Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σκηνές Αποκάλυψης στην Ιαπωνία ! Τόνοι νεκρών ψαριών σε κόκκινη θάλασσα


 Η θάλασσα βάφτηκε με αίμα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μια και στην Ιαπωνία η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη, τα ψάρια βγήκαν στη στεριά και σε όλη τη πόλη υπήρχε μια έντονη δυσοσμία, οι επιστήμονες ακόμη ψάχνουν να βρουν τι φταίει για αυτό το φαινόμενο. 

Οι κάτοικοι της επαρχιακής ιαπωνικής πόλης Οχάρα, στην περιφέρεια της Σίμπα έμειναν έκπληκτοι όταν το πρωί της 3ης Ιουνίου αντίκρισαν χιλιάδες
νεκρά ψάρια που είχαν μπει στο λιμάνι ενώ τα νερά της ακτογραμής είχαν αποκτήσει ένα τρομακτικό κόκκινο χρώμα. 

Οι επιστήμονες συνέλλεξαν δείγματα νερού και νεκρών ψαριών για τις εργαστηριακές τους αναλύσεις και αποφάσισαν να μαζέψουν τα ψάρια για να τα ρίξουν σε ειδικούς χώρους υγειονομικής ταφής προκειμένου να γλιτώσουν από τη δυσοσμία αλλά και από τη τυχόν μετάδοση ασθενειών.
Οι επιστήμονες αρχικά ήταν πολύ προβληματισμένοι. Δεν μπορούσαν να αποδώσουν το φαινόμενο σε μόλυνση του ωκεανού επειδή όλα τα ψάρια ήταν σαρδέλες! Πώς είναι δυνατόν η μόλυνση να εξόντωσε μόνο ένα είδος της θαλάσσιας ζωής; 

Πριν προλάβουν να απαντήσουν αυτό το ερώτημα, ήρθε και το δεύτερο ανησυχητικό κρούσμα. Μόλις μάζεψαν με τα φορτηγά τα νεκρά ψάρια από τις ακτές η θάλασσα άρχισε... να ξεβράζει κι άλλες νεκρές σαρδέλες!

Οι ειδικοί ανησυχούν γιατί το φαινόμενο δεν μοιάζει με την περσινή κατάσταση που αντιμετώπισε η Καλιφόρνια όταν τόνοι διάφορων ψαριών ξεβράστηκαν στις ακτές επειδή μάλλον είχαν παγιδευτεί σε μέρος χωρίς οξυγόνο.  Οι κάτοικοι της πόλης Οχάρα περιμένουν τις απαντήσεις των επιστημόνων. Τρομαγμένοι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Το είδα εδώ (δες και εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: