Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σχετικά με την είδηση για τη νομιμοποίηση του κόμματος των παιδόφιλων στην Ολλανδία


Μια τακτική (ή αν θέλετε κουσούρι) που έχει ο Κ.Ο. είναι ότι όταν υπάρχει μία είδηση που κυκλοφορεί και κρίνεται ‘συμβατή’ για να ανέβει στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, προηγείται ένας σχετικός έλεγχος. Αν όντως έτσι είναι, ποια είναι η πηγή, ποιοι διακινούν την είδηση και από πότε είναι. Γιατί πολλές ειδήσεις είναι παλιές και ξανακυκλοφορούν ως "νέες", ενώ άλλες είναι "μαϊμού".
Μία είδηση που κυκλοφόρησε ευρέως αυτές τις ημέρες (ως είδηση – σοκ) σε πολλά blogs, είναι ότι τοπικό ολλανδικό δικαστήριο νομιμοποίησε το λεγόμενο ‘κόμμα των παιδόφιλων’. Μάλιστα και αρκετά γνωστές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναδημοσίευσαν την είδηση, προφανώς αφού την είδαν σε πολλά ελληνικά blogs. Από κει και πέρα βασιζόμενοι στο νέο αυτό κάποιοι ξεσπάθωσαν κατά των (παλιο)Ολλανδών, κάποιοι κατά των (παλιο)Ευρωπαίων, κάποιοι το σύνδεσαν με την επίθεση των Ευρωπαίων κατά της Χρυσής Αυγής, κάποιοι με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και ούτω καθεξής.
Όμως από τι φαίνεται η είδηση είναι από το 2006. Στην Ελλάδα έγινε γνωστή μέσα από ένα Δελτίο Τύπου του Χαμόγελου του Παιδιού με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 2006. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Την είδηση της μη απαγόρευσης του κόμματος από ολλανδικό δικαστήριο, το οποίο στην ουσία απέρριψε την αίτηση κάποιων πολιτών που ήταν ενάντιοι στο κόμμα (το 82 % των Ολλανδών είχε δηλώσει την αντίθεσή του) που ζητούσαν να απαγορευτεί η λειτουργία του, μπορείτε να την διαβάσετε από το BBC εδώ.

Το ευχάριστο της όλης ιστορίας είναι ότι το κόμμα των παιδόφιλων έχει σταματήσει την λειτουργία του από το 2010.

Όπως διαβάζουμε στην Wikipedia:

Το Κόμμα για τη Γειτονική Αγάπη, Ελευθερία και τη Διαφορετικότητα (Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, PNVD) ήταν ένα ολλανδικό πολιτικό κόμμα χωρίς εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο, και μόνο τρία γνωστά μέλη. Ήταν γνωστό ως "pedopartij "(«κόμμα παιδόφιλων») στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λόγω της συνηγορίας του στη νομιμοποίηση της παιδικής πορνογραφίας και τη μείωση της ηλικίας συναίνεσης για την ηλικία των 12 ετών.
Το PNVD ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 2006 από τρεις αυτο-χαρακτηριζόμενους παιδόφιλους. Το σύνθημά του κόμματος ήταν "Aude sapere" ("Έχε θάρρος να χρησιμοποιήσεις το λόγο σου"). "Το PNVD δεν συμμετείχε ποτέ σε εκλογές. Το 2006, δεν έλαβε τις 30 υπογραφές από κάθε μία από τις 19 ολλανδικές εκλογικές περιφέρειες που χρειάζονταν για κατέβουν στις εκλογές του 2006. Από τις 14 Μαρτίου 2010, το κόμμα δεν υπάρχει πλέον.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: