Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Ύποπτος» όποιος δεν είναι στο Facebook, λένε εργοδότες και ψυχολόγοι


Σχ. ΚΟ: Σκούρα τα πράγματα για τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ που δεν έχει Facebook...

Το Facebook έχει γίνει μια τόσο μεγάλη δύναμη στη σύγχρονη κοινωνία που όλο και περισσότεροι εργοδότες, και μάλιστα ορισμένοι ψυχολόγοι, πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που δεν είναι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι «ύποπτοι».

Το γερμανικό περιοδικό Der Taggspiegel προχώρησε τόσο πολύ ώστε να επισημάνει ότι ο υπεύθυνος της σφαγής σε κινηματογράφο του Κολοράντο, Τζέιμς Χολμς και ο Νορβηγός μαζικός δολοφόνος Άντερς Μπρέιβικ έχουν κοινό το ότι δεν είχαν προφίλ στο Facebook!

Σε ένα πιο απτό επίπεδο, το Forbes.com αναφέρει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν δουλειά σε άνεργους, γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικές για τους νέους υποψηφίους που ζητούν εργασία, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν facebook.

Η κοινή ανησυχία των αφεντικών είναι ότι η έλλειψη λογαριασμού στο Facebook θα μπορούσε να σημάνει ότι ο λογαριασμός του αιτούντος εργασία θα μπορούσε να είναι τόσο γεμάτος από κόκκινες σημαίες, ώστε τελικά να διαγραφεί.

Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας νέων τεχνολογίας Slate.com Farhad Manjoo έγραψε σε μια στήλη συμβουλών ότι οι νέοι δεν πρέπει να κλείνουν ραντεβού με κάποιον που δεν είναι στο Facebook.

«Εάν είστε μιας ορισμένης ηλικίας και συναντήσετε κάποιον που είναι έτοιμος να πάει στο κρεβάτι μαζί σας, και το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει σελίδα στο Facebook, μπορεί να σας δώσει ένα ψεύτικο όνομα. Θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος κόκκινη σημαία», λέει.

Το Manjoo επισημαίνει ότι τις αποφάσεις αυτές δεν ισχύουν για τα ηλικιωμένα άτομα που ήταν στην παραγωγική ηλικία πριν τα social media γίνουν ευρέως διαδεδομένα.

Η ιστοσελίδα Slashdot συνόψισε την ιστορία του Der Taggspiegel για την κοινωνική δικτύωση ως εξής: «δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook; Θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι ότι είστε ένας μαζικός δολοφόνος».

Στην φωτογραφία: Ο «μοναχικός» Τζέιμς Χολμς, ο δολοφόνος – «τζόκερ» του κινηματογράφου στο Κολοράντο, δεν φαίνεται να είχε φίλους και δεν είχε σελίδα στο Facebook

Επισημαίνει ότι ο Χολμς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 12 ατόμων και ενός αγέννητου παιδιού και τον τραυματισμό άλλων 58 σε ένα κινηματογράφο στην Aurora του Κολοράντο, και ο Breivik, που δολοφόνησε 77 άτομα με παγιδευμένο αυτοκίνητο και μαζικούς πυροβολισμούς, δεν χρησιμοποιούσαν το Facebook και είχαν αφήσει ελάχιστα διαδικτυακά ίχνη.

Ο Breivik χρησιμοποιούσε το MySpace και ο Holmes ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ιστοσελίδα «γνωριμιών» 'Adult Friend Finder'.

Ο ψυχολόγος Christopher Moeller δήλωσε στο περιοδικό ότι η χρήση του Facebook έχει γίνει ένα σημάδι ύπαρξης ενός υγιούς κοινωνικού δικτύου.

Οι ψυχολόγοι έχουν επισημάνει ότι ο Χολμς, μαζί με αρκετούς μαζικούς δολοφόνους, δεν διέθεταν κανένα πραγματικό φίλο.

Και οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι: Είναι «ύποπτο» αν δεν είναι κάποιος στο Facebook, που έχει γίνει τόσο φυσιολογικό στους νεαρούς ενήλικες, και είναι ένα σημάδι ότι είναι ανώμαλος και δυσλειτουργικός, ή ακόμη και επικίνδυνος.
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειραζει, εμεις η μειοψηφια ας ειμαστε επικινδυνοι. Η πλειοψηφια που ειναι οι ακινδυνοι.... μας εφεραν εδω που ειμαστε! Παιδια συνεχιστε τα τουιτς και τα φεισμπουκ και η τυχη σας δουλευει!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ,ούτε εγώ έχω και μάλιστα συνειδητά. Ούτε MySpace,LinkedIn ή άλλα. Μήπως να έκανες ένα...poll μεταξύ των αναγνωστών σου. Έχω την έντυπωση ότι είμαστε όλοι κρυφοί μαζικοί δολοφόνοι.
Κατηγορητήριο "διάβαζε Κόκκινο Ουρανό και δεν είχε προφίλ στο FaceBook".Στην πυρά.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν εχω τίποτα είμαι τελείως ανώνυμος.
Μήπως να ανοίξω ένα ψεύτικο;
έτσι για ξεκάρφωμα ρε παιδάκι μου.

Πάνος.

Ανώνυμος είπε...

Πανο το ζητημα ειναι να σε βρει στο facebook ο εργοδοτης σου ή οποιος τυχον αλλος σε αναζητησει για καποιο λογο.Μουφα λογαριασμο μπορει να ανοιξει οποιοσδηποτε.

Ανώνυμος είπε...

Αν μου ζητήσει κάποιος πχ εργοδότης τό λογαριασμό αυτόν θα του δώσω, με ψευδώνυμο.
Τώρα αν σε ψάξουν η αν έχουν λόγο να σε ψάξουν μπορούν να αντιστοιχήσουν οποιονδήποτε λογαριασμό με την IP της γραμμής (περιοχής), την IP του ρούτερ, την IP της συσκευής, μπορούν να βρουν όλες τις αναρτήσεις που έχουν γίνει από αυτές τις IP και σε ποιες περιοχές κινούνταν η συσκευή.
Ο ανώνυμος έχει και μια IP που τον ακολουθεί τις μόνες IP που μπορεί να χακαρει ειναι όλες εκτός της γραμμής.
Λογαριασμοί Google, Twitter,cloud,blogs, MySpace κ.α. έχουν πλέον σχεδόν την ίδια πολιτική με τό Facebook.
Αυτές οι εταιρίες συνεργάζονται καθώς και ανταλλάσσουν στοιχεία για διασταύρωση.
Επίσης smartphones κάνουν backup επαφές και στοιχεία στον server της εταιρίας.
Οτι ψάχνεις στο Google η άλλο μηχανισμό αναζήτησης δεν ειναι κρυφό, αν ψάχνει κάποιος τι κάνει η IP σου.
Αν έχεις κάποιο κολλητό σε εταιρία δικτύωσης μπορεί να σου δώσει περιοχή της IP του ανώνυμου να βρεις αν έχει WiFi ανοιχτό, υπάρχουν καλά προγράμματα για Linux που ανοίγουν τό κωδικό του WiFi την ώρα που ειναι ανοιχτός ο υπολογιστής του ανώνυμου, οπότε μπορείς να κανείς download τον δίσκο του καθώς να του κλέψεις όλους τους κωδικούς από λογαριασμούς και από ebay, paypal.
Μην βιαστεί κανείς να πει οτι δεν γίνεται γιατί τό εχουμε δοκιμάσει (εκτός από τον κολλητό που δεν εχω) υπάρχει και άλλος τρόπος για την IP περιοχής αλλά σε εντοπίζουν.

Πάνος.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ τη γαμήσαμε!!

Ούτε εγώ έχω!!

Κλαψ...:ο(

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΩΡΑΙΑ...

ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΟΓΑΡΙΑΑΣΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ ΠΗΡΑ ΘΕΣΗ (ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ) ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΒΡΕΪΒΙΚ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΜΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΧΩ FACEBOOK ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΒΡΕΪΒΙΚ

ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΥΠΟΠΤΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΡΕΥΣΤΩΝ ΒΙΟΤΣΙΠ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΥΠΟΔΟΡΕΙΩΝ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ

ΕΓΚΕΦΑΛΟΚΡΑΝΟΣ ~ ΕΓΚΕΦΑΛΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ~ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ & ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ~ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΕΔΑΦΟΥΣ - ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ

ΕΔΩ:

http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2012/03/19/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2012-03-19_00-00.htm#plohghsh_03

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Ιούνιος πέρυσι που το πράμα αυτό απαίτησε συγκατάθεση για προσωπικά δεδομένα (αναρωτιέμαι τι να τα θέλουνε, οεο; μάλλον για το καλό μας κατά το οι γερμανοί είναι φίλοι μας) τα πήρα στο κρανίο και δεν έδωσα συγκατάθεση ενώ όλοι οι πατριωτάρες μας έσπευσαν να τα δώσουν (κι έπειτα διαμαρτύρονται για μεγάλο αδελφό κτλ). Εδώ και ένα χρόνο είμαι σαν χαμένος στο διάστημα (ώρες μπροστά στο ιντερνέτ γαρ), λυσσάω για κάνα νεό από πάρτυ σε μπιτσόμπαρα, από πιτσιρίκες που δείχνουνε τα κάλλη τους, από πατριωτικές κορώνες που και που, από αστείες κοινοποιήσεις μπουαααα! χα χα χα χα! κλείς το ψυγείο ρε κ.κα. Αποτέλεσμα μετά από ένα έτος ζωής άνευ φβ; Αναγκάζομαι να βγω περισσότερο έξω, αναγκάζομαι να κάνω περισσότερους φίλους και γνωστούς που δεν έδινα σημασία, να μιλάω περισσότερο στους δημόσιους χώρους, να μαθαιίνω νέα με προσωπική επαφή, να μη είμαι πια ακοινώνητος, να ασχολούμαι με δουλειές έξω, παιδιά είναι μια καινούρια ζωή που αξίζει, σας το συνιστώ με χίλια, κόψτε το το καταραμένο!