Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Mαrine Le Pen: «Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού»


Η ηγέτης του Γαλλικού Μετώπου Marine Le Pen, δήλωσε το Σάββατο ότι η αμερικανική* επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs (GS.N) "ανατρέπει κυβερνήσεις παντού" και ότι το ευρώ είναι "καταστροφικό" για τη χώρα της.

Σε χθεσινή της ομιλία στη Λυόν, κατά την οποία αναφέρθηκε σε θέματα όπως η μετανάστευση, η ανεργία και η δύναμη των χρηματαγορών, η κ. Λεπέν παρουσίασε την Goldman Sachs ως ένα πανίσχυρο θεσμό που ελέγχει ολόκληρα έθνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, κάτι το οποίο εξήγησε λέγοντας πως «τοποθετεί τους ανθρώπους της στην κορυφή των χωρών της ευρωζώνης. Η Goldman Sachs τοποθετεί τον άνθρωπό της στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)». «Στην Ελλάδα, την Ιταλία, την ΕΚΤ, ολιγάρχες έχουν πάρει την εξουσία», συνέχισε.

Ο τωρινός επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, είναι πρώην στέλεχος της Goldman Sachs πριν γίνει επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας, ενώ κυβερνήσεις τεχνοκρατών έχουν αναλάβει την εξουσία σε Αθήνα και Ρώμη εν μέσω της κρίσης του χρέους.

Η 43 χρονη, πρώην δικηγόρος Le Pen, έστρεψε τα πυρά της κατά του ευρώ, για το οποίο προτείνει να θαφτεί, χαρακτηρίζοντάς το μια «καταστρεπτική ιδεολογία» που αποσκοπεί να οδηγήσει σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.

Η Λεπέν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ιδιαίτερα πεσμένη. Σε μία από αυτές, μάλιστα, εμφανίζεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ και τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Το Εθνικό Μέτωπο αντιμετωπίζει την πίεση από την πρόσφατη στροφή του Σαρκοζί προς τα δεξιά. Ο Σαρκοζί δεσμεύτηκε να περιορίσει την μετανάστευση και απειλεί να βγάλει τη Γαλλία από το σύστημα των ανοικτών συνόρων της Ευρώπης.

Μάλιστα, ο Σαρκοζί, προσπαθώντας να κερδίσει ψήφο από τους ψηφοφόρους της Le Pen, είπε το Σάββατο ότι η ψήφος στο Εθνικό Μέτωπο θα ωφελήσει μόνο τους σοσιαλιστές από τον κατακερματισμό της δεξιάς.

Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα στηρίξουν τον Hollande παρά τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο, με μία δημοσκόπηση να δείχνει ότι το 16 τοις εκατό των υποστηρικτών της Λεπέν θα στραφούν προς τον Σοσιαλιστή ηγέτης στον δεύτερο γύρο.

* Σχ. ΚΟ: Η Goldman Sachs - που κυβερνάει όλον τον κόσμο σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Μαρκ Ρος της 'Le Monde' - ιδρύθηκε το 1869 από τους Εβραίους Marcus Goldman (1821 –1904) και Samuel Sachs (1851 – 1935).

Σήμερα καίριες θέσεις στην «πολυεθνική» Goldman Sachs έχουν οι:

Lloyd Blankfein (Εβραίος) - Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Gary D. Cohn (Εβραίος) - Πρόεδρος και Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής , John S. Weinberg (Εβραίος) – Αντιπρόεδρος, David Viniar (Εβραίος) - Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος & Οικονομικός Διευθυντής και άλλοι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: