Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Είπε «Μισώ τους λευκούς» και επιτέθηκε σε ανάπηρη ηλικιωμένη γυναίκα


Ένας άνδρας συνελήφθη στο Μοντέστο της Καλιφόρνιας, με την κατηγορία ότι διέπραξε «έγκλημα μίσους» γρονθοκοπώντας στο πρόσωπο μια 69χρονη ανάπηρη γυναίκα που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι και λέγοντας ότι μισούσε τους λευκούς ανθρώπους.

Στις 11:20 π.μ. της Τρίτης, η αστυνομία του Μοντέστο κλήθηκε στο οικοδομικό τετράγωνο 1600 του Coffee Road για μια αναφερόμενη επίθεση.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μια γυναίκα σε μηχανοκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο κοντά σε μια στάση λεωφορείου με το μάτι της μαύρο και μικρές πληγές στο πρόσωπό της. Τα γυαλιά της είχαν σπάσει.

Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι ενώ περίμενε για το λεωφορείο Express, την πλησίασε ο 29χρονος Nicholas Velasquez, κάτοικος του Modesto.

Η αστυνομία είπε ότι ο Velasquez την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο χωρίς να υπάρχει καμία πρόκληση.

Η αστυνομία είπε ότι ο ίδιος έφυγε λέγοντας, «μισώ τους λευκούς ανθρώπους» ("I hate white people").

(Σχ. ΚΟ: Για όσους δεν ξέρουν, στις ΗΠΑ ως «λευκοί» δεν χαρακτηρίζονται, αλλά ούτε αυτοχαρακτηρίζονται οι Λατίνοι (ισπανόφωνοι). Παρόλα αυτά ο Λατίνος George Zimmerman που πυροβόλησε και σκότωσε τον μαύρο Travyon Martin, χαρακτηρίστηκε ως «λευκός» και έδωσε αφορμή να ξεσπάσει ένα κύμα βίαιων αντιλευκών ρατσιστικών επιθέσεων από νεαρούς Αφρο-Αμερικάνους που ζητούσαν «εκδίκηση». Βλέπε: ΗΠΑ: Τα γνωστά στερεότυπα πίσω από τον θάνατο του Trayvon Martin και ΗΠΑ: Αναίτια επίθεση σε 78χρονο. «Σκοτώστε τον λευκό»! και ΗΠΑ: Για τους δύο λευκούς, εν ψυχρώ, δολοφονημένους νεαρούς, ο Ομπάμα δεν είχε κάποια δήλωση «συμπάθειας»…)

Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και βρήκε τον Velasquez στην Scenic Drive κοντά στο Coffee Road. Συνελήφθη και κρατείται στη φυλακή Stanislaus County Jail με την κατηγορία κακοποίησης ηλικιωμένου και εγκλήματος μίσους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

A, εντάξει.
Εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.
Τις γριές και τους γέρους τους σαπίζουν στο ξύλο (και) λευκοί. Εισαγόμενοι, βέβαια.