί την δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που σοκαριστικές μη ηθικές συστάσεις από βιο-ηθικούς έχουν γίνει πρωτοσέλιδα. Η προηγούμενη διαμάχη ήταν γύρω από ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο Journal of Medical Ethics, που υποστήριζε ότι η άμβλωση θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να είναι επιτρεπτή η θανάτωση των νεογέννητων.

Σχ. ΚΟ : Μην ξεχνάμε και το "χάπι που θεραπεύει τον ρατσισμό" !

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: