Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μαρίν Λεπέν: «Εύχομαι να καταρρεύσει η ΕΕ»


Συνέντευξη της προέδρου του Εθνικού Μετώπου στο αυστριακό COURIER. Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πριν από 17 μήνες η 43χρονη Marine Le Pen, κληρονόμησε την προεδρία του Εθνικού Μετώπου από τον πατέρα της Ζαν-Μαρί. Στις προεδρικές εκλογές, έλαβε σχεδόν το 18 τοις εκατό των ψήφων. Τώρα αγωνίζεται στην εκλογική περιφέρεια Hénin στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας για μια θέση στο Κοινοβούλιο.

COURIER: Έχετε πει ότι έχετε σχέσεις με τον ηγέτη του αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), Heinz-Christian Strache. Είναι ακόμα καλές;

Marine Le Pen: Φυσικά. Θα συναντηθούμε ξανά σύντομα. Έχουμε άριστες σχέσεις με το FPÖ.

COURIER: Είχατε προσκληθεί από τον Strache στον χορό «ακροδεξιών αδελφοτήτων» (βλ. σχετικό άρθρο ΚΟ εδώ). Το έχετε  μετανιώσει;

Marine Le Pen: Βλέπω μια δαιμονοποίηση της Αυστρίας να βρίσκεται σε εξέλιξη. Από εδώ ήταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας εναντίον του Χίτλερ.

………….

Marine Le Pen: Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Οι τροτσκιστές και οι σταλινικοί εδώ και δεκαετίες, χαρακτηρίζουν «Ναζί» όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί τους. Πήγα στο χορό μετά από πρόσκληση του κ. Strache και θα το ξανακάνω.

………

Marine Le Pen: Είμαι η πιο «ΕΕφοβική» από οποιονδήποτε άλλο.

COURIER: Μήπως εγώ δεν καταλαβαίνω; Συμμετέχετε στο κοινοβούλιο της ΕΕ και θέλετε την διάλυση της Ένωσης;

Marine Le Pen: Ναι, πολύ σωστά. Εύχομαι την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που θα επιτρέψει την δημιουργία της Ευρώπης των Εθνών.

COURIER: Αλλά η στάση του συντρόφου σας, του κ. Strache δεν είναι αυτή. Δεν τον έχω ακούσει να λέει ότι θα ήθελε την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Marine Le Pen: Αλλά ο κ. Strache θέλει να αλλάξει την Ένωση. Θέλει να επιστρέψει σε μια Ευρώπη των Εθνών - ή δεν είναι έτσι; Στη συνέχεια, πρέπει να αναρωτηθούμε εάν το σύστημα αυτό μπορεί να μεταρρυθμιστεί. Να γίνει μια Ευρώπη που ουσιαστικά τον κυρίαρχο ρόλο θα έχει το κάθε κράτος, να μετατραπεί σε μια Ευρώπη των εθνών; Δε νομίζω. Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορούσε να αναμορφωθεί. Πιστεύω λοιπόν ότι το σύστημα πρέπει να καταρρεύσει πριν γίνει κάτι νέο. Μαζί με το ευρώ θα καταρρεύσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

COURIER: Θέλετε να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση στην Ευρώπη, όπως ήταν πριν την ΕΟΚ;

Marine Le Pen: Να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη των εθνών, όπου θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των εθνών. Όπως με την Airbus (κοινοπραξία αεροσκαφών) και το Ariane (το διαστημικό πρόγραμμα). Μια Ευρώπη της συνεργασίας, μιας Ευρώπης που θα υπάρχει μια συμφωνία ελεύθερων και δημοκρατικών εθνών, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα.

COURIER: Σκεφτείτε το περιβάλλον: Όπως μπορείτε να δείτε, τα προβλήματα δεν σταματούν στα σύνορα. (Το επιχείρημα υπέρ της παγκοσμιοποίησης). Πώς αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά αν σαμποτάρετε την ΕΕ;

Marine Le Pen: Είναι απλό. Στα πλαίσια διακυβερνητικών οργανισμών. Αλλά ο κύριος εχθρός του περιβάλλοντος είναι το παγκοσμιοποιημένο, υπερ-φιλελεύθερο σύστημα ελεύθερου εμπορίου. Η αυθεντική οικολογία είναι να παράγεις σε τοπικό επίπεδο και να ανακυκλώνεις. Οικολογία δεν μπορεί να σημαίνει ότι μπορείς να παράγεις παπούτσια 20.000 χιλιόμετρα μακριά, και να γεμίζεις απορρίμματα στις φτωχότερες χώρες της Αφρικής.

……….
 
Marine Le Pen: Όσο οι ΗΠΑ και η Κίνα μας στέλνουν στην κόλαση, οι προσπάθειές μας θα παραμείνουν γελοίες. Θα κάνω επομένως μια έξυπνη άμυνα των συνόρων. Να μπορούμε αύριο να πούμε στην Κίνα, ότι όσο περισσότερο αυξάνετε την κοινωνική και την περιβαλλοντική σας προστασία, τόσο περισσότερο θα μπορούμε κι εμείς να μειώσουμε τις τιμές των εισαγωγών μας.

COURIER: Αλλά, νομίζετε ότι μπορούμε συνδιαλεγόμαστε με την Κίνα σαν να είναι ένα μικρό έθνος-κράτος;

Marine Le Pen: Ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Ζισκάρ ντ 'Εστέν είχε πει σε έναν ανταποκριτή: Φανταστείτε, σε παγκόσμια κλίμακα, είμαστε μια πολύ μικρή χώρα, ένα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο άλλος απάντησε: Στην Αυστραλία, υπάρχουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι και 20 δισεκατομμύρια κουνέλια. Και δεν κυβερνούν ακόμα τα κουνέλια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

With the little help of her friends, Merkel marches on

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=461137

Ανώνυμος είπε...

Εγώ την εμπιστεύομαι την κληρονόμο του κόμματος. Οι Γάλλοι γνωρίζουν καλά να καταστρέφουν την Ευρώπη και μετά να βγαίνουν και να προσποιούνται τα θύματα και να πουλάνε ιστορίες για δήθεν αντίσταση και ηρωισμούς στους αφελείς.

Ανώνυμος είπε...

Τη δουλειά της κάνει κι αυτή. Οι Ρώσοι και οι ΗΠΑ είναι που δεν θέλουν να υπάρχει ΕΕ υπό τις κεντρικές δυνάμεις.

konion είπε...

Ὅλα αὐτά, πρωτίστως ἔγιναν γιὰ τὸν φόβο τῆς Γερμανίας καὶ ἡ Γερμανία πᾶλιν εἶναι ἡγεμὼν μὲ ἄλλο τρόπο.
Τὸ θέμα εἶναι νὰ κατανοήσουμε τὸν ἐχθρό, ἀλλιῶς θὰ πάθουμε ὅτι ἔπαθε ἡ Ε.Σ.Σ.Δ. Γιὰ μᾶς ἐςχθρὸς εἶναι ἡ Τουρκία καὶ λοιπὲς κρυφὲς ἡγεμονικὲς δυνάμεις, ποὺ τὸ παίζουν ὑπέρμαχοι τῆς ἐλευθερίας.