Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

“And don't forget son, there is someone up above...”

"Και μην ξεχάσεις γιε μου, ότι υπάρχει Κάποιος εκεί ψηλά..." 
 Στίχος από το πολυαγαπημένο ‘Simple Man’ των Lynyrd Skynyrd, οι οποίοι, στις 18 Ιουνίου, στο γήπεδο Baseball στο Ελληνικό, δεν έπαψαν να δείχνουν με το δάχτυλό τους ψηλά. Όχι τον αττικό ουρανό, αλλά πιο πάνω από αυτόν…. Και μαζί τους παράσερναν και πολλούς που έχουν συνηθίσει στις rock συναυλίες να κάνουν το γνωστό σύμβολο με τα κέρατα (horns ή corna - βλ. σχετικό άρθρο εδώ), να δείχνουν κι αυτοί ψηλά. Μήπως τα 'παιδιά' από το Jacksonville μας έλεγαν κάτι;
Ο Νότος άλλωστε, δεν έπαψε ποτέ να μιλάει για Θεό. Και για αυτό κάθεται στο στομάχι του ιερατείου του 'political correct' και του κάθε Ομπάμα. Το τελευταίο άλμπουμ των Skynyrd άλλωστε είναι το ‘God & Guns’, τίτλος που παρεμπιπτόντως, εκφράζει απόλυτα τον ΚΟ..

Ο χώρος της συναυλίας ήταν γεμάτος. Και υπήρχε η ανάλογη συγκίνηση για το όνομα του θρυλικού συγκροτήματος, του ‘βασιλιά’ του southern rock, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Johnny Van Zant ήταν πολύ ζεστός με το κοινό, και καλωσόρισε τους περίπου 8.000 θαυμαστές των Skynyrd και του southern rock με ένα «Χέλλλοοουυυ Αθενς», με τη γνωστή μακρόσυρτη νότια προφορά. Κάποια στιγμή πήρε και μια ελληνική σημαία (που κάποιοι μη "πολιτικά ορθοί" φρόντισαν να φέρουν μαζί) και την φόρεσε με σεβασμό. Απίθανη σκηνή. Κάποια άλλη στιγμή ρώτησε τον κόσμο αν θέλει να ξαναέρθουν οι Skynyrd στην Ελλάδα. Ξέρετε την απάντηση.
Σημαίες του Νότου ανέμιζαν συνεχώς. Όνειρο! Η ένδοξη σημαία ήταν παντού. Σε μπλούζες, σε μπαντάνες, σε μηχανές! Το Jacksonville και η Alabama ήταν εκεί! Όλα θύμιζαν Νότο! Εκτός από τα... κλασσικά σουβλάκια που ήταν απέξω και σε προσγείωναν στην πραγματικότητα.
Οι Lynyrd Skynyrd σήμερα είναι: Gary Rossington (το μοναδικό εν ζωή μέλος των πρώτων Skynyrd), Rickey Medlocke (με ινδιάνικο αίμα!), Johnny Van Zant (ο αδελφός του Ronnie Van Zant), Michael Cartellone, Mark Matejka, Peter Keys και Johnny Colt.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν: Working For MCA, I Ain’t The One, Skynyrd Nation, What’s Your Name, Down South Jukin’, That Smell, Saturday Night Special, I Know A Little, Simple Man, Gimme Back My Bullets, Whiskey Rock-a-Roller, The Needle And The Spoon, Tuesday’s Gone, Gimme Three Steps, Call Me The Breeze, Sweet Home Alabama και Freebird.
Το "κερασάκι στην τούρτα" ήταν όταν με το κλείσιμο της συναυλίας ακούστηκε το "God's Gonna Cut You Down" του μεγάλου Johnny Cash (δες σχετικό άρθρο εδώ).


“Cause I'm as free as a bird now, and this bird you can not change…”

Δείτε μερικά βίντεο από τη συναυλία που ανέβηκαν στο youtube, και πρώτα την υποδοχή από χαρλεάδες! 



Working For MCA


What’s Your Name


That Smell


Simple Man


Tuesday’s Gone



Gimme Three Steps


Sweet Home Alabama


Freebird

 
KOKKINOΣ - southern to the bone - ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: