Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συμμορίες σχεδιάζουν μέσω του twitter, να προβούν σε μαζικές λεηλασίες μόλις χτυπήσει ο τυφώνας Σάντι



Δεκάδες χρήστες του Twitter έχουν πλημμυρίσει την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε ευρεία λεηλασία μόλις ο τυφώνας Sandy φτάσει στη Νέα Υόρκη, την στιγμή που η Εθνική Φρουρά της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε υπηρεσία στρατεύματα στο Long Island για να αποφευχθούν τέτοιου είδους δραστηριότητες.

1.175 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Νέας Υόρκης έχουν κινητοποιηθεί για να "παρέχουν διοίκηση και έλεγχο και υλικοτεχνική υποστήριξη" στη Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ, το Hudson Valley και το Νότιο Tier. Σύμφωνα με το NBC New York, τα στρατεύματα θα είναι επίσης σε ετοιμότητα για να "προστατεύσουν από λεηλασίες".

Και όλα αυτά με δεδομένο το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του Twitter χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να προσελκύσουν άλλους να συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση του χάους που θα δημιουργηθεί από τον σουπερ τυφώνα για να λεηλατήσουν καταστήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο φαινόμενο των «flash mob ληστειών», όπου ομάδες ανθρώπων συνεννοούνται να ληστέψουν ένα κατάστημα μαζικά για να συντρίψουν την ασφάλεια και το προσωπικό, τα tweets θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Πέρσι η αστυνομία προειδοποίησε ότι οι flash mob ληστείες, που οργανώνονται κυρίως μέσω του Twitter, ήταν σε άνοδο.

«Από 129 καταστηματάρχες που ρωτήθηκαν από την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής, σχεδόν το 95 τοις εκατό είπαν ότι έπεσαν θύματα οργανωμένου εγκλήματος κατά το παρελθόν έτος και 85 τοις εκατό είπε ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί κατά τα τελευταία τρία χρόνια», αναφέρει το Fox News.

Επιπλέον, μεγάλο μέρος των ταραχών και των λεηλασιών που συγκλόνισε την Αγγλία πέρυσι είχε υποκινηθεί επίσης, οργανωθεί και συντονιστεί μέσω του Twitter. Κάποια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σκέφτηκε να απαγορεύσει το κοινωνικό δίκτυο.

Μερικά παραδείγματα τέτοιων tweets είναι τα ακόλουθα:

"Κάντε κάποιες λεηλασίες, όταν ο τυφώνας χτυπήσει τελικά .... Θα πάρω ένα νέο φορητό υπολογιστή και μια τηλεόραση ... ο τυφώνας θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί."

"Αν ο τυφώνας κάνει πολύ κακό θα λεηλατήσω καταστήματα! Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό. "

«Θα πάω να κάνω λεηλασίες μόλις χτυπήσει ο τυφώνας την Utica».
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: