Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Καθηγητής: Σε 1000 χρόνια η Ιαπωνία δεν θα έχει πλέον παιδιά!


Πριν από είκοσι χρόνια, η Ιαπωνία φαινόταν έτοιμη να εκτοπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως η οικονομική υπερδύναμη του κόσμου. Τώρα που πλησιάζει γρήγορα να γίνει ένα έθνος χωρίς μέλλον – ένα έθνος που ένας καθηγητής οικονομικών εκτιμά ότι δεν θα έχει παιδιά κάτω των 15 ετών σε 1.000 χρόνια.

«Η γονιμότητα της Ιαπωνίας είναι η χαμηλότερη μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών», είπε ο καθηγητής Hiroshi Yoshida στο LifeSiteNews.com.

Ο καθηγητής Yoshida, ο οποίος διδάσκει την Οικονομία της Γήρανσης στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Tohoku στο Σεντάι, έχει δημιουργήσει ένα online ρολόι που μετρά τον αριθμό των παιδιών κάτω των 15 ετών που έχουν παραμείνει στο νησιωτικό έθνος.

Δείχνει ότι υπάρχουν 280.000 λιγότερα παιδιά στην Ιαπωνία το τρέχον έτος από το 2011.

Αν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις, αυτό σημαίνει ότι σε 364.875 ημέρες, δεν θα υπάρχουν παιδιά.

Ο δείκτης γεννήσεων στην Ιαπωνία βρίσκεται τώρα κάπου μεταξύ 1,1 και 1,3 παιδιά ανά ζευγάρι, περίπου το ήμισυ του επιπέδου που απαιτείται για την αντικατάσταση. Ως αποτέλεσμα, κάθε χρόνο ο πληθυσμός της γερνάει. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι κάθε μέρα υπάρχουν 30 λιγότεροι Ιάπωνες από την προηγούμενη μέρα.

Οι Ιάπωνες έχουν επινοήσει έναν όρο να αναφέρονται στους εαυτούς τους: "shoshika", που σημαίνει «Μια κοινωνία χωρίς παιδιά».
(Σχ. ΚΟ: Θυμηθείτε την "προφητική" δυστοπική ταινία "Children of Men"/ "Τα Παιδιά των Ανθρώπων", όπου σε μια όχι και τόσο μελλοντική κοινωνία - βρισκόμαστε στο έτος 2027 - που μαστίζεται από βίαιες συγκρούσεις στρατού και εξεγερμένων ένοπλων λαθρομεταναστών, δεν γεννιούνται πλέον παιδιά. Δείτε εδώ ένα αφιέρωμα.)

Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχουν 200.000 λιγότεροι Ιάπωνες και μέχρι το 2050, ο πληθυσμός της Ιαπωνίας θα έχει συρρικνωθεί κατά 25 τοις εκατό!

Ο online μετρητής του καθηγητή Yoshida είναι μοναδικό εργαλείο καθώς εστιάζεται στα παιδιά, αντί στο συνολικό πληθυσμό.

Η κάθετη πτώση της γονιμότητας της Ιαπωνίας προέρχεται από ένα πληθυσμό που γερνάει και που παντρεύει αργότερα και σταδιακά κάνει λιγότερα παιδιά.

Και παρά την τραγική πτώση του πληθυσμού στην Ιαπωνία κάθε χρόνο γίνονται, κατ’ εκτίμηση 250.000 αμβλώσεις και η κυβέρνηση συνεχίζει να εγκρίνει νέες μορφές ελέγχου των γεννήσεων και αμβλώσεων, συμπεριλαμβανομένου του NorLevo, ενός αμβλωτικού που λειτουργεί μέχρι και 72 ώρες μετά τη συνουσία.

Το περιοδικό The Economist έχει δηλώσει, ότι τα χαμηλά επίπεδα γονιμότητας "σκοτώνουν" την ιαπωνική οικονομία και ότι, εάν η δημογραφική κατάρρευση της χώρας συνεχίσει, "οι δύο χαμένες δεκαετίες της οικονομικής στασιμότητας στην Ιαπωνία από το 1990 μπορεί να αποδειχθούν ότι δεν αποτελούν κάποιο παραλογισμό."

Το ρολόι μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

konion είπε...

Γιατὶ ἐμεῖς πᾶμε καλύτερα;
Ἐὰν ἡ γυναῖκα δὲν ξαναμπῆ στὸ σπίτι, ὑπάρχει περίπτωσις νὰ κάνη παιδιά;
Ἐὰν ἡ γυναῖκα δουλεύει δὲν προλαβαίνει νὰ ἀσχοληθῆ μὲ τὰ τοῦ οἴκου της.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με το konion...!!