Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Ringtones κάτω από το δέρμα! Η ΝΟΚΙΑ παρουσιάζει ‘μαγνητικά τατουάζ’ που θα δημιουργούν ‘μούδιασμα’ στο χέρι σε κάθε κλήση του κινητού


Daily Mail / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένας νέος ήχος κλήσης θα μπορούσε να κάνει τα κινητά τηλέφωνα πολύ πιο 'διακριτικά' - το μόνο σημάδι που θα δείχνει ότι κάποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του θα είναι ότι θα πρέπει να ξύσει το χέρι του.

Ειδικά μαγνητικά τατουάζ θα τοποθετούνται κάτω από το δέρμα του χρήστη και θα τον ειδοποιούν με ελαφρά δόνηση, κάθε φορά που χτυπάει το κινητό του.

Η Nokia έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για μια νέα τεχνολογία, όπου ένα μαγνητικό τατουάζ θα μεταφέρει ένα αίσθημα μουδιάσματος στα χέρια των χρηστών του τηλεφώνου όταν χτυπάει το τηλέφωνο.

Είναι ανοιχτό το ερώτημα αν οι χρήστες του τηλεφώνου θα χρειαστεί να τους γίνει τατουάζ με κάποια βελόνα για την προστιθέμενη άνεση.

Το μαγνητικό υλικό στο δέρμα θα «δονείται» σε απάντηση στα σήματα που αποστέλλονται από ένα τηλέφωνο - παρέχοντας ένα διακριτικό σήμα που θα είναι αδύνατο να αγνοήσουμε.

Το τατουάζ θα προσφέρει διάφορες «δονήσεις» για να σηματοδοτήσει διαφορετικά πράγματα.

Η εφαρμογή της Nokia προτείνει ότι τα τατουάζ θα μπορούν να κάνουν ένα βόμβο για να προειδοποιούν τον χρήστη ότι έχει λάβει ένα SMS, μία αναπάντητη κλήση, ή ότι το τηλέφωνο έχει ξεμείνει από μπαταρία. Τα τατουάζ θα μπορούσαν επίσης να «χτυπάνε» ως ξυπνητήρι, είτε να προειδοποιούν τους χρήστες για κάποιο επικείμενο ραντεβού.

«Πριν από τη χρήση των σιδηρομαγνητικών μελανιών που συνδέονται με το ανθρώπινο δέρμα, το υλικό μελάνι μπορεί να εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες για να προκληθεί απομαγνήτιση», προτείνει η Nokia.

«Τέτοιο απομαγνητισμένο μελάνι χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τη δημιουργία μιας εικόνας με την διασπορά του μελανιού πάνω ή κάτω από το δέρμα για να κάνει μια λειτουργική, σαν τατουάζ, εικόνα. «Μόλις η συσκευή έχει διευθετηθεί και το δέρμα θεραπευτεί, ο χρήστης με τη λειτουργική εικόνα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνιμους μαγνήτες για να μαγνητίσει την λειτουργική εικόνα στο δέρμα και πάλι».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και σε δεύτερη φάση αν δεν είσαι καλός πολίτης, το μούδιασμα μπορεί να είναι λίγο πιο δραστικό...

Τάσος είπε...

Ήδη αναπολώ την εποχή που τα κινητά κάνανε απλώς "ντριν",σου δείχνανε σε ασπρόμαυρη οθόνη απλά και μόνο το νούμερο κλήσης και η μπαταρία κρατούσε χαλαρά δύο εβδομάδες .