Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έρχεται «αντιρατσιστικός νόμος» στο ποδόσφαιρο.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA), Gordon Taylor, λέει ότι η Ένωση ζητάει οι ρατσιστικές ύβρεις να θεωρηθούν ως σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά στις συμβάσεις ενός παίκτη, καθιστώντας το ένα δυνητικό αδίκημα.

Το σχέδιο δράσης έξι σημείων του Taylor καλεί για:

1. Επιτάχυνση της διαδικασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών ύβρεων που αναφέρονται, με στενή παρακολούθηση για τυχόν επεισόδια.

2. Εξέταση για επιβολή αυστηρότερων ποινών για ρατσιστικές ύβρεις και να περιληφθεί ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ισότητα που θα συμμετέχουν φταίχτες και σύλλογοι.

3. Μια αγγλική μορφή του «κανόνα Ρούνεϊ»* - που εισήγαγε η NFL στην Αμερική το 2003 - για να βεβαιωθεί ότι ειδικευμένοι μαύροι προπονητές θα είναι στις λίστες των συνεντεύξεων για τις κενές θέσεις εργασίας.

4. Το ποσοστό των μαύρων προπονητών και διευθυντών να παρακολουθείται και κάθε ανισότητα ή πρόοδος να υπογραμμίζεται.

5. Κάθε φυλετική κακομεταχείριση πρέπει να θεωρείται μια σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά στα συμβόλαια παικτών και προπονητών (και ως εκ τούτου ένα δυνητικό αδίκημα).

6. Να προσεχθούν και άλλα θέματα ισότητας, όπως σε φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, αναπηρία, αντισημιτισμό, ισλαμοφοβία και Ασιάτες στο ποδόσφαιρο.

*Δεν πρόκειται για τον γνωστό Γουέιν Ρούνεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά για τον Νταν Ρούνεϊ, (Dan Rooney), τον πρόεδρο της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Πίτσμπουργκ Στίλερς, με πρωτοβουλία του οποίου εισήχθη στο NFL ο κανονισμός. Σύμφωνα με τον Rooney Rule, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να περνούν από συνέντευξη τους μαύρους τεχνικούς και γενικά τους προπονητές που προέρχονται από μειονότητες, καταρτίζοντας λίστες από υποψήφιους στις οποίες υποχρεωτικά πρέπει να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον ένας μαύρος. Μετά την εφαρμογή του, οι 7 από τους 32 προπονητές του NFL είναι μαύροι, ενώ πριν ήταν μόνο ένας.

Ο Taylor, έκανε, επίσης, έκκληση για ενότητα, με μερικούς παίκτες, με επικεφαλής τον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ, που σκέφτεται να σχηματίσει μια αποσχισθείσα οργάνωση για τους μαύρους παίκτες.

Είπε: «Αν θέλουν την δική τους ξεχωριστή ομάδα, με την οποία αισθάνονται ότι μπορούν να επηρεάσουν περισσότερο από όλους την PFA ως ένωση μαζί, θα ήθελα να πω ότι είναι σοβαρά λάθος.

«Αν δεν είμαστε προσεκτικοί αυτό θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Θα γυρίσει πίσω όχι μονό το παιχνίδι, αλλά και την αντι-ρατσιστική πρωτοβουλία ».

Τα περισσότερα από τα σημεία σχετικά με το σχέδιο δράσης της PFA θα πρέπει να συμφωνηθούν από την FA (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και τα πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας David Bernstein, λέει ότι η διοικούσα αρχή θα επανεξετάσει τις κυρώσεις για ρατσιστικές ύβρεις μετά την υπόθεση Τζον Τέρι, αλλά η τιμωρία για τέσσερα ματς του αρχηγού της Τσέλσι ήταν «σωστή».

Ωστόσο, τόσο η FA όσο και η Πρέμιερ Λιγκ, φέρονται να είναι εναντίον του κανόνα Ρούνεϊ, παρά το ότι ο Chris Hughton είναι ο μόνος μαύρος διευθυντής που εργάζεται στην Premier League προς το παρόν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Τὶ φασισμὀς, στὸ ὄνομα τῶν μεγάλων ἰδεῶν.
Μὰ καλά, τόση ὑποκρισία, ποῦ βρέθηκε;