Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ρουπακιώτης: Αδεια σε κρατούμενους μόνο με βραχιολάκια


Η είδηση από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Σκέψεις για αποσυμφόρηση των φυλακών

Την δύσκολη κατάσταση στις ελληνικές φυλακές λόγω μείωσης των δαπανών επικαλέστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, το θέμα είναι σύνθετο λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας και του μεταναστευτικού ρεύματος ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για παρακολούθηση των κρατουμένων κατά την άδειά τους με βραχιολάκι ή με μηχάνημα γεωεντοπισμού και για κοινωφελή εργασία ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.

Για το θέμα αυτό ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε την σημασία του ανοίγματος των αγροτικών φυλακών.

Αναφορικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, υπογράμμισε ότι η παλιά μορφή της με οριζόντια εφαρμογή απέτυχε παταγωδώς καθώς ούτε μειώθηκαν οι δαπάνες, ούτε έφυγε μεγάλος αριθμός εργαζομένων την ώρα που πολλοί επανήλθαν στην εργασία τους με ασφαλιστικά μέτρα.

Για την μείωση των μισθών των δικαστικών επισήμανε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας καθώς κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται αλλά σημείωσε ότι στους δικαστές η μείωση στις αποδοχές τους έχει ήδη φθάσει στο 38%.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινησε το εμμεσο τσιπαρισμα για οποιον αρνειται να δει και να καταλαβει το που μας οδηγουν.

Ανώνυμος είπε...

Τι να τα κάνεις τα βραχιόλια όταν δεν υπάρχει κοινή λογική και δίνονται άδειες σε βαρυποινίτες οι οποίοι δεν γύρισαν σε προηγούμενες άδειες και συνελήφθησαν αργότερα.
Και τελικά οι νομοταγείς οι απέξω δε φτάνει που πληρώνουμε αυτούς που τα φάγανε με τον Πάγκαλο θα πληρώνουμε και τις...διακοπές των ποινικών.