Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο Τζορτζ Σόρος προωθεί τον έλεγχο των όπλων των Αμερικάνων πολιτών από τα Ηνωμένα Έθνη


 
ΣΧ. ΚΟ: Η οπλοφορία στις ΗΠΑ αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα, (γνωστό ως Δεύτερη Τροπολογία / Second Amendment) που αναγνωρίσθηκε και με πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (2008), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα σε οπλοφορία και οπλοκατοχή, για κυνήγι ή αυτοάμυνα, είναι αναφαίρετο για όλους τους Αμερικανούς πολίτες και όχι μόνο για τα μέλη της πολιτοφυλακής. Παρόλα αυτά σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ (στους λεγόμενους «συντηρητικούς») είναι διάχυτη η αντίληψη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να καταργήσει αυτό το δικαίωμα (όπως και άλλες ελευθερίες των πολιτών). Ο ρόλος δε του ΟΗΕ πάντα είναι ύποπτος.

Joe Wolverton, II (The New American) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τον αγώνα για τον έλεγχο των όπλων των Αμερικάνων πολιτών από τα Ηνωμένα Έθνη

Μέσω του οργανισμού του ‘Media Matters’, ο Σόρος ρίχνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την προπαγάνδα για τον έλεγχο των όπλων που προωθεί ο ΟΗΕ για να συμπέσει με τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, από 2 έως 27 Ιουλίου.

Σε ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουλίου, ο Timothy Johnson της Media  Matters  περιγράφει την ιδέα ότι μπορεί τα Ηνωμένα Έθνη να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν το δικαίωμα των Αμερικανών να κρατούν και να φέρουν όπλα "γελοία".

Ο Johnson προχωράει ισχυριζόμενος ότι η παράγραφος Συνθήκης του ΟΗΕ για το εμπόριο όπλων (ATT), αναφέρεται στο «περιορισμό του παράνομου εμπορίου όπλων» και ως εκ τούτου στην πάταξη εκείνων που χρησιμοποιούν τα όπλα αυτά για να αρνηθούν στους άλλους "ανθρώπινα δικαιώματα".

Στη συνέχεια διαβεβαιώνει τους πολίτες που ανησυχούν για την πιθανή εξάλειψη των δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται στη Δεύτερη Τροποποίηση του Συντάγματος ότι  δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τη συνθήκη ελέγχου των όπλων του ΟΗΕ.

Ανώτατοι αξιωματούχοι από τα Ηνωμένα Έθνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και άλλοι υψηλού προφίλ υποστηρικτές έχουν επανειλημμένα και με σαφήνεια πει ότι η συνθήκη δεν έχει ως στόχο να περιορίσει «την ελευθερία της κατοχής» ενός όπλου. Πράγματι, το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με τη Συνθήκη καθιστά σαφές ότι οι χώρες "αποκλειστικά" θα διατηρούν το δικαίωμα εντός των συνόρων τους να «ρυθμίζουν τις εσωτερικές μεταφορές όπλων και την εθνική ιδιοκτησία, μέσω, μεταξύ άλλων, των εθνικών συνταγματικών προστασιών για την ιδιωτική ιδιοκτησία».

Συνταγματολόγοι, θα παρατηρούσαν εδώ δύο κόκκινες σημαίες να προβάλουν από την επιλογή των λέξεων του Media Matters.

Πρώτον, χρειάζεται να μην υπάρχουν εισαγωγικά γύρω από την φράση ελευθερία για την αγορά ενός όπλου. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να απολαμβάνουν το απόλυτο δικαίωμα να φέρουν όπλα και δεν είναι αυτό κάποια απαρχαιωμένη ιδέα ή κάποιο μυθικό πλάσμα -σαν τον μονόκερο που απαιτεί ειδική μεταχείριση. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν καλά ότι μια άοπλη μάζα πολιτών είναι πιο εύκολο να υποταγεί και θα αντισταθούν δικαίως σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για περικοπή του δικαιώματος αυτού.

Δεύτερον, οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών δεν χρειάζονται την άδεια των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση του "αποκλειστικού" δικαιώματός τους να κατέχουν όπλο. Το δικαίωμα αυτό, όπως και όλα τα άλλα που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων, προέρχεται από τον Θεό, όχι τον άνθρωπο, και δεν μπορεί ούτε να δοθεί ούτε να αφαιρεθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Απτόητος, όμως, ο Σόρος θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα φερέφωνά του για να προωθήσει την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της σταδιακής κατάργησης του Συντάγματος των ΗΠΑ και της εθνικής τους κυριαρχίας που αυτό προστατεύει.

Το τρέχον σχέδιο της ATT παραγγέλνει οι κυβερνήσεις των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών να αναφέρουν την έγκριση κάθε σύμβασης πώλησης όπλων σε κάθε χώρα όπου υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος σοβαρής παραβίασης» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενώ ο λόγος της μείωσης της κατάχρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αξιέπαινος, τα μέσα για να επιτευχθεί αυτή δεν μπορεί να περιλαμβάνουν νόμιμα την απαίτηση ότι το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να ζητήσει την άδεια από τα αφεντικά των Ηνωμένων Εθνών πριν περάσει ένα νόμο, μεταξύ των οποίων έναν που θα επιτρέπει την πώληση όπλων σε άλλη χώρα. Αυτή είναι μια άμεση επίθεση στην αμερικανική νομοθετική κυριαρχία, και μια έμμεση επίθεση στην κυριαρχία του αμερικανικού λαού που εκλέγουν τα μέλη του Κογκρέσου που  ψηφίζουν επί των μέτρων αυτών.

Στο κείμενο της ATT, τα Ηνωμένα Έθνη απαιτούν ειδικά την ύπαρξη ενός νομικά δεσμευτικού μέσου που θα επιβάλλει τα διεθνή πρότυπα για την ιδιοκτησία, το εμπόριο, και τη μεταφορά των όπλων.

Σε ένα άλλο τμήμα η ATT περιλαμβάνει «ελέγχους για μια συνολική λίστα οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μικρών όπλων και του ελαφρού οπλισμού». Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι αυτοί οι έλεγχοι διατυπώνονται άνετα όταν μιλάμε για «ανθρώπινα δικαιώματα» και το τέλος αναίτιων φόνων από αδίστακτα καθεστώτα.

Προκειμένου να μην τις πει κανείς "υβριστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων," οι Ηνωμένες Πολιτείες (μαζί με όλα τα κράτη μέλη) έχουν λάβει εντολή από τον ΟΗΕ  να συμμορφωθούν με την ΑΤΤ. Για να εξαναγκάσει τη συμμόρφωση αυτή, η ATT εξουσιοδοτεί τον ΟΗΕ να αναγκάσει το Κογκρέσο να:

• Θεσπίσει διεθνώς συμφωνημένες απαιτήσεις αδειοδότησης για τους Αμερικανούς.

• Κατάσχει και καταστρέψει τα πυροβόλα όπλα χωρίς άδεια των Αμερικανών, επιτρέποντας ταυτόχρονα την αμερικανική κυβέρνηση να κρατήσει τα δικά της.

• Απαγορεύσει την εμπορία, την πώληση, και την ατομική ιδιοκτησία των ημι-αυτόματων όπλων.

• Δημιουργήσει και τηρήσει ένα διεθνές μητρώο που θα οργανώνει μια σφαιρική κατάσχεση όπλων στην Αμερική.

Σε αυτό το σημείο, το 2011, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δήλωσε "ότι ο αφοπλισμός, ο έλεγχος των εξοπλισμών και η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων είναι απαραίτητη." Με άλλα λόγια, εάν η παγκόσμια ειρήνη, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο αφοπλισμός των βίαιων καθεστώτων θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της κατάσχεσης των προσωπικών πυροβόλων όπλων, τότε ας είναι.

Μην πλανηθείτε, όμως, ο Σόρος και οι συνάδελφοί του οπαδοί της παγκοσμιοποίησης που θέλουν να είναι ελεγκτές όπλων, δεν έχουν στο μυαλό τους (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) μια πορεία κυανόκρανων στρατιωτών του ΟΗΕ, στα σπίτια των Αμερικανών με τις διαταγές να κατάσχουν τα όπλα και τα πυρομαχικά τους. Αντίθετα, μέσα από το πέρασμα των δεσμευτικών διεθνών συνθηκών και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, θα αναγκάσουν τις εθνικές κυβερνήσεις του κόσμου να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους.

Δυστυχώς, οι αξιωματούχοι της δικής μας ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ομπάμα, πιέζουν το Κογκρέσο να υπογράψει αυτή τη συνθήκη.

 Η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα συνεργάζεται με τον ΟΗΕ για να πείσει το Κογκρέσο να συναινέσει στην ΑΤΤ.

Η Κλίντον έχει προωθήσει τη συνθήκη ως "ευκαιρία για την προώθηση των ίδιων υψηλών προδιαγραφών για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι αρμόδιοι εξαγωγείς όπλων έχουν ήδη έχουν πάρει θέση υπέρ του  να εξασφαλιστεί ότι μεταφέρονται όπλα για νόμιμους σκοπούς."

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πεδίο εφαρμογής αυτών των «νόμιμων σκοπών» θα καθοριστεί από τον Σόρος, την Κλίντον, τον Ομπάμα, και το υπόλοιπο της συμμορίας των παγκοσμιοποητών που έχουν πολλά να φοβηθούν από ένοπλους και μορφωμένους πολίτες.

Προς το παρόν, η αντίσταση στην επικύρωση μιας τέτοιας συνθήκης είναι ισχυρή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον περασμένο Ιούλιο ο γερουσιαστής Jerry Moran (R-Kan.) και άλλοι 44 γερουσιαστές απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα και την υπουργό Κλίντον, ενθαρρύνοντάς τους να σταματήσουν να πιέζουν για τη την αποδοχή των συνθηκών ελέγχου των όπλων από τα Ηνωμένα Έθνη. Στην επιστολή, ο Moran έγραψε:

"Η κυριαρχίας της χώρας μας και τα συνταγματικά δικαιώματα των αμερικανών πολιτών δεν πρέπει να παραβιάζονται από τα Ηνωμένα Έθνη. Σήμερα, η Σύγκλητος στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Ομπάμα: μια Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων που να μην προστατεύει τα δικαιώματα κυριότητας μη πολεμικών πυροβόλων όπλων θα αποτύχει στη Γερουσία. Οι ένοπλες ελευθερίες μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες".

Ο George Soros, μέσω ανακοινώσεων από τη Media Matters Media, υπόσχεται ότι «στις ΗΠΑ οι ιδιοκτήτες όπλων δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν» από την ATT ή από παρόμοιες συμφωνίες του ΟΗΕ για τον περιορισμό της παραγωγής, μεταφοράς και κατοχής πυροβόλων όπλων. Ο μόνος στόχος των παγκοσμιοποιητών, όπως υποστηρίζουν, είναι «η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Για εκείνους των οποίων οι φόβοι καταπραΰνονται από τέτοια ευγενικά λόγια, τους θυμίζουμε το γνωστό σχόλιο του Βενιαμίν Φραγκλίνου (Benjamin Franklin) σε μια επιστολή που έγραψε το 1755: «Αυτοί που θα παραδώσουν την ουσιώδη ελευθερία τους, για να αγοράσουν μια μικρή προσωρινή ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια» (“Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety”).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=KYnloPviNBM&feature=colike

Αξιζει να αναρτηθει.

Ανώνυμος είπε...

Προωθείται παγκοσμίως και είναι άλλο ένα μέτρο ΣΚΛΑΒΙΑΣ των ελευθέρων ανθρώπων. Η νόμιμη οπλοφορία, στις πολιτισμένες κοινωνίες είναι εποικοδομητική, χτίζει ευθύνη, ήθος και πατριωτισμό... και αυτά είναι που δεν τους αρέσουν... συγχαρητήρια για την είδηση...στο προδοτικό μας κράτος δυστυχώς τα όπλά είναι συνυφασμένα με το έγκλημα ενώ πριν λίγα χρόνια, ήταν με την ελευθερία και την τιμή... "ου κατισχύνω όπλα τα ιερά"...

Ανώνυμος είπε...

Με σοκαρει η φωτογραφια του Ευαγγελιου της Καινης εντολης , της Αγαπης , με το περιστροφο και την Αμερικανικη σημαια.
Και εξηγουμαι ...
Αν εικονιζοταν ενα πολεμικο οπλο θα το καταλαβαινα υπο την εννοια οτι οφειλει ενα χριστιανος να υπερασπιζεται την πατριδα του.Ομως το περιστροφο ειναι το κολτ του συγχρονου καου-μποη , που περιφερεται ψαχνοντας να βρει τον διαβολο του.
Η Αμερικη βαρυνεται με εγκληματα πολεμου και ιμπεριαλιστικης βιας, ωστε η σημαια της εχει τοση σχεση με το Ευαγγελιο οση και με το ...Κορανιο.

Δεν ειμαι εκ προοιμιου κατα της οπλοφοριας {δηλωμενης επακριβως στο κρατος} μεσα στο σπιτι μας για λογους αυτοαμυνας σε περιπτωση εισβολης ενος εγκληματια .
Αλλα δεν επιτρεπεται τα σπιτια να μετατρεπονται σε μπαρουταποθηκες και οπλαποθηκες με δεκαδες δολοφονικοτατα αυτοματα πολυβολα.Διοτι αυτο συμβαινει στις ΗΠΑ.
Σε λιγο θα διεκδικησουν καποιοι Αμερικανοι να κατεχουν και χημικα η βιολογικα οπλα ...

Αχιλλεας Πατροκλος.