Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Αναίτια επίθεση σε 78χρονο. «Σκοτώστε τον λευκό»!


Ήταν έξι εναντίον ενός.

Έξι «νεαρά άτομα» - ο νεότερος 11 ετών, και ο μεγαλύτερος 17 – γρονθοκόπησαν τον 78χρονο Dallas Watts από το Ανατολικό Τολέδο.

(σχ. ΚΟ: στις ΗΠΑ αποφεύγεται να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στο χρώμα του δέρματος του θύτη, όταν πρόκειται για έγχρωμους και ο συνηθισμένος όρος είναι «νεαρά άτομα»).

Ο κ. Watts, πήγαινε στο σπίτι του περπατώντας στην Starr Avenue περίπου στις 16:45 το Σάββατο, όταν τα αγόρια τον πλησίασαν.

Ένα έδειξε τον κ. Watts και είπε, "ρίχτε τον κάτω", αφηγήθηκε το θύμα σε μια συνέντευξη τη Δευτέρα.

Ο κ. Watts, που κουβαλούσε δύο μικρές τσάντες, κοίταξε τους νεαρούς και είπε, "Γιατί μου επιτίθεστε;" Και η απάντηση ήταν: "Θυμήσου τον Trayvon".

Το αγόρι, πάλι, είπε στους φίλους του «ρίχτε τον κάτω».

Η αστυνομία Τολέδο συνέλαβε δύο παιδιά - τον 11χρονο και ένα 17χρονο – για ληστεία, είπε ο αξιωματικός Sgt. Roy Kennedy.

Την Δευτέρα διατάχθηκε η κράτησή τους στο Κέντρο Ανηλίκων της επαρχίας Lucas, δήλωσε ο εισαγγελέας, Lori Olender.

Ο 17χρονος αντιμετωπίζει επίσης μια κατηγορία για εγκληματική επίθεση με πυροβολισμούς, καθώς πυροβόλησε τον 24χρονο Mark Bolling, στο μπλοκ 600 της οδού Leonard στο Ανατολικό Τολέδο στις 18 Μαρτίου.

Ο κ. Watts είπε ένα από τα αγόρια του έριξε ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού κατά τη διάρκεια του περιστατικού του Σαββάτου, ρίχνοντας το θύμα στο έδαφος.

Όταν σηκώθηκε από το έδαφος, ένα από τα αγόρια τον κλώτσησε στο στήθος και τον ξαναέριξε κάτω.

Ένα άλλο αγόρι, έβαλε το πόδι του στο πίσω μέρος του λαιμού του θύματος, και ένα άλλο φώναξε «σκοτώστε τον!».

Ενώ ο κ. Watts, ήταν κάτω τα αγόρια τον κλωτσούσαν ξανά και ξανά, φωνάζοντας, «Ρίχτε στον λευκό [άνθρωπο]. Αυτό είναι για τον Trayvon ... Ο Trayvon ζει λευκέ. Σκοτώστε αυτόν τον λευκό», σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Τα αγόρια τράπηκαν σε φυγή όταν ένας άνδρας τους φώναξε, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο κ. Watts, θεωρεί την επίθεση ως «αντίποινα» για το θάνατο του 17χρονου Trayvon Martin, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον ισπανόφωνο George Zimmerman (που τα media παρουσίασαν ως «λευκό»), στο Sanford της Φλόριντα, στις 26 Φεβρουαρίου. Ο Zimmerman δήλωσε ότι πυροβόλησε βρισκόμενος σε αυτοάμυνα και δεν τους έχει αποδοθεί κάποια κατηγορία.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά το τέλος μιας διαδήλωσης υποστήριξης της οικογένειας Μάρτιν, κοντά στον Κτίριο Τζορτζ Μάρσαλ.

Ο κ. Watts, είπε ότι ποτέ δεν επέτρεψε να υπάρχουν όπλα στο σπίτι το και ότι, όταν τα τέσσερα παιδιά του ήταν μικρά δεν τα άφηνε να παίξουν "κλέφτες και αστυνόμους, ή καουμπόηδες και Ινδιάνους."

Ο κ. Watts, πολέμησε στο Βιετνάμ και δεν ήθελε άλλα όπλα. Όχι άλλοι σκοτωμοί έλεγε.

Αλλά τώρα, ο κ. Watts λέει ότι σχεδιάζει να αγοράσει ένα όπλο και να πάρει άδεια.

"Αυτό που συνέβη σε μένα ... εδώ κάτω στη γωνία, άλλαξε την άποψή μου για την ανθρωπότητα", είπε ο κ. Watts.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πάνε οι αντιρατσιστές που νομίζουν ότι στην αμερική υπάρχει ακόμη καταπίεση των νέγρων, ένα ταξιδάκι εκεί...

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Watts, είπε ότι ποτέ δεν επέτρεψε να υπάρχουν όπλα στο σπίτι το και ότι, όταν τα τέσσερα παιδιά του ήταν μικρά δεν τα άφηνε να παίξουν "κλέφτες και αστυνόμους, ή καουμπόηδες και Ινδιάνους."
Ο κ. Watts, πολέμησε στο Βιετνάμ και δεν ήθελε άλλα όπλα. Όχι άλλοι σκοτωμοί έλεγε.

Έζησε την κόλαση ο γεροντάκος. Φανταστείτε τι είδαν τα νεανικά του μάτια, πόσα απάνθρωπα ίσως να έπραξε και ο ίδιος παρασυρόμενος από τα βίαια ένστικτα που γεννά ο πόλεμος.
Συγκλονιστική η μεταστροφή του.

Ανώνυμος είπε...

Αν οι ισπανόφωνοι δεν είναι λευκοί τότε τι χρώμα είναι ;

Ανώνυμος είπε...

@ 6:43 μ.μ.
Και οι πέτρες ξέρουν ότι οι ισπανόφωνοι είναι μιγάδες ή και καθαροί ερυθρόδερμοι...

SkyWatcher είπε...

Λευκοί θεωρούνται στις ΗΠΑ οι "Καυκάσιοι". Ως "brown", εννοούν τους λατίνους (από Μεξικό, Κούβα, Πόρτο Ρίκο κλπ). Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως "Hispanic ή Latino Americans".