Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση: Το 81% των Εβραίων στις ΗΠΑ υποστηρίζει τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων


The Jewish Daily Forward / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν είναι κάτι νέο το ότι οι Εβραίοι της Αμερικής υποστηρίζουν συντριπτικά τη νομιμοποίηση του «γάμου» των ομοφυλόφιλων. Όμως μια νέα έρευνα βάζει το επίπεδο της στήριξης στο 81%, υψηλότερα από προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Μια παλαιότερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο από την ίδια ομάδα δημοσκοπήσεων, την Public Religion Research Institute, έδειξε το ποσοστό των Εβραίων της Αμερικής που ποστήριζε τον «γάμο» των ομοφύλων στο 76%.

Σήμερα, περίπου το ήμισυ του συνόλου των Αμερικανών υποστηρίζουν το «γάμο» των ομοφύλων.

«Μου έκανε εντύπωση ότι οι αριθμοί ήταν υψηλοί σε εθνικό επίπεδο, αλλά δεν είμαι συγκλονισμένος από αυτούς», είπε για την έρευνα.ο Idit Klein, εκτελεστικός διευθυντής της Keshet, μιας εβραϊκής ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γκέι και των λεσβιών,

Οι «γάμοι» μεταξύ Εβραίων ομοφυλόφιλων και λεσβιών γίνονται ολοένα και περισσότερο αποδεκτοί από τις εβραϊκές θρησκευτικές ομάδες. Ο Μεταρρυθμισμένος Ιουδαϊσμός ανακοίνωσε επίσημα την υποστήριξή του για τους «γάμους» των ομοφυλόφιλων, από τη δεκαετία του 1990, και ο Συντηρητικός Ιουδαϊσμός το 2006. Καμία ομάδα του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού δεν αποδέχεται τον «γάμο» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, αν και το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης τελευταία μεταξύ των Μοντέρνων Ορθοδόξων.

Η νέα έρευνα διεξήχθη σε απευθείας σύνδεση από το Public Religion Research Institute το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μετά από έρευνα περίπου 1.000 Εβραίων. Ενώ η έρευνα διαπίστωσε ότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Εβραίους είναι υπέρ του «γάμου» μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου γάμο, η έρευνα έδειξε επίσης ότι μόνο το 48% των Εβραίων Ρεπουμπλικάνων τον υποστηρίζουν.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η υποστήριξη των Εβραιοαμερικάνων για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων ήταν ελαφρώς χαμηλότερη. Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Pew Research Center κατά την περίοδο 2008-2009 έδειξαν την Εβραιοαμερικάνικη υποστήριξη στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων κατά 75%, και 76% το 2010.

"Η Αμερικανική Εβραϊκή κοινότητα έχει μια μακρά ιστορία υπεράσπισης του σωστού στην ιστορία, όταν πρόκειται για νομοθεσία ατομικών δικαιωμάτων και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε μια παρόμοια πορεία, όταν πρόκειται για την «ισότητα» στον γάμο", είπε ο Klein. "Οι προσπάθειές μας ... ήταν πάντα περισσότερο για τη δημιουργία εσωτερικής αλλαγής στις εβραϊκές κοινότητες, δημιουργώντας αλλαγή που θα επηρεάζει πραγματικά το κλίμα και τον πολιτισμό και την πολιτική μας μέσα στις συναγωγές και στα ολοήμερα σχολεία και τις παιδικές κατασκηνώσεις."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Πόση πλύση ἐγκεφάλου ἔχει γίνει τέλος πάντων;