Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μουσουλμανικός "οδηγός γάμου" που λέει στους άντρες πως θα δέρνουν την γυναίκα τους


Toronto Sun / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το 160-σελίδων βιβλίο, που δημοσιεύθηκε από τον εκδοτικό οίκο Idara Impex στο Νέο Δελχί της Ινδία, έχει γραφτεί από τον Hazrat Ali Maulana Ashraf Ali Thanvi, ο οποίος περιγράφεται στο πρόλογο του βιβλίου ως «παραγωγικός συγγραφέας για σχεδόν κάθε θέμα της ισλαμικής μάθησης».

Ο μάνατζερ του καταστήματος στο Καναδά, ο οποίος δεν έδωσε το όνομά του, είπε το βιβλίο είχε εξαντληθεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Shamim Ahmand, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ιστορία.

Δεν ήταν σαφές εάν το κατάστημα έχει παραγγείλει περισσότερα αντίτυπα του βιβλίου, αλλά το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε online ισλαμικά βιβλιοπωλεία, ακόμη και μέσω του eBay.

Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου, είναι γραμμένο ότι «μπορεί να χρειαστεί να την περιορίσεις με δύναμη ή ακόμα και να την απειλήσεις».

Αργότερα, ο συγγραφέας συμβουλεύει ότι «ο σύζυγος θα πρέπει να αντιμετωπίζει τη γυναίκα με ευγένεια και αγάπη, ακόμα κι αν τείνει να είναι ηλίθια και αργή μερικές φορές».

Στην σελίδα 45 περιλαμβάνει τα δικαιώματα του συζύγου, τα οποία περιλαμβάνουν την αδυναμία της γυναίκας του να φύγει από «το σπίτι χωρίς την άδειά του», και ότι η σύζυγός του πρέπει να «εκπληρώνει τις επιθυμίες του» και «να μην επιτρέπει στον εαυτό της να παρουσιάζεται με προχειρότητα, ... αλλά θα πρέπει να καλλωπίζει τον εαυτόν της για εκείνον ...».

Όσον αφορά τη σωματική τιμωρία, το βιβλίο συμβουλεύει ότι ο σύζυγος μπορεί να επιπλήξει την σύζυγο, «να την κτυπήσει με το χέρι ή το ραβδί», να παρακρατήσει χρήματα από αυτήν ή «να την τραβήξει από τα αυτιά», αλλά θα πρέπει να «απέχει από το να την χτυπήσει υπερβολικά».

Ο μετριοπαθής μουσουλμάνος Τάρεκ Φατάχ, λέει ότι ο καταστηματάρχης θα πρέπει να τιμωρηθεί για την πώληση του εν λόγω βιβλίου.

«Δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι μίσος, αλλά παρακινεί τους άνδρες να χτυπήσουν τις γυναίκες τους», δήλωσε ο Φατάχ, ο οποίος είπε για τον συγγραφέα του βιβλίου ότι είναι εξέχων μουσουλμάνος λόγιος. "Αυτά είναι καινούργια για σας, αλλά η μουσουλμανική κοινότητα ξέρει ότι τέτοια πράγματα είναι ευρέως διαδεδομένα, ότι μια γυναίκα μπορεί να δεχτεί χτυπήματα. Οι μουσουλμάνοι ηγέτες θα το αρνηθούν αυτό, αλλά ... "

Η κυριαρχία του άνδρα πάνω στις γυναίκες στους μουσουλμάνους, έχει γίνει πρωτοσέλιδο στον Καναδά, αρκετές φορές, με πιο πρόσφατο περιστατικό την μακρά δίκη και καταδίκη της οικογένειας Shafia.

Ο Mohammad Shafia, 59 ετών, η δεύτερη σύζυγός του, Tooba Yahya, 42 ετών, και ο γιος τους, Χαμέντ, 21 ετών, καταδικάστηκαν σε 25 χρόνια κάθειρξη, τον Ιανουάριο για ανθρωποκτονία τεσσάρων γυναικών - μελών της οικογένειας, τις οποίες σκότωσαν σε αυτό που θεωρείται ως «έγκλημα τιμής», επειδή ήταν «ανυπάκουες».

Οι τρεις κόρες του Shafia και της πρώτης συζύγου του βρέθηκαν πνιγμένες σε ένα αυτοκίνητο στο κάτω μέρος του Rideau Canal στο Κίνγκστον του Οντάριο του Καναδά, τον Ιούνιο του 2009.

Ο Eric Brazau λέει ότι πέτυχε τυχαία τον «οδηγό γάμου», όταν βρέθηκε στο βιβλιοπωλείο περίπου πριν από ένα μήνα.

Ο Brazau το αγόρασε από περιέργεια, αλλά αιφνιδιάστηκε όταν βρήκε δεκάδες κεφάλαια και παραγράφους που έδιναν στους μουσουλμάνους συζύγους συμβουλές σχετικά με το πως να ελέγχουν, να περιορίζουν, να επιπλήττουν και να χτυπάνε τις γυναίκες τους.

«Στην αρχή, σκέφτηκα ότι είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βρεθεί στον Καναδά», δήλωσε ο Brazau. "Και τότε σκέφτηκα, ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ δεν έρχεται στον Καναδά, είναι ήδη εδώ."

Διάβασε:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: