Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Έξω ο «Θεός» και η «πατρίδα» από τον όρκο που δίνουν οι προσκοπίνες


Σχ. ΚΟ: «Θεός» και «Πατρίδα»: Επισήμως οι ultra μη ‘πολιτικά ορθές’ λέξεις διεθνώς. Αν θες να σπάσεις τα νεύρα του ιερατείου της Νέας Τάξης φώναξέ τες με όλη σου τη δύναμη (και μέσα από την καρδιά!)

Οι Προσκοπίνες (Οδηγοί) των ΗΠΑ αντιμετώπισαν μια τέτοια διαμάχη που πηγάζει από μία αριστερίστικη κλίση και μια συνεχιζόμενη συζήτηση περί διαχωρισμού του Σώματος από τις θρησκευτικές του ρίζες. Το 1993, η ομάδα επέτρεψε μια "μεγαλύτερη ευελιξία" στην χρήση της λέξης "Θεός", επιτρέποντας σε κορίτσια που δεν πίστευαν στην χριστιανική κοσμοθεωρία να αντικαταστήσουν τη λέξη με κάτι που έμοιαζε περισσότερο με προσωπική τοποθέτηση. Τώρα, φαίνεται ότι οι Οδηγοί της Αυστραλίας, ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Η απόφαση να αφαιρεθούν οι αναφορές τόσο για τον Θεό όσο και για τη βασίλισσα έρχεται την ώρα που η οργάνωση φαίνεται να βιώνει μια σημαντική μείωση του αριθμού μελών. Η International Herald Tribune, σε δημοσίευμα των New York Times, λέει:

Εκατομμύρια έδειξαν το σεβασμό τους φέτος στη βασίλισσα Ελισάβετ Β 'κατά τη διάρκεια του Diamond Jubilee της, για τη συμπλήρωση 60 ετών στο θρόνο. Όμως μια ομάδα νεαρών υποτελών στο στέμμα, οι Οδηγοί της Αυστραλίας, έχουν διαγράψει τώρα τη βασίλισσα από τον όρκο τους, μαζί με μια αναφορά στον Θεό. [...]

Οι «Οδηγίνες», (Girl Guides), το γυναικείο κομμάτι των Προσκόπων, έχουν 10 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Ιδρύθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία το 1910, και έχουν περίπου 28.000 μέλη στην Αυστραλία, όταν κάποτε ήταν 80.000.

Με τη διαγραφή του Θεού και της βασίλισσα, οι Οδηγοί ελπίζουν "τις δουν ως ένα πιο πολυσυλλεκτικό και μοντέρνο οργανισμό που πολλά κορίτσια θα ήθελαν να ενωθούν μαζί μας", δήλωσε η Belinda Allen, διευθύντρια του Girl Guides Australia.

Πριν από την αλλαγή, ο όρκος που έδιναν τα κορίτσια ήταν για πολλούς φορείς. Ο όρκος έλεγε : "ορκίζομαι να κάνω το καθήκον μου στο Θεό, να υπηρετώ τη βασίλισσα και τη πατρίδα μου." Ο νέος όρκος, όμως, παίρνει μια διαφορετική προσέγγιση, καθώς θα λέει "υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο, να είμαι αληθινή στον εαυτό μου και να αναπτύξω τις πεποιθήσεις μου, να υπηρετήσω την κοινότητά μου και την Αυστραλία, και να ζήσω με το Νόμο των Οδηγών".

Αυτή η πιο «γενική» υπόσχεση δημιουργεί σάλο μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι είναι απαράδεκτο να αφαιρείται ο "Θεός" και η βασίλισσα. Οι άθεοι φυσικά, την υποστηρίζουν λέγοντας ότι ήταν μια «βιώσιμη απόφαση» με βάση την τεράστια ανάγκη για "εκσυγχρονισμό".

Δείτε το βίντεο από το ABC News:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: