Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σάλος με σχόλια Καθολικού Αρχιεπισκόπου για τους Εβραίους



Ο αρχαιότερος επίσημος Καθολικός της Αυστραλίας ρίσκαρε να βρεθεί ενώπιον διεθνούς αντίδρασης, λόγω των σχολίων του ότι οι Εβραίοι είναι «διανοητικά και ηθικά κατώτεροι».

Ο Καρδινάλιος George Pell, δήλωσε, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον άθεο Richard Dawkins, ότι «ο μικρός εβραϊκός λαός» ήταν βοσκοί που στερούνταν πνευματικής ανάπτυξης,.

Είπε επίσης ότι οι Γερμανοί, στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαν υποστεί περισσότερα από τους Εβραίους και τη φρίκη του ολοκαυτώματος.

Οι παρατηρήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης με τον Dawkins στην αυστραλιανή τηλεόραση, σε μία έντονη συζήτηση σχετικά με τη θρησκεία και την εξέλιξη.

«Έχω ένα μεγάλο θαυμασμό για τους Εβραίους, αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε για τη συμβολή τους στις αρχαίες μέρες τους», είπε ο καρδινάλιος Pell κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην τηλεόραση του ABC.

«Δεν ήταν διανοητικά ίσοι (με τους Αιγύπτιους ή τους Πέρσες) - διανοητικά, ηθικά ... Ο φτωχός - ο μικρός εβραϊκός λαός, αρχικά ήταν βοσκοί. Είχαν κολλήσει. Είναι ακόμα κολλημένοι μεταξύ αυτών των μεγάλων δυνάμεων».


Ο Καρδινάλιος Pell είπε ότι οι Εβραίοι είχαν κολλήσει μεταξύ των Αιγυπτίων και των Βαβυλωνίων, και ότι αυτό αντανακλά την πνευματική ανάπτυξή τους. Είπε ότι αυτό περιλαμβάνει τον Ιησού.

Ο θρησκευτικός ηγέτης είπε ότι οι Εβραίοι δεν είχαν υποστεί τόσα όσα ο γερμανικός λαός κατά τη διάρκεια και μετά το ολοκαύτωμα.

Ερωτηθείς γιατί ο Θεός επέτρεψε να συμβεί το Ολοκαύτωμα, είπε ότι είναι ένα «φοβερό μυστικό» γιατί οι Γερμανοί έπρεπε στη συνέχεια «να τιμωρηθούν».

Είπε: «Αυτός (ο Θεός) βοήθησε κατά πάσα πιθανότητα μέσα από δευτερεύουσες αιτίες για τους Εβραίους να δραπετεύσουν και να συνεχίσουν. Είναι ενδιαφέρον μέσα από αυτές τις δευτερεύουσες αιτίες πιθανό κανένας λαός στην ιστορία του να μην έχει τιμωρηθεί, όπως τιμωρήθηκαν οι Γερμανοί. Είναι ένα φοβερό μυστήριο. "

Ο παρουσιαστής της συζήτησης είπε ότι οι Εβραίοι είχαν υποστεί περισσότερα από τους Γερμανούς, και ο Καρδινάλιος Pell απάντησε: «Ναι, αυτό μπορεί να είναι σωστό. Σίγουρα για την ταλαιπωρία και των δύο, εννοώ των Εβραίων, δεν υπήρχε λόγος να υποφέρουν».

Ο Καρδινάλιος Pell ανακηρύχθηκε ο νικητής της συζήτησης, μια απόφαση που φαίνεται να προκάλεσε σύγχυση στους τηλεθεατές.

Τα σχόλιά του επικρίθηκαν επίσης από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Εβραϊσμού της Αυστραλίας που μετέφερε την «σοβαρή ανησυχία» του για τη συζήτηση.

Η εφημερίδα Αυστραλιανά Εβραϊκά Νέα καταδίκασε επίσης τον Καρδινάλιο Pell και δημοσίευσε πρωτοσέλιδο με μια μεγάλη φωτογραφία του υπό τον τίτλο «Λάθος εκ παραδρομής».

Ο εκδότης Zeddy Lawrence είπε ότι η εφημερίδα είχε κατακλυστεί με εβραίους αναγνώστες που ήταν αναστατωμένοι και προσβεβλημένοι.

«Δεν φαίνεται να σκεφτόταν καθαρά, αλλά πολλοί άνθρωποι, επίσης, είπε ότι είναι ένας καλός φίλος για την (εβραϊκή) κοινότητα», είπε ο κ. Lawrence στην Age.

Ο Καρδινάλιος Pell αργότερα απολογήθηκε καθώς προσπάθησε να αποσαφηνίσει το επιχείρημά του. Είπε ότι δεν είχε την πρόθεση να προσβάλλει την εβραϊκή κοινότητα.

«Η δέσμευσή μου για τη φιλία με την εβραϊκή κοινότητα, και η εκτίμησή μου για την εβραϊκή πίστη είναι ένα γνωστό θέμα και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να προσβάλω κάποιον. Αυτό βεβαίως δεν ήταν η πρόθεσή μου, και λυπάμαι που αυτά τα σχόλια τα οποία προσπάθησα να κάνω ... δεν βγήκαν όπως θα προτιμούσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Αὐτὸς δὲν εἶναι χριστιανὸς ρωμαιοκαθολικός, ἀλλὰ κρυφὸς μυστικιστής.
Ὅτι εἶπε τὸ εἶπε γιατὶ σίγουρα εἶχε κάτι κατὰ νοῦν.

Ανώνυμος είπε...

Για γέλια και για κλάμματα. Εβραίος ο Ιησούς; Από πού προκύπτει αυτό; Τι σημαίνει Εβραίος; Είναι φυλετικός ή θρησκευτικός ο όρος; Καλύτερα να μην μιλούσε ο καρδινάλιος, ούτε τα θρησκευτικά περί Ιησού γνωρίζει ούτε τα ιστορικά περί Ολοκαυτώματος. Ό,τι να' ναι συζητήσεις με χαμηλού επιπέδου ειδικούς που χρησιμοποιούν επιχειρήματα ανάλογα του κατωτέρου πνευματικού τους επιπέδου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ήταν Εβραίος ο Ιησούς; Ξεχνάς την "περιτομή του κυρίου";
goydr