Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΡΑΝ: Ελεύθερος μετά από 3 χρόνια ο Ιρανός πάστορας που είχε καταδικασθεί σε θάνατο



Ο Ιρανός χριστιανός πάστορας που είχε καταδικασθεί σε θάνατο δια απαγχονισμού επειδή αρνήθηκε να αποκηρύξει την χριστιανική του πίστη, αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο ύστερα από τρία χρόνια φυλακή.

Ο 32χρονος Youcef Nadarkhani, είχε φυλακιστεί στο Ιράν το 2009 με την κατηγορία της «αποστασίας» μετά τη μεταστροφή του στο χριστιανισμό. Η κατηγορία του μετατράπηκε στην ελαφρύτερη, αυτή του «ευαγγελισμού σε μουσουλμάνους», που έχει τριετή ποινή, την οποία όμως είχε ήδη εκτίσει και έτσι αφέθηκε ελεύθερος, όπως αναφέρει το Fox News.

Διάβασε σχετικά:
«Σήμερα οι πηγές μας στο Ιράν ανέφεραν ότι ο πάστορας Youcef κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της «αποστασίας» και απελευθερώθηκε από τη φυλακή. Μετά από τρία σχεδόν χρόνια, θα ξαναβρεθεί με την οικογένειά του», λέει ο Jordan Sekulow, διευθυντής του με έδρα την Washington, Αμερικάνικου Κέντρου για το Νόμο και τη Δικαιοσύνη (ACLJ) στο Fox News.

«Η ιστορία του πάστορα Youcef είναι ένα παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι μπορούν ενώνοντας τις δυνάμεις τους να εξασφαλίσουν ότι μπορεί να υπηρετηθεί η δικαιοσύνη και να διατηρηθεί η ελευθερία», είπε ο Sekulow.

"Η διεθνής προσοχή σε αυτό το θέμα έσωσε τη ζωή αυτού του ανθρώπου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκείας περιλαμβάνει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε στο Fox News η  νομική σύμβουλος του ACLJ, Tiffany Barrans.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: